Inlägg från: Anonym (Gick inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gick inte)

    Att komma över omöjlig kärlek

    Jag var i din situation för ett år sedan. Hade då haft en längre relation vid sidan av (fyra år). Jag var verkligen djupt kär och ville satsa, men älskaren ville inte lämna familjen. Vi bröt för jag orkade inte leva dubbelliv. Det gick inte att hitta tillbaka till maken. Äktenskapet var dött sedan länge och vi gick ganska snart efter uppbrottet skilda vägar. Exmaken vet inte om min otrohet och vår skilsmässa har gått lugn och sansat till.

    Idag har jag ingen kontakt alls med min fd älskare och det är helt på mitt initiativ. Han hade nog velat ha viss kontakt, men det gjorde för ont så jag sa ifrån. Mår bra idag, men känner ibland en viss sorg över att vi inte fick en chans. Men, så är livet. Jag vill hellre ha en man som väljer mig fullt ut än att vara nr 2. 

  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (ångest) skrev 2013-06-02 22:01:30 följande:
    Gick inte: Har ni träffats alls sedan ni bröt? En av mina stora farhågor är att mina känslor inte kommer att svalna så länge vi ses - vilket vi oundvikligen gör då vi båda jobbar på samma lilla kontor.

    Jag har också varit inne på att lämna min man men vill ändå göra ett sista försök efter att jag brutit med min älskare och känslorna för honom förhoppningsvis lagt sig. Dock har jag väldigt svårt att se hur vi någonsin ska hitta tillbaka till varandra (det var ju knappast särskilt bra för ett år sedan heller då jag inledde min otrohet). Fattar samtidigt inte hur min älskare kan välja bort det vi har (själv hade jag utan tvekan valt honom om jag haft en valmöjlighet - vilket i sig knappast är en bra utgångspunkt för att hitta tillbaka). 

    Nej, vi har inte setts sedan vi bröt. Uppbrottet blev oehört dramatiskt. Vi var iväg i jobb och hade planerat det som vår sista "resa", men vi blev påkomna av hans fru och då kastar han i ansiktet på mig att han älskar henne. Ja, plötsligt var jag noll och intet värd och hon allt han ville ha. Så, när det väl gäller så står älskarinnan vanligen inte alls särskilt högt i kurs. Man är en side kick som ger spänning och guldkant på tillvaron.

    Jag mådde väldigt dåligt av hela "slutscenen", trots att jag ville bryta (det var jag som var den drivande i det). Det som tidigare varit en fin, lite sorglig men omöjlig kärlek blev så brutalt avslöjad i ljuset som någont smutsigt och fult. 

    Vi har som sagt inte setts, men han har hört av sig ett antal gånger. Skrev ett brev och skickade en liten "kärlekspresent" en dryg månad efter uppbrottet. Jag har slängt den. Senast han hörde av sig var för några månader sen, men då sa jag ifrån på skarpen. Det är jobbigt varje gång han hör av sig, river upp såren helt i onödan. Om man ska läka och glömma måste man få vara ifred. Annars drar processen ut väldigt långt på tiden.

    När man är involverad med någon annan än sin partner så blir ju hjärtat "upptaget" och det är först som känslorna svalnar och man tänker på annat som man faktiskt märker om det finns något kvar att jobba på hemma. Det fanns det inte i mitt fall. Tyvärr.     
  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (sorgsen) skrev 2013-06-03 01:12:53 följande:
    Åh, så där har vi också haft det! Vi pratade om vår relation efter nyår och bestämde då att det inte skulle fungera och att vi var tvungna att bryta... men sade att vi skulle inte ha någon brådska för att det var så jobbigt och vi älskade varandra så mycket... men så blev det istället att vi kom ännu närmare varandra. Så därför tänker jag samma som du. Han åker iväg på semester i 3 månader till sin hemstad om en vecka och då får jag en chans att komma över honom... nog för att han var borta lika länge förra sommaren och jag kom inte över honom då... Men den här gången känns det lite bättre med min sambo så jag hoppas på att det går nu!

    Ska ni inte höra av er alls efter att ni har brutit eller vad har ni bestämt?
    Jag tror att man måste bestämma sig att verkligen bryta - och sedan fullfölja det i ord, tanke och handling. Det är jättesvårt, för tankarna kommer ju smygande. Men man får helt enkelt stålsätta sig och medvetet tänka annorlunda. Så småningom svalnar känslorna och då kommer tankarna inte lika ofta. Så länge man tillåter sig att dagdrömma och längta så "vattnar" man ju sina känslor för den andre.
  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (kämpar) skrev 2013-06-03 12:20:14 följande:

    Måste bara svara i denna tråd, även om det är obehagligt för er "andra kvinnor" att en bedragen fru blandar sig i. Jag citerar ovan, men svarar rent allmänt till alla ni som försöker komma över er förbjudna kärlek. Det kanske inte kommer hjälpa er, men att få höra lite ur verkligheten, kanske kan få er att nyktra till och ta tag i er egen lycka.

    För det första, ni har ingen aning om vad han hade för sig hemma under tiden ni hade en relation. Han kanske försökte hitta tillbaka till frun länge. Jag lovar att det inte kom plötsligt för honom att det var frun han ville ha. Det är väl självklart att det inte var från den ena dagen till den andra, så funkar väl ingen när man har dessa känslomässiga kriser. Det tar tid att bearbeta sina känslor och reda ut vad man vill. Sen är det såklart inte schysst att han ljuger för er under tiden, men jag vet inte vad ni förväntar er heller eftersom relationen från början bygger på svek, lögner och dåligt samvete.

    För det andra, DET ÄR NÅT SMUTSIGT OCH FULT, det ni ägnat er åt. Jag vet att förälskelsen blir som en drog som ni blir beroende av, och mår bra av tillfälligt. Men det spelar ingen roll hur ni vrider och vänder på det och försöker rättfärdiga en relation med en gift man. Det gör så otroligt mycket skada om det kommer fram. Det går inte att föreställa sig smärtan och hur det påverkar hela ens liv och inre, om man inte blivit bedragen själv.

    I mitt fall hade jag och min man det dåligt ett tag med för lite närhet, vi var mer som kompisar. Istället för att prata med mig inledde han en nät/telefon-relation i åtta månader, de hade dock aldrig sex irl. När vi tillslut började prata om det vaknade vi verkligen till liv och insåg att vi fortfarande hade känslor kvar för varann. Men då hade han i stort sett redan planerat med sin sidorelation att de skulle starta ett nytt liv tillsammans. Det blev då en väldigt jobbig situation för oss då vi inte visste vad vi skulle göra. Han var förälskad i henne och levde i den bubblan, samtidigt fanns plötsligt ett hopp om att hitta tillbaka till mig. Eftersom våra känslor bara gått i ide och släpptes fram igen, kunde han efter några jobbiga månader bryta med henne. Men för henne vart det ju från den ena dagen till den andra och hon hade väldigt svårt att släppa honom och fortsatte skicka bilder och meddelanden. Jag har gått från att hata henne till att tycka synd om henne insåg jag just.


    Nej, det är inte alls obehagligt. Tvärtom är det bra att du bidrar med ditt perspektiv. 

    Jag är luttrad vid det här laget och inser självklart att min fd älskare ljög för både mig och hustrun. Han var ego och valde att säga det han måste för att både äta kakan och ha den kvar. 

    Ang "fint" och "fult" så upplevs det olika beroende på vems perspektiv man tar. Den som aldrig varit så hysteriskt förälskad att man blir alldeles blind för allt annat i världen kan inte förstå hur det kan kännas "fint". Att det är oerhört "fult" med otrohet tror jag alla enhälligt kan instämma i. Oavsett egna erfarenheter.

    Min egen historia ligger bakom mig. Och det var inte jag som var den drivande, det var älskaren. Det är han som haft svårt att släppa taget om mig, trots att han själv valde frun. Så kan det också vara.   
  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (ångest) skrev 2013-08-14 21:23:59 följande:
    Jag och min älskare bröt som planerat innan semestern. Har inte haft någon kontakt på 6 veckor och hade hoppats att detta skulle räcka för att känslorna skulle svalna - men inte. Jag tänker fortfarande på honom hela tiden medan min äktenskap bara känns tomt. Skulle göra vad som helst för att få vara hans älskarinna igen men vet att han tycker om mig för mycket för att utsätta mig för det när han nu bestämt sig för att stanna med sin fru. Hur ska jag glömma?
    Bra att ni nu har brutit. Men du måste inse att det kommer att ta tid, låååång tid innan ditt hjärta har läkt och du kan spara denna omöjliga kärlek i ett speciellt hörn i hjärtat. Hur lång tid det tar är nog olika, men räkna med månader, kanske ett år eller så. Under den tiden ska du inte ha någon kontakt alls med honom. Då river det bara upp såren igen.

    Detta uppbrott är ju lite "romantiskt" (hittar inte bättre ord) i den meningen att det inte beror på att någon av er slutat ha känslor för den andre, utan det är andra orsaker. Därför är också frestelsen stor att bara höra av sig liiite, för att kolla läget, att den andre mår bra osv. Men, GÖR DET INTE! Det förvärrar bara läkeprocessen.

    Men det går att komma över detta. Ge dig själv tid. Tid att vara bara du. Gör saker som du mår bra av, försök göra saker med din man (om du vill hitta tillbaka till honom). Se framåt, inte bakåt.

    Kram    
  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (Tom) skrev 2013-08-16 15:47:59 följande:
    Tror min älskarinnas modell var att ladda upp med ganska mycket aggression och ilska mot mig vid slutet. Hon låtsades som jag inte fanns. Det där med att jag var feg, inte står för mina känslor, svag, ger falska förhoppningar o.s.v. Det var väl hennes sätt att hantera sorgen. Hur hon tänker nu vet jag inte tyvärr, kanske likadant, men det hoppas jag inte utan att hon kan minnas det som något fint som vi hade tillsammans. Jag själv får verkligen stålsätta mig för att inte ta upp kontakt med henne. Det gör jag för att jag vill skydda henne och inte riva upp gamla sår. Självklart undrar jag hur hon mår, men det kan jag aldrig ta reda på.
    Så kan det bli ibland, att man behöver ta ut en tydlig distans till någon/något som gjort ont. Ilska är ju en vanlig reaktion i de sammanhangen.

    Men, jag undrar, varför är det ens intressant att kontakta din fd älskarinna? Du har ju valt hustrun. Är det inte ett svek - igen - att då vilja ha kontakt med den fd älskarinnan? 
  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (ångest) skrev 2013-08-16 15:05:54 följande:
    Själv har jag just pratat med min fd älskare för första gången sedan vi bröt. Var supernervös innan jag ringde men så fort jag hörde hans röst kändes allt bara naturligt och fantastiskt igen! Avhandlade snabbt jobbgrejorna men fortsatte sedan att prata i över en timme - hur ska jag kunna glömma nu och hur i hela fridens dar ska jag kunna sluta hoppas.   
    Svårt för dig, jag förstår det. Det kommer att ta tid innan dina känslor svalnar. Men du måste helt enkelt bestämma dig för vad du vill, och sedan agera helt enligt det beslutet, i ord och handling, och så småningom i tanken. 

    Låt inte känslorna styra dig, utan stå fast vid ditt beslut att bryta.

    Jag tänkte mycket på slutet på vad kärlek är, och vad jag ville ha i en intim relation. Att kunna stå - fullt ut - för sin kärlek, och att den intima relationen är exklusiv visade sig då vara av avgörande betydelse. Och då går ju all form av otrohetsrelationer bort. Är jag inte värd att satsas på helt, ja, då får det vara. Smusslandet och ljugandet blev så oehört fult och smutsigt, något som inte alls hör ihop med kärlek. Nej, valet att bryta blev till slut lätt när jag insåg att den fd älskaren bara ville ha mig i hemlighet vid sidan av när det passade in i hans liv.    
  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (Tom) skrev 2013-08-19 10:18:31 följande:
    Jag känner inte att jag har tagit något beslut och valt det ena eller det andra ännu. Däremot var jag tvungen att välja bort min älskarinna för att kunna fatta ett riktigt beslut om jag ska stanna kvar i mitt förhållande. Jag behöver utvärdera det utan att hela tiden referera till en drömvärld. Det jag tycker nu är att det är tråkigt att min älskarinna är ute ur bilden om jag nu skulle komma fram till att jag vill lämna, men jag kan samtidigt inte ge henne hopp att jag lämnar. Hon har väl säkert gått vidare och skaffat sig en ny nu när hon är fri. Nu när jag funderar så blir det mellan alternativen stanna och satsa eller leva själv. Förut visste jag att min älskarinna fanns om jag lämnade, men nu finns hon inte där längre och det känns sorgligt.

    Precis så är det. Man måste nog utvärdera det man har hemma först, och ta beslut utifrån det. Och det utan att ha några garantier att älskaren/innan är ett alternativ. Så blev det för mig. Och när stormen efter uppbrottet från min fd älskare lagt sig så visade det sig att det inte fanns tillräckligt mycket att kämpa för på hemmaplan. Vi skildes.

    Du verkar fortfarande sörja din fd älskarinna, och innan du sörjt klart så är det kanske svårt att veta om tomrummet i hjärtat kan fyllas av kärlek till din hustru/familj, eller om det förblir tomt. Var det länge sen ni bröt?

    Din älskarinna har det säkert bra idag. För ärligt talat, att vara någons älskarinna (när man är kär) är rätt kasst. Man tvingas att alltid vara nedprioriterad och hemlig. Och en kärlek man inte kan stå för fullt ut är ju inte så mycket att ha när allt kommer omkring.   
  • Anonym (Gick inte)

    Jag tycker absolut att Fool och de Robespierre har kloka och viktiga synpunkter som är högst relevanta i tråden. Men jag skulle vilja återkomma till ursprungsfrågan, nämligen hur man kommer över den omöjliga kärleken. Hur hanterar man alla känslor när man brutit en relation som inte ens knappt fått börja, när kroppen formligen skriker av alla känslor?

    Jag har varit där, jag har genomlevt helvetet med smärta, skam, sorg, förtvivlan, självförakt, intensiv förälskelse och åtrå - allt i en salig röra. 

    Men, det går att ta sig igenom det. Det går att släppa taget om den förbjudna kärleken och tomrummet kan fyllas igen.

    I den första akuta fasen måste man bara överleva timme för timme. Men sen, när man fungerar någorlunda i vardagen igen och känslorna är hanterbara. Det är då det är förrädiskt. Det är så lätt att drömma sig bort, ge sin längtan efter den andre fritt spelrum, gotta sig åt minnen. Det gör väl inget om jag går in i min bubbla en liten stund... Det skadar ju ingen.

    Jo, det skadar dig själv i den meningen att du lever kvar i det förflutna. Och därmed hindrar dig själv att gå vidare.

    Jag tror vägen framåt för att komma över, verkligen komma över, den omöjliga kärleken, är att stå fast vid sitt beslut. Fullt ut, ända in i kaklet. Det betyder att man inte ska stanna kvar i minnena i tanken. Gör dig av med allt som påminner om honom/henne. Var uppmärksam på dig själv, och när tankarna far iväg se till att aktivt göra/tänka på något annat.

    Känslor och tankar hänger ihop, och när vi aktivt tvingar hjärnan att tänka på annat så vattnar vi inte heller känslorna. Det är här man måste ta ansvar för sitt beslut att bryta. Det hjälper ju bara till en del att inte kontakta den fd älskaren/innan, man måste även se till att inte älta/tänka så mycket.

    Dessutom, har man lovat att försöka satsa hemma, så betyder det (förutom den långa och tunga process som Fool och de Robespierre beskrivit så bra ovan) att man faktiskt aktivt bör tänka positiva tankar om sin partner och relationen! Odla det goda och det positiva! Tankens kraft är enorm! Vilket forskarna bevisat: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ny-forskning-tank-dig-smart-och-frisk/

    Så, Ts och Tom - det går att komma över kärleken. Men det krävs arbete och beslutsamhet.

    Jag kan säga att jag idag är helt över min fd älskare, trots att jag ett tag trodde att jag faktiskt aldrig mer kunde bli lycklig och att jag skulle sakna honom resten av livet.              

  • Anonym (Gick inte)
    Anonym (Tom) skrev 2013-08-20 13:46:24 följande:
    Jag har bränt mina skepp hos båda kvinnorna så själv lär jag nog bli snart vare sig jag vill eller inte. Min fru förkastar mig för otroheten och min älskarinna förkastar mig för jag inte valde henne direkt och hon har dessutom träffat en ny och gått vidare. Man känner väl sig lite uppgiven så att säga, men jag har bara mig själv att skylla.

    Ja, det är ju det man riskerar när man är otrogen. Ett högt spel där insatsen är enorm. 

    Jag kan på sätt och vis förstå bådas inställning.

    Oavsett hur det går så kommer du att överleva. Släpp taget om det förflutna och börja leva i nuet. Kanske går det att reparera med hustrun. Går ni i terapi? Annars kanske det kan vara ett alternativ.  
     
Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek