Inlägg från: Anonym (lika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lika)

    Att komma över omöjlig kärlek

    Anonym (Tom) skrev 2013-08-22 13:44:35 följande:
    Vill tillägga att det är flera personer i min närmaste omgivning som har reflekterat över verbal misshandel så det är inget jag har fantiserat ihop själv och det har pågått under lång tid även innan otroheten. Jag skyller inte ifrån mitt ansvar över det jag gjort utan försöker hitta svar för mitt eget välbefinnande.
     
    I min del av verkligheten har jag sett det du pratar om i två realtioner på nära håll. I den ena håller mannen på att försöka ta sig därifrån genom samtal, resonerande och terapi för att nå någon typ av förståelse för att han inte vill leva det livet och bli behandlat som ett bihang i sin frus liv. (Det går oändligt längsamt och han talar för döva öron). I det andra lämna mannen beslutsamt förhållandet.

    Jag antar att det finns fler som har det så, men att det inte är så populärt att säga att man plågas av att ha "Selma" hemma för det innebär ju att man är en "lille Fridolf" som faktiskt valt "Selma" en gång i tiden, alltså är man i personligheten en "lille Fridolf" som behöver guidning av en bestämd fru.

    Jag hör nästan aldrig män som vill lämna äktenskapet för att deras fruar är för dominanta mot dem och ändå vet jag att det finns, jag antar att det är lättare att erkänna att man blivit kär i någon annan än att man tvingats bli en toffel. Och jag antar att det är lättare för frun att släppa taget om en som varit otrogen än en man som vill lämna för att hon är förbannat otrevlig och dominant.  Det där hänger väl ihop på något sätt.   
  • Anonym (lika)
    Anonym (?) skrev 2013-08-23 02:17:57 följande:
    Det sköna med att vara skild är att då blir det på det sätt man själv vill ha det 50% av tiden. Ingen kan dominera över den andra. Men ibland missuppfattas dominans där det är avsaknad av ansvarskänsla. Kontroll missuppfattas, när det handlar om barnens behov ex att komma ihåg att hämta dem här och där. Många män får för första gången projektledarrollen "barnskötare" - och klarar det alldeles utmärkt 50% av tiden. Andra blir förskräckta och drar från ungar och allt. 
    I de fall jag talar om har det varit en fru som tydligt säger sig vilja ha ett jämlikt förhållande. Det är bara det att den jämlikheten har inneburit att mannen ska vara genomförare av hennes bild av hur det ska vara. Inte en gemensam bild. När han försökt säga hur han tycker att det ska vara så driver hon ändå igenom sin idé med diverse härskartekniker.  Jämlikheten finns egentligen bara i teorin och gäller mest fördelning av sysslor: städning, matlagning osv. Inte hur man tänker kring vilka tider barnen ska vara på förskola, eller när det ska städas.

    Det är konstigt det där, ibland verkar vissa kvinnor utnämna sig själva till experter och glömmer att det finns olika syn på verkligheten och vad som är bäst för barn och familj. De håller så krampaktigt i bilden av hur livet skulle bli att mannen blir en bifgur, en genomförare av kvinnans dröm av hur livet ska se ut. Det är inte så konstigt att förhållandet blir sämre och sämre och att mannen blir bitter.

    Jag vet naturligvis att det finns män som tycker att det är bekvämt att någon annan bestämmer, men det är inte de män jag talar om nu. Det är de som faktiskt vill ha något att säga till, men som ständigt blir överkörda,  som som jag menar 

    TS: Jag tror inte att det går att komma över den typen av kärlek. Till sist bleknar det och gör mindre ont. Man får helt enkelt försöka att leva med att det blev som det blev. Det verkar ensamt att sörja hos några du inte kan berätta om varför du är ledsen, jag tror att då tar det längre tid för det att blekna.
  • Anonym (lika)
    Anonym (ångest) skrev 2013-09-05 15:32:32 följande:
    Nu är det kört igen. Hann inte träffas mer än två veckor efter semestern innan vi återupptog vår relation. Nu är det separation från min man som gäller. Även om jag aldrig kommer bli nummer ett för min älskare kan jag inte fortsätta leva i mitt äktenskap.
    Skönt, då var det klart. Nu kan du börja resten av livet. Alltid bra att komma till beslut istället för att vara i limbo.
  • Anonym (lika)
    Fool skrev 2013-09-05 18:55:18 följande:

    Komma till ett beslut är bra men att "börja resten av livet" som sidekick låter ganska likt limbo ändå i mina ögon

    Mja, det är ialla fall bättre att börja med att skilja sig och sen får det andra lösa sig på vägen. Det brukar det göra, förändringar sker ju inte bara praktiskt när man separerar utan man förändras ju också som människa.  
    Att hålla på och trassla sådär medan man är gift är inte bra.
  • Anonym (lika)
    Anonym (Que?) skrev 2013-09-05 20:23:31 följande:

    Limbo kvarstår. Är nr 2 till ngn som ej vill ha henne till nr 1.

    Att vara olyckligt gift OCH längta efter någon annan är en limbo som inte är uthärdlig.
    Att vara ensam och kunna träffa någon annan än den som vill ha henne som nummer två, ger henne möjligheter att förändra sitt liv och att se sig själv som värd mer än att vara olycklig. 

     
  • Anonym (lika)
    Anonym (inte helt) skrev 2013-09-05 21:06:23 följande:
    Nu blir det kanske hårklyverier men för mig (och de flesta andra) så innebär begreppet Limbo att man velar och inte vet hur man ska ha det. I den bemärkelsen så är det ett jätteviktigt steg att ta konsekvensen av sina känslor och separera.

    TS har då faktiskt tagit ställning till hur hon vill ha det med sitt liv och sin (tidigare) relation. Hon är inte längre en åsna mellan två hötappar och kommer att få möjlighet att ta ställning till nästa bekymmer på ett bättre sätt. Faktiskt.

    Givetvis är det inte lyckat att vara älskarinna åt en man som aldrig kommer lämna sin fru (eller vilken man som helst för den delen) men det är ett annat typ av problem.

    Min gissning är att balansen kommer att ändras nu när hon tar ställning och går ifrån sin man, hon kommer att börja betrakta älskaren i ett delvis annat sken, sakta men säkert. Har hört flera exempel på hur jämvikten förändrar relationen och skimret i otroheten. Det är inte lika lockande som singel att fortsätta ljuga för någon annans skull, man börjar uppskatta att kunna leva rakt, ärligt och öppet eftersom man själv sträckte på sig och slutade leva i en lögn.
    Det är inte heller så mysigt och romantiskt att älskaren reser sig från sängen och går hem till sin mysiga lilla familj.

    Allt detta kommer förhoppningsvis naturligt men jag vill hävda att TS kommer ur sin ambivalens när hon verkligen lämnar sin man. Det är absolut ett steg i rätt riktning, sen får man ta nästa.. det kommer att bli lättare.        
    Exakt!
  • Anonym (lika)
    InMyDream skrev 2013-09-16 10:56:25 följande:
    Mycket intressant att du ställer den frågan för det funderar jag mycket över. Alltså om hon funnits kvar vid min sida under en lite längre period än vad hon gjorde och jag hade känt att hon stabilt väntade på mig och ville ha bara mig. Hon gjorde mig inte tillräckligt trygg i det utan började snarare ge intrycket att hon är beredd att chansa, men om jag inte river upp allt jag har just nu så är hon inte intresserad längre. Det gav mig väldigt märkliga signaler. Visst kände jag att hon resonerade så på grund av att hon kände att vår relation blivit destruktiv och kanske för att hon behövde ställa ultimatum på mig för att vi skulle komma vidare. Hon behövde skydda sig själv, men jag förstod heller inte varför vi behövde forcera så när det är så mycket som ska rivas upp och det är barn inblandat.

    Men vår relation har varigt väldigt "stormig" från början så det blev ett stormigt slut också vilket inte var så värst förvånande. Lite märkligt att det blev så för varken jag eller hon är egentligen inte så stormiga utan snarare ganska lugna och stabila båda två, men kärlek väcker starka känslor som får allt i gungning. Nu var det jag som drev på uppbrottet för att skydda henne och man kan inte styra över hur man reagerar i en sådan situation. Jag förstår henne att hon ville få till ett avslut/beslut och jag förstår att hon ville vara nummer ett, men jag kunde inte göra det just då.
    Intressant det här med tanke på hur många som verkar vänta och vänta,
     Extakt vad tycker du är en längre period? Hur länge sågs ni egentligen? Eller..du kanske redan har dragit det här?
  • Anonym (lika)
    Anonym (en till) skrev 2013-10-24 13:33:48 följande:
    Nej, jag avvaktar. Jag vill inte påverka henne. Vill hon skilja sig så ska det vara hennes beslut och inte enbart för att hon är övertygad om att det blir bättre med mig. Får ge det tid även om det är jobbigt och väldigt tålamodsprövande. Jag börjar ställa in mig på att vi inte ens kommer att träffas någon gång igen.
  • Anonym (lika)
    Anonym (en till) skrev 2013-10-24 13:33:48 följande:
    Nej, jag avvaktar. Jag vill inte påverka henne. Vill hon skilja sig så ska det vara hennes beslut och inte enbart för att hon är övertygad om att det blir bättre med mig. Får ge det tid även om det är jobbigt och väldigt tålamodsprövande. Jag börjar ställa in mig på att vi inte ens kommer att träffas någon gång igen.
    Det är, om jag får lägga mig i, ett sorgligt sätt att resonera. När man träffat någon som väcker allt det där inom en och det finns en möjlighet att det kan bli verklighet så måste man ta styrka från det.

    Att tänka att hon ska skilja sig, och att det inte enbart ska vara för att hon är övertygad om att det är bättre med dig, det är ju en tankefälla. Det är klart att hon tror att hon skulle få det bättre med dig om hon älskar dig, det ligger i sakens natur, att hon som konsekvens av det inte vill leva kvar i det livet hon nu lever är ju en annan konsekvens av det. Det är i princip omöjligt att backa och tänka att man ska få till något "rent" beslut där inte längtan efter den nya finns med.  Allt det där påverkar beslutet, och det är ett önsketänkande att försöka få in tankar som inte påverkats av kärleken. Risken är att man istället fastnar i en limbo-situation, just för att man inte förstått att signalen för att gå, gick när man började älska någon annan. Och att det är så oavsett hur det går i framtiden. 

    Jag har svårt att förstå att man väljer att se det så ledsamt som du gör. Ta kraft från att det finns någon som ser dig, behöver inte hon kraft från dig? Att älska någon innebär ju, ialla fall för mig, att man finns där för personen i fråga., vissa perioder kanske lite mindre innan man kan vara tillsammans, men ialla fall tillräckligt mycket för att man inte ska behöva tänka att man aldrig ska ses igen,

    Man får inte pris för att lida sig genom livet. Det är bra att påminna sig om det och vara snäll mot sig själv.
          
  • Anonym (lika)
    Anonym (en till) skrev 2013-10-24 14:38:07 följande:
    Jo, du har rätt i det du skriver. Det var så jag ville ha det och det var hon som fick mig att ta steget till att nu våga ta mig ur ett destruktivt och farligt förhållande. Det var med henne som jag skapade drömmar om det nya som kunde byggas på kärleksfulla byggstenar och glädje istället för problem och hat.

    Hon väljer inte att stanna, men hon väljer att stanna upp en stund och fundera själv vad hon ville göra. Hon hade inga planer att lämna sin man, men har börjat inse att det kanske inte finns någon återvändo. Det jag får ta kraft ifrån är att jag ändå fick de där kraftfulla kärleksfulla känslorna och att jag vet om att de finns inom mig när jag återigen ska bygga upp en ny relation.

    Vi har pratat med att vi är olika på det planet. Hon behöver vara ifrån mig, för att klara av att hantera sina egna känslor  medan jag helst  hade varit vid hennes sida. Tyvärr måste jag acceptera hennes beslut, men vet att vi båda egentligen just nu slits sönder fast på olika sätt.

    Ja, då förstår jag dig mer. Att leva på hopp är en knepig sits, jag kan förstå att du väljer att försöka se en annan framtid.

    Jag tycker alltid att det är så sorgligt när människor som känner stark kärlek väljer att vara ensamma i sin kris istället för att se kraften och det goda som finns i det. Jag kan inte förstå att hon väljer att göra så, men det är klart att det finns många sätt att hantera en sån situation. Kanske är det svårt för en del att hantera situationen att de älskar någon annan. Det är i viss mån fyllt med föreställningar om skam och svaghet att lämna den man lever med för någon annans skull, en del verkar ha svårigheter att kunna stå upp mot det. Precis som att livet skulle vara enkelt och inte fyllt av tillräckligt mycket svårigheter ändå, utan att man behöver förneka att man träffat någon som kanske äntligen gör livet värt något igen.

      
Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek