• molly50

    Hittade min sambo på badoo...!

    Emelie 491 skrev 2013-06-09 16:12:20 följande:
    Jag har anmält alla spekulationer om trolleri.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Spacefrog skrev 2013-06-11 19:58:43 följande:
    Alltså, jag fattar inte.

    VARFÖR fortsätter ni människor vara monogama?

    Och när jag skriver ni syftar jag på den majoritet som är det, oreflekterat, därför att det är så vi alla lärde oss att det skulle vara. Men nu finns det väl ändå tillräcklig tillgång till alternativa sätt att leva?

    Varför fortsätta plåga sig igenom meningslösa projekt, "trohet", att tro att man kan vara allt för sin partner, och att ens partner kan vara allt för en? Istället för att ta det som den självklara utgångspunkten, att så inte är fallet?

    TS, enda tipset jag kan ge är: lägg ner hela kärnfamiljsprojektet. Låt din partner göra vad han vill, och gör du själv som du vill. Lägg till respekt, transparens, ärlighet och reflexivitet, och ditt liv kommer aldrig vara sig likt.

    Slösat bort ytterligare tre minuter av mitt liv på någonting som inte kommer ge frukt. Att jag aldrig lär mig. 
    För att man kanske vill vara monogam? De flesta vill inte dela sin partner med någon annan. Jag tillhör den kategorin som inte vill det och min man likaså.
    Och varför skulle vi? Vad skulle vi ha för utbyte av det när vi har det så bra som det är? 
    Varför inte bara acceptera att alla inte vill leva på samma sätt som du? De flesta vill inte leva polygamt eller vara otrogna. Och det har inget med kärnfamiljen att göra.
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Flisan79 skrev 2013-06-13 09:30:11 följande:
    Spacefrog: som sagt så är majoriteten monogama. Hur mycket jag än hade velat sp hade jag inte under några förhållanden kunnat dela min man med en annan kvinna. Han känner lika dant. Det har inget med körnfamilj att göra eller att vi är uppfostrade så. Jag är tillräckligt medveten om att man absolut kan leva med på andra sett och rent teoretiskt låter det ju som en bra lösning. I praktiken fungerar inte mitt hjärta så. Det är inget jag kan ändra.

    Du får givetvis leva som du vill. Jag har full respekt för andras livsval

    Sen undrar jag vad du menar med att man ska vara "transparent" (genomskinlig) och reflexivitet (finns det ordet ens). Antar iof att du menar flexibilitet?
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
  • molly50
    Anonym (ledsenbedragen) skrev 2013-07-24 09:50:45 följande:
    Vi är fortfarande tillsammans, än så länge.
    Men han har börjat ta avstånd från mig, vill inte ligga och mysa i sängen om det inte leder till sex, ligger jämt med ryggen mot mig och han har slutat med att komma hem med blommor till hemmet en gång i veckan.. Han säger att det är jobbigt för honom att jag litar mer på vad andra säger än vad han säger ang det där med badoo-profilen.
    Är det något tv-program jag vill se så bläddrar han bara förbi för att hitta något annat (tråkigt) som han gillar att se på och som han vill att jag också ska visa intresse för.
    Lagar jag inte mat lagom tills han kommer hem så blir det ingen mat gjord, och har jag bara hunnit förbereda det vi ska ha till middag så vill han inte ha det utan måste åka och köpa pizza istället. Så får man ställa in allt i kylen igen och ta det nästa dag.

    Ja, det är så mycket mer än detta.... får se vad som händer. 

    Men varför stannar du kvar hos honom? Tycker du inte at du förtjänar bättre?
    Jag tycker inte att han har rätt att anklaga dig för att lita mer på andra än på honom när det är han själv som har ställt till det från första början.
    Hade han inte skapat den där profilen på Badoo och sökt andra kvinnor och du råkat hitta den så hade det ju aldrig behövt bli så här. Förstår han verkligen inte det? 
    Förstår han inte att det är han som måste jobba för att vinna tillbaka din tillit och respekt om ni ska kunna hitta tillbaka till varandra?
    Om han verkligen älskar dig så försöker han att,tillsammans med dig,hitta en lösning på era problem. Kanske boka en tid hos en familjeterapeut t ex.  
    Ni måste ju,hur som helst,prata ut ordentligt om det här. Så här kan ni ju inte ha det.
    Vill han inte kämpa för er så är han inget att ha,tycker jag. Då förtjänar han inte dig och din kärlek.  
    Då tycker jag att du ska lämna och leta efter någon bättre.

    Kram och lycka till! Berätta gärna hur det går!   
    Mattias 2007-05-23 <3 Hannah 2011-09-07 <3
Svar på tråden Hittade min sambo på badoo...!