• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • titti81
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-14 18:21:05 följande:

    Joho du, när jag äter massa godis (godis innehåller socker) så blir jag tjock, tjock = fet, fet = fett, fett = socker
    Anonym (Jag) skrev 2013-06-14 18:27:32 följande:


    Mycket missbruk av likhetstecken och felaktigt dragna slutsatser! Det är ungefär som om jag skulle säga att man blir smal av att sitta ned, bara för att jag sitter ner just nu (och är smal). Socker är kolhydrater. Det är uppbyggt av monosackarider, det har inget med fett att göra. Att du äter annat som hindrar insulinet från att låta sockret gå in i cellerna så att det stannar kvar i blodet och omvandlas till triglycerider är något helt annat.
    Tack då slapp jag förklara.

  • Indianica

    Du bara vispar det "slemmiga" i ägget efter att du tagit bort gulan (tillsätt socker)så det blir hårt och skummigt. Det blir vitt av värmen sedan.

  • kicki nr1

    Givetvis kokar du ägget till skalet blir mjukt. Sedan är det lätt att separera vitan från gulan. Tadaaa! Tungan ute

  • Manpågata

    Det heter "äggvita" för att det blir vitt när det koagulerar. Inte på grund av färgen innan det koagulerat. Och man hittade på ordet för rätt länge sedan, utan överinseende av vetenskapsmän.

    Man blir inte fet av fett, lika litet som man blir lång och smal av spaghetti. Det är för mycket mat man blir fet av. Du kan leva på rent späck och dricka matolja till rätt länge utan att bli tjock, om du bara inte konsumerar för mycket.

    Sen att man får vitaminbrist efter ett tag är förstås en otrevlig effekt, så jag rekommenderar inte en diet på späck och olja.

  • Anonym (Ägg)

    Koagulerar? :-O som blod?

  • Lindsey Egot NO1

    Denna TS cirkulerar på Facebook just nu.

  • Anonym (Ägg)
    Lindsey Egot NO1 skrev 2013-06-20 22:00:52 följande:
    Denna TS cirkulerar på Facebook just nu.

    Haha, nehe? Så korkad är jag väl ändå inte
  • bramble
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-20 22:11:02 följande:
    Haha, nehe? Så korkad är jag väl ändå inte

    Jo. Den har 126 gillamarkeringar om du tittar ovanför din egen trådstart.
  • Anonym (Ägg)
    bramble skrev 2013-06-20 22:32:12 följande:
    Jo. Den har 126 gillamarkeringar om du tittar ovanför din egen trådstart.

    Vad innebär de? Om man gillar en tråd här via FB? Syns den där då? Kan man diskutera saken? När f*n blev FB och fl ihoplänkat? Vad innebär det här för mig? Syns mitt FB konto som ts?
  • Krokimodell
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-20 22:52:02 följande:

    Vad innebär de? Om man gillar en tråd här via FB? Syns den där då? Kan man diskutera saken? När f*n blev FB och fl ihoplänkat? Vad innebär det här för mig? Syns mitt FB konto som ts?
    Man kan gå till vilken hemsida som helst, kopiera webbadressen till den sidan och klistra in på Facebook, så att det blir en länk. Den enda skillnaden som gilla-knappen ovan innebär, är att man inte behöver göra allt det manuellt, utan att det räcker att trycka på knappen. Dessutom får då FL statistik på hur många som delar på FB.
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?