• Sokkerflikkan

    BF vintern 13/14 i Umeå!

    Tänkte att jag startar upp en tråd för oss alla i Umeå som väntar smått under vintern.

    Jag är beräknad till den 10/12 och hoppas på att det finns fler här inne i Umeå som vill följas åt och kanske ta en fika längre fram!


  • Svar på tråden BF vintern 13/14 i Umeå!
  • Sokkerflikkan

    Va roligt att åtminstone någon nappar på tråden. Tycker det borde finnas massa Umeå människor här som väntar smått :)

    Vilken vecka är du då i? Hunnit vara till BM?

    Jag är idag i vecka 19(18+1)^^

  • SandraL

    Det tror jag absolut att det gör :)
    Jag var på jakt efter något forum där jag förhoppningsvis kunde komma i kontakt med någon
    som bor i närheten, då jag är ensam i min vänskapskrets att vänta barn.
    Och det är ju alltid trevligt att prata lite med någon som befinner sig i samma situation :)

    Idag är jag i vecka 12 (11+2). Men jag har knappt märkt av några som helst symptom förutom utebliven mens
    så jag ser verkligen fram emot att en liten mage ska börja ta form så att man kan känna känslan av att vara gravid :)
    Jag har hunnit vara hos BM två gånger, senaste gången den här veckan :)
     Vad roligt! :) Hur har du mått de första månaderna? Har du fått göra något ultraljud än?

  • Sokkerflikkan

    Då är vi i samma situation vad gäller vänkretsen. Jag känner några men dom bor alldeles för långt bort. Så hoppas på att lära känna nå folk här i stan. Hoppas på familjegruppen senare :)

    Haha det har varit exakt samma här. Fram till vecka 17(16+0) Var jag helt symtomfri. Men nu har jag fått svårt att äta fet mat. Allt är i princip äckligt. Hoppas att det bara är tillfälligt.

    Då har du fått gå ganska ofta till BM ändå än så länge:)

    Vi har hunnit med ganska många ul redan. Vi har nämligen inga bra erfarenheter av att vara gravid. I september i fjol blev vi tvungna att avbryta i vecka 21 pga svåra skador på barnet. Så denna gång har vi gjort flera undersökningar och än så länge är krabaten där inne friskförklarad. Nästa ul är nu på onsdag, då ska hjärtat kontrolleras och om det ser bra ut får vi avgöra själva om vi vill ha fler ul undersökningar. Men bäbisen är livlig och sparkar runt varje dag så jag har svårt att tro att något är fel denna gång.

    Shit blev mycket skrivet. Bor du i lägenhet inne i stan? Vi, jag och min sambo och våra hundar bor i en lägenhet på Nydalahöjd :) min sambo jobbar och jag har precis blivit färdigutbildad vattenkraftstekniker. Söker jobb, men det känns ganska hopplöst med en mage i vädret ;)

  • SandraL

    Det hoppas jag med! :)

    Hehe okej, får väl se det positiva i det att det gällde fet mat och inte tvärt om ;) men självklart är det tråkigt att känna sig "hindrad"  från att äta vissa saker. Själv har jag tappat allt sug för vanlig husmanskost och är enbart sugen på smörgåsar och yoghurt.. ska bli spännande att se om man kommer att få någon slags craving :P 

    Jag gjorde ett ultraljud på KK vid v 7 sen har jag besökt BM två ggr pga att jag har varit inne på att göra ett fostervattenprov.

    Jaha okej, ja men då förstår jag, beklagar det, det måste ha varit fruktansvärt jobbigt.. Men skönt att höra att allting verkar gå som det ska den här gången! :)
    Det är ju verkligen bra att dom är så pass nogranna med upprepade undersökningar.
    Har du några barn sen tidigare eller blir dey här ditt första?     

    Ja jag och min sambo och våra hundar har nyss flyttat till en lägenhet på ersboda. Jag jobbar som frisör trainee på en salong i närheten, och sambon jobbar på så mycket och så fort det finns jobb.
    Vad har ni för hundar? :) 
    Kan tänka mig att det är lite svårare att få jobb under graviditet.. det är nog inte så populärt bland arbetsgivare. Eftersom att jag inte är färdigutbildad än så är jag väldigt orolig över min plats när det är dags att komma tilbaka efter mammaledigheten :/ men men det är ju inte mycket att göra åt, utan det är sånt man får ta och bara hoppas på det bästa helt enkelt :)

          

  • Sokkerflikkan

    Jag gjorde ett fostervattenprov förra gången, det var lite läskigt. Fast då är jag extremt nålrädd så det spädde nog bara på obehagskänslan. Blev frågad om vi ville göra denna gång men vi skippade det. Tror aldrig jag kommer göra om det.

    Haha ja jag har hoppats på att jag ska bli sjukt sugen på granatäpple bara för att det är jättegott :D men det har inte hänt än.

    Va roligt att ni också har hundar, va är det för ras? Vi har två afghanhundar. Dom är dock nedklippta just nu, fick diskbråck i fjol och sen gravid och gravid igen så har inte riktigt haft tid och ork med pälsarna. Men dom verkar nöjda som korthåriga :)

    Frisör trainee verkar roligt. Men det är som du säger, vi får väl se vad som händer då man kommer tillbaka från mammaledigheten.

    Detta blir mitt första barn. Min sambo har en flicka på 14 månader sen innan. Vi har varit tillsammans sen 07 men under sommaren 11 hade vi ett kort uppehåll. Då kom den lilla tjejen till:) så vi har henne var annan helg och varje onsdag. I september blir det nog ett veckoboende. Så lite barn vana har vi nog fått, vi började ha henne hos oss då hon var fyra månader.

    Är du en infödd umeåbo eller är du inflyttad? Jag kommer egentligen från Vännäs.

    Kan även berätta att i veckan har den lilla i magen blivit så stark så man tydligt kan se rörelser på magen. Ganska mysigt faktiskt ^^

  • SandraL

    Okej, får man fråga varför du valde att göra ett fostervattenprov sist? Jag är ung och har ingenting i släkten så jag har blivit avrådd från att göra det, utan det är bara min skräck och ständiga oro att barnet ska vara sjukt som gjort att jag kommit i dom tankarna. Jag avbokade dock tiden sist jag var hos BM och jag hoppas att jag tog rätt beslut :/

    Haha ja det skulle ju vara en fördel om det blir något åt det mer nyttiga hållet ;)

    Vi har en chihuahua hane och en amstaff/rottweiler tik, båda på 5 år :) lite omaka raser men dom har gått bra ihop sen första dagen dom träffats :)
    Tror inte att jag har träffat många afghanhundar i mitt liv men lite koll har jag nog på vad det är :)

    Okej okej, då förstår jag, skönt att ha lite barnvana ändå :)
     Själv har jag aldrig varit så mycket runt barn så det mesta är helt nytt för mig :P

    Okej okej :) Jag är från holmsund och ar bott där i stort sett hela mitt liv, men äntligen tagit mig till stan sen något år tillbaka.. bättre sent än aldrig ;)

    Men vad roligt!! :) Längtar tills jag får känna samma sak! Tror inte att jag frågat det tidigare..ska ni ta reda på vilket kön det är? :)                 

  • Sokkerflikkan

    Förra graviditeten på RUL upptäckte dom att lillhjärnan på bäbisen var delad. Då blev vi rådda att göra ett fp för att utesluta kromosomavvikelser. Det var tydligeninga kromosomfel, vi hade bara en otrolig otur.

    Jag tror man ska gå på första känslan man känner och följa den.

    Haha dom var verkligen omaka, en av mina afghaner från förr var tok kär i min systers chihuahua. Så storlek har ingen betydelse ^^

    Tänkte precis fråga dig samma fråga. Jag har sagt att vi inte vill veta men min sambo tar gärna reda på könet. Men hittills har vi inte kollat, får väl se om han lyckas övertala mig till på onsdag^^

    Holmsund, jag har en vän därifrån. Erik kristianson.
    Det är ganska skönt att bo i stan. Nära till allt men vi måste söka en större lägenhet då vi bara bor i en tvåa. Men jag älskar vår tvåa!!:) men det kommer bli trångt med två barn, afghanerna och oss själva på 65 kvadratmeter:p

    Det är riktigt fränt med sparkarna. Men det kan va lite obehagligt ibland också.
    Nu ska jag gå ut och spendera kvällen på vännäsdagarna. Hoppas du har en bra helg :)

  • SandraL

    Jaha okej, då förstår jag absolut att ni gjorde ett fp..

    Det har du nog rätt i, jag får göra som magkänslan säger :/

    Haha, du får berätta efter ul om han lyckats övertala dig ;)

    Se där :) det är inget namn som känns bekant vad jag kan komma på..

    Det är riktig skönt att bo i stan!

    Vi har också en tvåa på 65, men vi får nog klara oss tills den lilla blir mot året iaf :)

    Kan ju vara skönt med ett extra rum och slippa ha leksaker runt hela lägenheten ;)

    I ett år bodde vi på 28 kvm så just nu så känns lägenheten enorm haha!

    Kan tänka mig det :)

    Vi var ner en sväng på vännäsdagarna och kikade faktiskt :)

    Hoppas att du haft en trevlig helg!

Svar på tråden BF vintern 13/14 i Umeå!