Inlägg från: Anonym (adopterad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (adopterad)

    Män med Thaibrudar

    Anonym (jösses) skrev 2013-06-30 17:10:03 följande:
    Ja precis. Idag finns det många thailändska tjejer som är födda här eller har levt hela sina liv här. och bara för att ni ser en asiatisk kvinna så innebär det inte att hon är från Thailand. Har ni hört talas om adopterade? Vet ni om att de har syskon, pappor, mor- och farföräldrar? 

    Lär er se skillnad på thailändskor och andra asiatiska kvinnor. Svenskor ser inte ut som greker eller turkar, lika lite som nordostasiater inte ser ut som sydostasiater.
    Jag är adopterad från Korea. Jag kan inte gå ut och ta en öl med farsan, eller för den delen andra äldre manliga vänner utan underliga blickar och t o m oförskämda kommentarer. Har kompisar adopterade från Thailand som vittnar om samma sak. En av dem var på återresa till Thailand med sin familj och hennes pappa ville inte vistas ute med henne utan sällskap av mamman av rädsla för att behöva bli betraktad som snuskgubbe. Fy fan för dessa fördomar!

    Det värsta är att denna syn på orientaliska kvinnor numera är så vedertagen att jag kommer på mig själv med tråkiga tankar när jag ser ett par där hon är asiat. Hur ska jag se på mig själv? Inser även att om jag blir singel och vänder mig till dejtingsajter kommer det bli lagom kul att lägga ut bild på mig själv...

    Jag har själv aldrig varit i Thailand och tänker inte åka dit, just pga sexturismen. Har ofta stött på (eller blivit stött på av) män här i Sverige som tror att jag är thailändska eller filippinska och därmed lovligt byte... Skulle inte stå ut med att fira semester med deras gelikar.

    Ni som adopterar/känner någon som adopterat/är adopterad kan tänka på hur klimatet är för barnen som kommer hit; hur de blir bemötta och vilka fördomar som drabbar dem. Självklart förtjänar ingen detta, men  som "importerad" pga barnlängtan kan jag tycka att alla som adopterar har en skyldighet att aktivt arbeta för ett välkomnande klimat, inte bara för det lilla adoptivbarnet utan även för den vuxne individen.
  • Anonym (adopterad)
    Godnatt skrev 2013-07-01 09:23:11 följande:
    Är detta ett vanligt scenario då? Asiater ser yngre ut, oavsett vad. Tjejen på bilden, ej thai, var 43 år när fotot togs.
    Också en poäng - svenskar har ofta svårt att avgöra åldern på mig - tar fel på 10-15 år. Jag är 41 år, folk tror i regel att jag är runt 25-30. När jag var 30 fick jag visa leg på systemet varje gång. Sista gången jag visade leg för köp av tobak var jag över 30.

    Bara för att det förekommer en "fru-import" som kanske ofta baseras på det faktum att resurserna i världen är orättvist fördelade, så innebär inte det att det är OK att man glömmer individen och därför reducerar denne till vandrande klyschor.
  • Anonym (adopterad)
    Soetkorv skrev 2013-07-01 12:07:14 följande:
    Håller helt med och upplever samma sak liksom många andra adopterade från Asien. Jag är också adopterad från Korea. Med tanke på att det finns ca 10 000 adopterade koreaner i Sverige, så är kunskapen väldigt dålig i vårt land. Majoriteten födda på 60, 70 och 80 talet, vilket gör att många är i medelåldern idag. Vi existerar inte, utan alla som är från Asien betraktas som thailändskor. Vi koreaner ser dessutom inte det minsta thailändska ut för den delen heller, lika lite som en nordbo ser ut som en marockan. Svenskar ser ingen skillnad och även om de vet skillnaden, så gör de ingen skillnad. Det är min erfarenhet tyvärr.

    Vill även tillägga att visst ser man thailändska kvinnor i Sverige med svenska män som inte ser ut som Brad Pitt eller Orlando Bloom, men samtidigt ser jag lika många ofräsha, plufsiga och oattraktiva herrar med svenska damer. Kan inga av dessa få något snyggare kap heller då?? 

    Vi adopterade från Korea har svenska familjer, svenska fäder, mor och farföräldrar och jag kan tydligen inte gå ut med min far utan att vi tas som ett par. Vilket snedvridet, trångsynt och fördomsfullt samhälle jag lever i.

    Det tragiska är att alla asiatiska kvinnor dras över en kam. Om ni menar thailändskor, så säg thailändskor och inte asiatiska kvinnor för Asien är en enormt stor kontinent med olika utseenden och folkgrupper. Det är skilnnad i utseende på en thailändska och exempelvis en koreanska. 
  • Anonym (adopterad)
    Fiya skrev 2013-07-01 18:33:12 följande:
    Förstår din poäng och tycker det är hemskt. Samtidigt förstår jag inte din slutkläm, skulle det vara okej att dra alla thailändskor över en kam, så länge koreanskor inte blev indragna i det? Varför överhuvudtaget se till vilken kontinent/land/trosuppfattning/hårfärg någon har och tro sig veta något över huvudet taget om den personen. 
    Jag citerade en annan adopterads inlägg - kan inte svara för allt hon skrivit, men skriver under på det mesta. Håller med dig om slutklämmen.
  • Anonym (adopterad)

    Och åter frågar jag mig hur folk som TS ser på mig och min man. Får ofta höra att alla asiater ser likadana ut och förutsätter därför att de som ser med grumliga fördomar på par bestående av en asiatisk tjej och en "vit" man har sett så på mig och mina pojkvänner genom åren.
    Det är tragiskt att den orättvisa resursfördelningen på jorden har denna effekt på relationer, men är det meningsfullt att dra alla asiater över en kam, att dra alla relationer mellan asiater och européer över en kam?

    Många adopterade har problem med sin identitet och detta gör knappast läget lättare.

  • Anonym (adopterad)

    Denna tråd framstår mer och mer som ett forum för generaliseringar och fördomar. Själv är jag en asiatisk kvinna som väl  blivit fördärvad av västvärldens feminism och som hoppas att detta fördärv i form av utbildning och ekonomisk självständighet sprider sig till kvinnor på alla jordens kontinenter.

  • Anonym (adopterad)
    Anonym (farang) skrev 2013-08-02 18:09:36 följande:
    Har du bott i Thailand? Gissar inte, eftersom ditt nick indikerar att du är adopterad.

    Jag har arbetat i Bangkok i 2 år, och aldrig har jag sett så många kvinnor på ledande positioner inom finans och näringsliv som där. De har ju t.o.m en kvinnlig premiärminister.
    Kanske inte var inlägg som dina som jag reagerat på - du skriver ju själv utifrån erfarenhet och ger en mer nyanserad bild av thailändska kvinnor. Finns andra inlägg jag reagerade på.
  • Anonym (adopterad)
    Anonym (svensk) skrev 2013-08-15 01:54:51 följande:
    Grejen är att många tjejer från u-länder (i detta fall thailändskor) drömmer om att få gifta sig och flytta till Sverige. I deras ögon så är det enda som krävs av dom att de sköter hushållsarbetet för att göra sin man lycklig, samtidigt som de har det bra och blir försörjda. Männen som kanske har svårt med förhållanden i vanliga fall fungerar bra här, därför att dessa tjejer inte kräver speciellt mycket alls av honom. Vem han än är så är de nöjda att få bo och leva här.
    Fördomar kanske till viss del, men jag har träffat flera utländska tjejer som resonerar på detta sätt. Men de som jag har träffat är lyckliga, och likaså männen. Och sålänge båda parter är nöjda och lyckliga så är det väl ändå det som är det viktiga?
    På ett individuellt plan kan det vara helt OK, men det bygger på en global obalans i fördelningen av världens resurser, dvs på att det finns fattiga och rika och förhållandet på det individuella planet kan vara lyckligt men likväl grundat på ett ekonomiskt beroende, där den ena parten är troligtvis är mer sårbar än i ett förhållande där båda är svenska medborgare.
  • Anonym (adopterad)
    Anonym (svensk) skrev 2013-08-15 19:47:18 följande:



    Jo delvis. Men om dom väljer att gifta sig så blir hon också svensk medborgare och har ändå bra förutsättningar vid en eventuell skilsmässa.
    Ja, i den mån det varit en sund relation och hon tillägnat sig språket, fått en anställning och skapat sig ett socialt skydds/supportnät. Det sorgliga är de män som satt i system att ta hit kvinnor och sedan separera precis innan kvinnorna varit här tillräckligt länge för att få uppehållstillstånd/medborgarskap.
Svar på tråden Män med Thaibrudar