• Soetkorv

    Män med Thaibrudar

    Anonym (adopterad) skrev 2013-07-01 06:49:54 följande:
    Jag är adopterad från Korea. Jag kan inte gå ut och ta en öl med farsan, eller för den delen andra äldre manliga vänner utan underliga blickar och t o m oförskämda kommentarer. Har kompisar adopterade från Thailand som vittnar om samma sak. En av dem var på återresa till Thailand med sin familj och hennes pappa ville inte vistas ute med henne utan sällskap av mamman av rädsla för att behöva bli betraktad som snuskgubbe. Fy fan för dessa fördomar!

    Det värsta är att denna syn på orientaliska kvinnor numera är så vedertagen att jag kommer på mig själv med tråkiga tankar när jag ser ett par där hon är asiat. Hur ska jag se på mig själv? Inser även att om jag blir singel och vänder mig till dejtingsajter kommer det bli lagom kul att lägga ut bild på mig själv...

    Jag har själv aldrig varit i Thailand och tänker inte åka dit, just pga sexturismen. Har ofta stött på (eller blivit stött på av) män här i Sverige som tror att jag är thailändska eller filippinska och därmed lovligt byte... Skulle inte stå ut med att fira semester med deras gelikar.

    Ni som adopterar/känner någon som adopterat/är adopterad kan tänka på hur klimatet är för barnen som kommer hit; hur de blir bemötta och vilka fördomar som drabbar dem. Självklart förtjänar ingen detta, men  som "importerad" pga barnlängtan kan jag tycka att alla som adopterar har en skyldighet att aktivt arbeta för ett välkomnande klimat, inte bara för det lilla adoptivbarnet utan även för den vuxne individen.
    Håller helt med och upplever samma sak liksom många andra adopterade från Asien. Jag är också adopterad från Korea. Med tanke på att det finns ca 10 000 adopterade koreaner i Sverige, så är kunskapen väldigt dålig i vårt land. Majoriteten födda på 60, 70 och 80 talet, vilket gör att många är i medelåldern idag. Vi existerar inte, utan alla som är från Asien betraktas som thailändskor. Vi koreaner ser dessutom inte det minsta thailändska ut för den delen heller, lika lite som en nordbo ser ut som en marockan. Svenskar ser ingen skillnad och även om de vet skillnaden, så gör de ingen skillnad. Det är min erfarenhet tyvärr.

    Vill även tillägga att visst ser man thailändska kvinnor i Sverige med svenska män som inte ser ut som Brad Pitt eller Orlando Bloom, men samtidigt ser jag lika många ofräsha, plufsiga och oattraktiva herrar med svenska damer. Kan inga av dessa få något snyggare kap heller då?? 

    Vi adopterade från Korea har svenska familjer, svenska fäder, mor och farföräldrar och jag kan tydligen inte gå ut med min far utan att vi tas som ett par. Vilket snedvridet, trångsynt och fördomsfullt samhälle jag lever i.

    Det tragiska är att alla asiatiska kvinnor dras över en kam. Om ni menar thailändskor, så säg thailändskor och inte asiatiska kvinnor för Asien är en enormt stor kontinent med olika utseenden och folkgrupper. Det är skilnnad i utseende på en thailändska och exempelvis en koreanska. 
  • Soetkorv
    Anonym (lisa) skrev 2013-07-01 15:16:38 följande:
    Skumt sagt då svenskar överlag är snygga och de flesta asiater anses inte vara särskilt snygga..... (i mina ögon är det de fulaste folkslaget)

    Smaken är som baken dock........  
    Asiater anses inte överlag vara särskilt snygga? I vems ögon då? Dina? Lilla vän, vad du tycker spelar inte så stor roll. Vidga dina vyer. Asien är världens mest folkrika kontinent med många miljoner människor och de anser knappast sig själva vara fula. De tycker nog att västerlänningar ser lustigare ut. Att även uttala sig om det fulaste folkslaget säger allt om dig. Lägg upp en bild på dig själv eller kom tillbaka när du mognat. 
  • Soetkorv
    Fiya skrev 2013-07-01 18:33:12 följande:
    Förstår din poäng och tycker det är hemskt. Samtidigt förstår jag inte din slutkläm, skulle det vara okej att dra alla thailändskor över en kam, så länge koreanskor inte blev indragna i det? Varför överhuvudtaget se till vilken kontinent/land/trosuppfattning/hårfärg någon har och tro sig veta något över huvudet taget om den personen. 
    Nej, jag tycker absolut inte att man ska dra alla thailändskor över en kam, absolut inte. Jag menar bara att när folk pratar om asiatiska kvinnor/tjejer och syftar på thailändskor, då tycker jag att de ska säga thailändskor och inte asiatiska tjejer. Asien är en enorm kontinent med stora med många olika folkgrupper, utseenden och kulturella skillnader. Folk ställer ibland frågan vad det är för skillnad på en thailändare och en korean. Det är som om jag skulle undra vad det är för någon skillnad på en svensk och en marockan eller turk. 

    Tycker det är jättetråkigt att alla dras över en kam, men i botten handlar det om någon slags av osäkerhet och bitterhet som visar sig i form av avundsjuka och missunnsamhet. 
  • Soetkorv
    Anonym (näää) skrev 2013-07-06 13:54:27 följande:
    Kineser är kommunister och har allihopa vidriga personligheter. De som själva snor familjeparkeringar när de är ensamma är i 9/10 fall ensamma kines-kvinnor i 30-årsåldern. De som tränger sig före i köer på tillställningar är i 8/10 fall kineser. Alla giriga restaurangägare som höjer priserna när regeringen sänker deras kostnader är i 9/10 fall kineser. 

    Vidriga människor och med tanke på hur otaligt många kineser jag träffat och är bekant med så är det svårt för mig att se det annorlunda eftersom att alla är baktalande, egoistiska och rent utav elaka i många fall. Ingen vill ha en person med så kassa egenskaper, förutom kinesiska män som är av samma skrot. Fattar inte vad kineserna har här att göra ens.

    Där har jag annat att säga om thailändskor, i synnerhet de som är troende buddhister, alltid trevliga och skötsamma! 
    Du är rasist och förresten så tror jag inte att det är kineser som du träffat på, kan lika gärna vara vietnameser. De brukar oftast tas för kineser har jag märkt i den här stan. Ska jag hata alla afrikaner och somalier i världen bara för att de svarta i mitt område är riktiga slashasar?
Svar på tråden Män med Thaibrudar