• Fiya

    Män med Thaibrudar

    Det du menar är alltså att om man kommer från Thailand kan ingen kärlek uppstå? Skulle thailändska kvinnor lida av någon form av förbannelse som säger att de inte kan älska? Eller skulle den "svenskemannen" vara oförmögen att älska någon annan än kvinnan i huset bredvid? 
    Det verkar i tråden som att det förutsätts att den thailändska tjejen kommer från Thailand och inte Sverige och att de flesta kopplar det till prostitution(det är väl något annat än kärlek!?) Thailand är dessutom ett av de vanligaste långtidsresmålen, så det är väl inget konstigare än om en kvinna på språkresa i exempelvis Spanien hittar sin kärlek där? 
    Att du tycker någon ser lite udda betyder ju inte att alla andra människor ser de som udda. Var glad för din vän istället som hittat någon han älskar och trivs med. 
    Det kan ju faktiskt också vara så, som man själv många gånger upplevt, att en grupp människor(exempelvis vänskapskretsen/kollegor) uppfattar en på ett visst sätt, så man känner sig låst till förväntningarna. Om han nu dessutom är en blyg kille, kanske han känt sig ännu mer låst i ert umgänge, men tillsammans med henne kan känna sig avslappnad och blommat ut? Kan vara en av anledningarna till att det varit svårt att träffa kvinnor tillsammans med vänner, och är man blyg kanske man inte rör sig ut så mycket på egen hand. Ibland kan det vara rätt bra att få stå på egna ben - men det viktigast är väl att träffa en kvinna som ser en och gillar det hon ser, det verkar hon göra. 

  • Fiya
    Anonym (thai) skrev 2013-07-01 12:11:25 följande:
    Grymt! Samma här Flört
    Måste ju vara så att ni hittat de på samma sida - är ju vanligare med kvinnor, och man kan väl inte träffa någon från Thailand och faktiskt falla för de? Flört (förlåt för osmakligt skämt, men helt tråden är ju ett skämt och dessutom osmakligt, så jag vill liksom smälta in). 
  • Fiya
    stjärnmamman skrev 2013-07-01 12:43:55 följande:
    Men vad är det folk ej förstår.. Det finns par där det är kärlek Ja och där mannen visst kan få en svenska Ja

    Och det finns fall där antingen svenska mannen blir utnyttjad eller tvärtom

    Fall när det gäller thaimän och svenskar så har jag ingen fakta om att det är annat än kärlek
    Det är ju skillnad på att något förekommer och att människor per automatik förutsätter att det är så. 
    Det finns äldre män som är pedofiler men jag går inte runt och tänker att när män blir äldre blir de pedofiler. Det finns människor som dricker för mycket men jag går inte runt och tar för givet att alla dricker för mycket. Det finns det som inte bryr sig om att städa men jag föreställer mig inte en svinstia hemma hos folk jag möter på gatan. Så verkar det göras i den här tråden, förutsättas saker - som generaliserar att förknippas med en hel befolkning för att det förekommer. Skulle alla svenskor vara kändissuktande lycksökerskor för att det finns ex antal svenskor som flyttat till hollywood och gift sig rikt? Ska jag, när jag åker på semester tas för givet att jag är där för att hitta en man som jag kan bli hemmafru och dricka champagne frukostar dagen i ända och skärma av mig från omvärlden tills jag tror att de som inte har möjlighet att sätta mat på bordet är ett uttryck för att vara dålig i köket och inte handla om ekonomisk svårighet?
  • Fiya
    Anonym (adopterad) skrev 2013-07-01 16:49:13 följande:
    Förstår din poäng och tycker det är hemskt. Samtidigt förstår jag inte din slutkläm, skulle det vara okej att dra alla thailändskor över en kam, så länge koreanskor inte blev indragna i det? Varför överhuvudtaget se till vilken kontinent/land/trosuppfattning/hårfärg någon har och tro sig veta något över huvudet taget om den personen. 
  • Fiya
    Anonym (adopterad) skrev 2013-07-01 18:44:41 följande:
    Jag citerade en annan adopterads inlägg - kan inte svara för allt hon skrivit, men skriver under på det mesta. Håller med dig om slutklämmen.
    Haha det var jag som tänkte att när jag citerade ditt inlägg, så kom själva inlägget i citatet... Har inte så bra koll på hur det fungerar här :)
Svar på tråden Män med Thaibrudar