• Anonym (Fialotta)

    Män med Thaibrudar

    Pratade med en vän igår som berättade att hennes manlige bekant skaffat sig en Thaibrud.
    Hon sade att det säger ju allt om honom vilket jag kan hålla med om.
    Mannen i fråga är extremt blyg och lite udda till utseendet och personligheten.

    Vid ett annat tillfälle pratade jag med en arbetskollega som berättade att vars bror var ihop med en Thailändsk tjej. Han berättade att hans bror har haft extremt svårt med relationer men att han är väldigt snäll.
    Kunde inte heller göra annat än att hålla med om att män som skaffar Thailändskor brukar ha det extremt svårt med att skaffa tjejer.

    Kort och gott så undrar jag om det kan vara deras sista desperata försök att få en relation över huvud taget i stället för att leva singel resten av sitt liv? 
    Tycker mig se att många män som väljer Thai är lite udda.
    När jag träffar killar som varit ihop med en Thaibrud så börjar jag genast att analysera honom om varför han valde just det.
    Hur ser ni andra på män som skaffar sig en Thai?  
      

  • Svar på tråden Män med Thaibrudar
  • Anonym (Lika men olika)
    Anonym (människosyn) skrev 2013-06-28 22:33:52 följande:
    Min människosyn säger att alla individer har lika värde och i dessa relationen är jämvikten rubbad redan från början. Mannen tar sig rätten och friheten att importera en fru. Jag tror det ligger massor med mänskligt lidande bakom varje thaikvinnas val att komma hit och gifta sig med en man som hon knappt känner. Som hon i bästa fall har träffat i nån månad. Hur vanligt och normalt är det att vi här gifter oss så snabbt och på så lösa grunder innan vi känner varandra?

    Men hur många svenska tjejer far till Grekland på en veckas semester och sedan kärar ner sig i en snubbe därifrån? En vecka med en grek och då är det "äkta kärlek" men inte om en kille är en månad i Thailand
  • Anonym (Sahara)

    Minns från min uppväxt en kille på min gata som jag räknade som jättesöt. Vi hade ingen kontakt då han var flera år äldre än mig, men våra föräldrar är vänner så jag vet att han aldrig haft en flickvän vilket jag alltid tyckte var väldigt underligt. Slutade i alla fall med att han i 30-årsåldern hämtade sig en Thaibrud. Hans morsa blev så lagom nöjd kan jag meddela. Skrattande

    Norröver är det inte helt ovanligt att gubbar på vischan skaffar sig Thaibrudar. Alla vettiga tjejer/kvinnor har antingen lämnat stan eller så vill dom inte ha att göra med gubbarna. Har en släkting som jobbar med utbildning där dessa kvinnor hamnar för att komma in på SFI och i många fall slutar det med att gubbarna är otrevliga mot dom, slutar att ge dom pengar och isolerar dom. I många fall sparkas dom också ut precis innan dom ska få rätt att stanna i Sverige eller så används det faktumet som ett hot "Gör som jag vill eller så får du åka hem". Finns en hel del gubbäckel faktiskt.

  • Perplex
    Anonym (Fialotta) skrev 2013-07-06 23:49:35 följande:
    Så jävla typiskt att man kallar oss svenska tjejer för avundsjuka.
    Men något måste man ju försvara sig med.
    De har blivit sårade och måste trösta sig med att hitta på alla möjliga förklaringar till min och andras analys(Thai+Svensk man).   
    Som jag sade så är så många svenska män så annorlunda att han måste skaffa sig en Thai. Tycker att det är bra att det finns tjejer till dem också eftersom det oftast inte är män som blivit över. 
    Okej det finns vanliga och till och med attraktiva svenska män med Thaibrudar men det hör inte till vanligheterna. 
    Humor. Hyckleri någon?
  • Perplex
    anneleea skrev 2013-07-07 13:43:28 följande:
    Jag tror det är svårt att generalisera så.. Men jag känner fem män som har tjejer/fruar från Thailand. Alla dom killarna har, i mångas ögon, ofördelaktiga utseenden och ett lite udda sätt att vara. Men, likväl, så tycker jag mig se att både kvinnan och mannen mår bra och vem är då jag att döma ut deras förhållande?
    Hur många svenska tjejer är med "fördelaktigt utseendemässigt afrikaner" ser man då? Nästan inga, de är alla med Afrikaner som ser konstiga ut. Eller varför inte Svenska tjejer med araber som har konstigt utseende?

    Det som ses som vackert i ett land behöver inte anses vackert i ett annat och samma sak med fulhet.
  • stjärnmamman

    En familj jag bodde granne med var mamman thai och pappan svensk
    Polisen kom och hämtade honom flera ggr pga kvinnomisshandel..

    En annan karl jag känner till är alkoholist har barn med två svenskar som han skiter i. Väldigt speciell. Har tagit hit två thai och båda har dragit

    En tredje är en f.d alkis som ej dricker längre pga sjukdom.. Är över 60 år och ser gräslig ut. Brukar åka till Thailand och dejta tjejer som lurar honom på pengar

    En fjärde är över 60 år.. Har vuxna barn och barnbarn.
    Är gift med en från Thailand född 83.. Har jobbat med hans ett x som sa han var väldigt dominerande.. Och att hennes plats var i köket

    Så jaaaa jag håller med TS

  • Olssonskan

    Har också funderat över det här fenomenet.
    Jag tänker såhär:
    Om det handlar om att båda "hittar kärleken" till varandra så är det ju precis som alla andra förhållanden. Men när det är en man i ekonomiskt överläge som importerar en (ofta mycket yngre) kvinna som I mycket antagligen väljer det här utifrån ekonomiskt underläge så är det utnyttjande.
    Vi lever i världens kanske mest jämställda land, att vara kvinna i Sverige innebär en mycket större frihet än någon annanstans i världen. Vi förväntar oss att bli behandlade med respekt, att kunna vara självständiga, att älska av egen kraft, att välja själva, att äga vår egen sexualitet.

    Och sen finns här endel kvinnor, med annat ursprung, som lever i ständigt underläge, som är beroende av den importerande mannen för att inte "åka ut" - vilket i hemlandet skulle innebära enorm social skam och än större utsatthet än tidigare.

    Även om man hamnar hos en "Jättenäll" man, så tänker er in i att leva helt beroende av en "jättesnäll" man i ett okänt land, en okänd kultur och dessutom vara tvungen att ligga med denne- oavsett om du tände eller känner olust inför denne man.. Äger alltså inte sin egen sexualitet.

    Ja.. Tänker någon kanske då. "Men de väljer ju själva"..

    Men finns verkligen ett fritt val i en ojämlik värld. Där vissa människors val begränsas av att det befinner sig i ekonomisk utsatthet? Där kvinnor fortfarande inte har samma ställning som män?

    Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att många av de här förhållandena ändå utmynnar i ömsesidig kärlek och åtrå. Hoppas, önskar, vill våga tro.. Men..

    Om de här fruarna hade svenskt medborgarskap som inte ifrågasattes vid separation/skilsmässa skulle situtaionen kanske balanseras upp något. Då skulle vi åtminstone på ett område häva de här kvinnornas enorma underläge. 

  • Olssonskan

    Jag känner ett lyckligt thai-svensk-par. De träffades genom bekanta, är i någorlunda samma ålder, har båda högre utbildning. Vanlig kärlekshistoria där ingen befinner sig i underläge.

    Så det har inget med svensk-thai att göra- såklart inte.

    Ojämlika förhållanden och utnyttjande är inte beroende av vissa nationaliteter.
    Handlar om ojämlikhet i världen, ojämlikhet mellan könen. 

  • Malinka3

    Det behöver ju inte vara svart vitt, men jag ser det såhär
    Många i Thailand är fattiga och vet att dom får ett mycket bättre liv i Sverige. Dom väljer säkerheten framför kärleken. 
    Sen kan jag tycka det är lite märkligt(om man nu tror att de träffades av kärlek) att det bara är thailändska kvinnor med svenska män, för hur ofta ser man thailändska män med svenska kvinnor.

    Utifrån de jag själv har sett så håller jag me Ts, där jag bor/bott har de funnits män med thaitjejer och alla dom männen har varit "udda" ,, flera med alkohol/drogproblem,, fula,, assosiciala osv.  Sådana män som har väldigt svårt att få tjejer.  Kan tillägga att jag menar thaitjejer som inte är uppväxta/födda här.

    Och visst tror jag att de finns dom som har lyckliga förhållande, för ofta så "växer" kärleken fram.
     

  • Anonym ()
    anneleea skrev 2013-07-07 13:43:28 följande:
    Jag tror det är svårt att generalisera så.. Men jag känner fem män som har tjejer/fruar från Thailand. Alla dom killarna har, i mångas ögon, ofördelaktiga utseenden och ett lite udda sätt att vara. Men, likväl, så tycker jag mig se att både kvinnan och mannen mår bra och vem är då jag att döma ut deras förhållande?
    Inte tillräckligt ofördelaktigt för att de fattat tycke för varandra iaf. Tror inte ens thailändskor blir ihop med vem som helst bara för pengarna.

    Svenska tjejer är överskattade förresten, känner inte någon som helst attraktion till svenska tjejer. Och det säger jag inte för jag har blivit dissad, utan har alltid varit attraherad till asiatiskor.
Svar på tråden Män med Thaibrudar