• Äldre 11 Aug 19:30
  8378 visningar
  21 svar
  21
  8378

  Vi som älskar att resa!

  Hej.

  Så här sista kvällen innan man börjar jobba igen sitter jag och drömmer mig bort vart nästa resa möjligtvis skall gå och när..

  Vad har DU för dröm resemål och varför just dit?
  Hittills bästa resan har gått till?

  Här kan man inspirera varandra och ge tips på resmål som man redan varit på.  
  Allt från weekend resor, jorden runt till charter. 

  Trevlig kväll! 

 • Svar på tråden Vi som älskar att resa!
 • studen­tska
  Äldre 11 Aug 19:53
  #1

  Berlin och Barcelona är definitivt två städer som jag gärna åker tillbaka till. Berlin med öst- och väst och med all sin historia tyckte jag var fantastiskt att se och uppleva även om det naturligtvis rymmer många tragiska öden med speciellt i gamla Östberlin och Tyskland överhuvudtaget med nazismen. Om det är nån som funderar på att åka dit så kan jag verkligen rekommendera en guidetur med insider tour Berlin med kunniga och engagerade guider och guideturer med olika inriktningar. Vår varade i nästan 7 timmar med en lunchpaus på 30 minuter så bra skor och vattenflaska om det är varmt rekommenderas.Att gå runt i en stad gör att man ser så mycket mer än att åka nån hop on hop off buss eller liknande. Dessutom var det trevliga människor med på guideturen och jag pratade med folk från alla delar av världen. Dock bara turer på engelska och en hel del andra språk men ej svenska.

   Barcelona är en så underbar levande stad med sina små tapasställen, mycket arkitekttur, närheten till ett vindistrikt och att en storstad även har en härlig strand att erbjuda med underbara bad gör att den staden har allt för mig. Nice var trevligt med sin närhet till Monaco och Cannes och mycket enkelt och billigt att ta sig runt i regionen utan bil. Malaga är en annan trevlig stad som jag gärna återvänder till.

  Jag har inget drömresemål men vet att jag hellre lägger pengar på många kortare resor där jag får uppleva många olika städer och länder, gärna i Europa, än att ha nåt jättedyrt drömresemål. Jag tror också det är lätt att göra sig stora drömmar om ett ställe eller ett land och sen när man kommer dit så kanske det ändå leder till besvikelse just för att man byggt upp en dröm kring det och så visar det sig vara nåt helt annat i verkligheten. Då är det mycket roligare tycker jag att boka nåt relativt spontant och sen uppleva staden på plats utan att ha bestämt vad man ska göra och se. Sen åker jag gärna tillbaka till städer som jag gillar för att ta reda på mer och se mer av den.

 • Äldre 11 Aug 20:39
  #2

  Jag har varit i Australien (Sydney, Cairns), Nya Zeeland (Queenstown), Cooköarna, hälsade på bekanta i USA i 1 månad (LA, San Fransicsco, Santa Rosa), Hong Kong, Mexico, Egypten, Mauritius, Cypern, Bulgarien, hälsade på bekanta i Litauen, Kroatien, Grekland, Spanien (Barcelona plus hjälpte till i ett dog shelter i Fuengirola några veckor), Island (jobb 7 veckor), England och backpackat i Afrika i ca 8 månader (Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Tanzania, Kenya).

  Absoluta favoriten - Afrika överhuvudtaget (dock inte Egypten, förutom att Röda Havet helt klart har bästa snorklingen/dykningen jag varit med om). Även Mexico gillade jag mycket skarpt - vill tillbaka någon dag. Island var helt fantastiskt, hade inte så höga förväntningar innan jag for dit! Naturen på Nya Zeeland, speciellt Milford Sound, hur häftigt som helst. Ja, det är svårt att välja. Bulgarien hade jag kunnat vara utan dock. Kroatien helt klart snyggaste folket, tjejer som killar (heeeta)!   

  Till februari planerar jag och sambon/fästmannen (som jag träffade i Zimbabwe och som nu bor i Sverige med mig) att gifta oss i smyg, sen dra på bröllopsresa till Kenya och resa runt där (hann inte se så mycket av just Kenya sist jag var där) och ta oss över till Uganda. Ev Rwanda ocks beroende på hur länge vi kan få ledigt.

  Annars vill jag väldigt gärna även till Mocambique, Thailand-Vietnam-Kambodja i en och samma resa, så småningom även en rundresa i Sydamerika. Nepal är jag också sugen på. Fan jag vill överallt! Punkt.      

 • Äldre 11 Aug 20:42
  #3

  Mozambique, stavas det ju.

 • Äldre 11 Aug 20:59
  #4

  Vill gärna ha fina tips nu när vi funderar på att dra iväg en runda!:)

 • Äldre 11 Aug 21:03
  #5

  Wow - du är verkligen berest Ganyca!!
  Vad är det som är mest lockande med Afrika enligt dig? Nyfiken då jag inte varit där.

  Studentska- du har sålt in bägge städerna. Framför allt Barcelona är jag sugen på inom en snar framtid!

  Mina favoriter måste nog vara Mexico & New York. Även alperna är fantastiskt (vinter som sommar).

  Precis som dig Ganyca skulle jag vilja resa till extremt många olika länder och världsdelar. Det är faktiskt svårt att välja när det finns så många valmöjligheter... :)

  Just nu kollar jag lite på Jordanien, Oman och Jamaica.
  Någon som varit där? 

 • Mme
  Äldre 11 Aug 21:03
  #6

  Drömmer om en resa till Island nästa sommar. Först Reykjavik och sen rida några dagar.

 • Äldre 11 Aug 21:04
  #7
  Typiskat skrev 2013-08-11 20:59:20 följande:
  Vill gärna ha fina tips nu när vi funderar på att dra iväg en runda!:)
  När har ni tänkt att åka och hur länge vill ni/kan ni vara borta?
 • Äldre 11 Aug 21:27
  #8

  Lillablomman - 3 eller 4 veckor beroende på hur länge vi kan få ledigt, i november/december nångång. Inte helt spikat. Var väldigt sugen på Thailand men hade en kollega som halvt avrådde mig från det då jag berättade att jag är överdrivet rädd för spindlar

 • Mme
  Äldre 11 Aug 21:56
  #9
  Typiskat skrev 2013-08-11 21:27:52 följande:
  Lillablomman - 3 eller 4 veckor beroende på hur länge vi kan få ledigt, i november/december nångång. Inte helt spikat. Var väldigt sugen på Thailand men hade en kollega som halvt avrådde mig från det då jag berättade att jag är överdrivet rädd för spindlar
  Vi var 3 veckor i Thailand och jag kan inte påstå att jag såg mycket spindlar. Fast det kanske beror på hur man bor, vi bodde inte på budget-ställen. Det var en helt fantastisk resa!
 • Äldre 11 Aug 22:19
  #10
  Typiskat skrev 2013-08-11 21:27:52 följande:
  Lillablomman - 3 eller 4 veckor beroende på hur länge vi kan få ledigt, i november/december nångång. Inte helt spikat. Var väldigt sugen på Thailand men hade en kollega som halvt avrådde mig från det då jag berättade att jag är överdrivet rädd för spindlar
  Jag har rest runt i Thailand och där jag såg riktigt stora och håriga spindlar var i norra Thailand (uppe i bergen). I övrigt har jag nog inte sett så många. 

  Om ni kan vara borta lite längre är ju annars Nya Zeeland ett bra alternativ. Där finns inga farliga/giftiga djur som det gör i Australien.
  Lång flygning bara så man vill ju gärna ha några veckor där. Kombination med att stanna några dagar i Singapore så blir det inte lika mastigt.

  Annars kan jag verkligen rekommendera Mexico om du vill ha kritvita stränder, härliga människor, intressant historia. Vi var där i 4 veckor och hade gärna varit kvar längre.
  Kommer garanterat att åka igen!

  Kan kombineras med exempelvis LA om man vill.

  Det som jag tycker är lite trist med Thailand är att "alla" åker dit. Invånarna på de mer turistiga orterna har lärt sig svenska och man omges mest med andra svenskar. 
 • Mme
  Äldre 11 Aug 23:25
  #11

  Fast man behöver ju inte åka till de värsta turistställena. Jag tvekade också innan vi åkte till Thailand just för att 'alla' åker dit, men i slutändan var det ändå mest prisvärt av det vi tittade på och det blev väldigt bra :)

  Angående Thailand kan det också vara värt att kolla vart ryssarna reser så man inte hamnar mitt bland dessa.

 • Äldre 11 Aug 23:55
  #12

  Jag håller mig gärna inom Europa, är lite orolig av mig och rädd för galen trafik, insekter och magsjukor. Favoritresmålet är någon av Greklands alla öar. Och där är stranden, gärna med vågor, det viktigaste. Älskar vissa lugna delar av Kreta och Naxos t ex. Annars var Berlin intressant, skulle vilja återkomma och gå den historiska vandringen och upptäcka Kreuzberg. Berlinarna är så hjälpsamma. Vackert tyckte jag dock inte att det var. Man är så bortskämd som bor i Stockholm egentligen, var länge sedan jag såg en lika vacker stad. Det skulle i så fall vara Porto eller Lissabon på 80-talet, vet inte hur exploaterade de är idag. Eller Paris. Skulle vilja åka till Rivieran, Paris, Spanien och GB för att förbättra familjens språkkunskaper, men Frankrike upplevde jag som lite dyrt att leva i, när vi var där på blixtvisit för några år sedan. Skulle även kunna tänka mig att åka till New York. En bra resa ska man ha gott om tid på sig (solsemester 2 veckor, storstad gärna en vecka) och kombinera upptäckande med att bara njuta och ta in omgivningen. En viktig sak är hur trevliga invånarna är och att det går att kommunicera med dem.

 • Äldre 12 Aug 07:44
  #13

  Bästa resmål.... Det beror på...Ibland är det den totala upplevelsen som varit viktig.

  Kan både varit:
  Egenfixad Nya Zealand i kombination med Cook Islands (Aitutaki och Rarotonga) ligger högt! Gjord innan barnen föddes - Aitutaki var en paradis Ö, vilken Lagun!! NZ suveränt att resa i.
  Samt
  en 3 veckors familjegrupprundresa Peking-Vietnam-Kambodja. Barnen, då 10och 12 år, fick kamrater på resan och vi hade en suverän resledare, vi såg de flesta stora sevärdheterna i de länderna (utom Hanoi ) ... Så den är nog den bästa efter barnens födelse. 
  Gjorde ett överslag att det nog rör sig kring 30 länder nu...), i olika kategorier. så det är svårt att ta ut några då alla har något.

  Drömresemålet just nu är Macchu Piccu i Peru- för jag vill uppleva detta Under till bebyggelse. Siktar dock innan dess på Japan...

 • studen­tska
  Äldre 12 Aug 19:40
  #14
  Dina08 skrev 2013-08-11 23:55:43 följande:
  En bra resa ska man ha gott om tid på sig (solsemester 2 veckor, storstad gärna en vecka) och kombinera upptäckande med att bara njuta och ta in omgivningen. En viktig sak är hur trevliga invånarna är och att det går att kommunicera med dem.
  Ja där håller jag helt med, tid är viktigt! Vill också kunna kombinera upptäckande med njutning. Jag har aldrig sett nån mening med att åka tre dagar till en storstad usch vad stressigt. Men det är alltså min upplevelse och andra tycker säkert att det är helt underbart och har man en tight ekonomi så kanske två nätter är lyx.
 • Äldre 12 Aug 21:43
  #15

  Mina absoluta favoritresmål har hittills varit Sydafrika, Filippinerna(Palawan) och Bolivia - i alla idag, imorgon minns jag några andra med värme. :) Jag har aldrig ångrat en resa utan tycker alltid det är spännande att se olika platser och kulturer. 

  Jag har en lite annorlunda dröm. Jag drömmer om en all inclusive-semester med barnklubb, jag har aldrig gjort någon sådan resa.  

 • Äldre 24 Aug 07:43
  #16

  åh en tråd för mig!!!
  Älskar att resa och varje resa har sin charm.

  I två perioder har jag bott i afrika, först -91 i dåvarande Zaire (därifrån åkte vi 1v till Seychellerna och 1v till Kenya), sen -03 bodde jag  nord östra Kenya, vid Victoriasjön en period.

  Har även varit i Mexico, Island, Malaysia, bilat lite i USA, Thailand tre gånger, Estland (Tallin), Ungern (Budapest), Cypern och Gran Canaria.  De senaste tre resorna har varit som småbarnsförälder och från att vara en som reser fritt har vi nu de två sista gångerna kört på All Inclusiv och gillar det skarpt. Vi jobbar mycket till vardags och för oss passar det bra att ha allt klart när vi väl åker på semester. Detta har dock varit på GC o Cypern,

  Nu i oktober ska jag iväg med tre tjejkopisar på en weekend till London, en ny upplevelse för mig, Och i November blir det GC igen med tjocka släkten. Då reser vi min familj, 2v och 2 barn (2½ år och 5 år), mina föräldrar och min mans föräldrar, så blandad kompott från 2½år till 71år. Vi har hittat ett hotell som vi hört bra om som passar in på oss alla, nära havet, inte för kuperat då svärfar har nedsatt rörlighet. och annat bra. Vi trivs med AI så det ville vi ha även enna gång. Nu har vi bokat eget, flyg med norwiegien och hotell själva med AI och summan blev ca 15000kr billigare för 2 v o 2b än att boka med Ving.


 • Äldre 24 Aug 09:10
  #17

  Jag älskar oxå att resa :) Vi var i Egypten januari 2012 de var lite för blåsigt men ändå bästa resan, hade aldrig snorklat förut o de var de bästa jag har gjort alltså så himla häftigt. Vi var på samma hotell nu i april 2013, då had. Vi med min bror på 12 år häftigt att se hans lycka att resa Första gången. Vi fick även se en rocka när vi snorkla! Super häftigt. Jag drömmer om många ställen :)

 • Äldre 9 Feb 11:23
  #18

  Hej!

  Såå härligt att resa!

  Snart åker ja och min sambo på en weekend till Belgrad ! Ska bli såå kul! Spännande med nya städer????

  Vi har även tänkt ta en resa med våra barn längre fram som är 4 och 2

  Några tips där?

 • Äldre 23 Feb 10:35
  #19

  Till alla som bor norrut och funderar på skidsemester så borde ni kolla in den här tävlingen där man kan vinna värdebevis på skistars anläggningar! www.berners.se/fjallresan

  Ett tips bara om man vill spara en slant. :) Borde ju itne vara så svårt att vinna men man måste ju ta sig till den bilhandlaren verkar det som. 

 • Mon 3 Oct 2022 13:55
  #21
  Hej!
  Jag heter Isabelle och jag studerar UX-design på Yrgo i Göteborg. Jag har just nu ett skolprojekt där jag utforskar människors syn på vad som känns viktigt när man bokar en resa. Den är speciellt inriktad på solresor.
  Om du har tid så blir jag superglad om du vill svara på några frågor!

  Tack på förhand!

  https://forms.gle/YWSZbmPcXjN2M2EX6
Svar på tråden Vi som älskar att resa!
Logga in
Bli medlem