• twain

    Mitt barnbarn liknar bara sin mamma

    Tre tips:

    Det första är att prata ledigt med sonen och fråga honom vad han anser är de främsta likheterna mellan honom och barnet. Kanske har han en annan syn än du och ser många likheter?

    Efter det samtalet kan du förhoppningsvis se ditt barnbarn i ett annat ljus. Hitta något som din son ser hos henne och fokusera på det. Låt det växa och se fler positiva egenskaper växa fram hos denna lilla dam. Hon kommer att växa i ditt hjärta om du ger henne chansen. Vid 7 års ålder finns mycket personlighet, men ännu mer potential.

    Mitt andra tips är att du tar initiativ till att träffas. Det låter kanske konstigt när målet är att träffas mindre, men om du är den som tar initiativ kan din son och hans familj slappna av lite i det och inte vara lika enträgna i fortsättningen.

    Sist men inte minst:
    Det finns ett engelskt uttryck som heter "Fake it 'til you make it" som passar bra in här. Du har säkert hört det förut. Låtsas att du älskar ditt barnbarn över allt annat och fokusera på den känslan. Tänk positiva saker och ta med henne på saker som DU tycker om att göra. Låt henne ta del av ditt liv, dina tankar och din vardag. Barn är som svampar. Hon kommer att ta avtryck av dig och det ni gör tillsammans nu kommer att finnas med henne i resten av hennes liv. Alla vet att det är något särskilt med far- och morföräldrar. De har access till en tid före mamma och pappa och kan berätta om saker som hur det var när pappa var liten osv.

    Du kan klara det här - om du vill.


    Attityd är A och O.
  • twain
    Anonym (Farmor) skrev 2013-08-16 22:12:45 följande:
    Jag hoppas att alla ni som lagt tid på att skriva ibland mycket utförliga svar med goda råd och förståelse inte känner er ignorerade, jag har läst och uppskattar ert engagemang och er rättvisa behandling. Det gläder mig att se att det finns människor som tycks sätta en ära i att läsa det som står även om de inte alltid håller med om innehållet. Det är betydligt mycket svårare att veta hur man ska ta sig an människor som läser in något annat än det som står skrivet och som, ännu värre, pådyvlar en åsikter och gärningar som är en totalt främmande. 
    Fint inlägg och sanna ord.  Jag undrar om du tycker att du fått något råd som du känner att du har nytta av?


  • twain
    Anonym (ilsken) skrev 2013-08-19 10:22:36 följande:
    Herregud. Vad fan är det för fel på dej? Säg som det är då din fega jävel.
    Det är ett litet barn. Förstår mig inte på vissa svärmödrar?
    Du är fan inte klok 
    Det fina med mänskligheten är att vissa situationer är oerhört komplexa, andra oerhört simpla. Det finns många nivåskillnader att vistas på. Ibland är det skönt med det kapade och enkla, ibland är det fascinerande med det djupa och svårgenomträngliga. Men att tro att alla metoder fungerar på alla situationer är som att ersätta all djungel med gräs eller tvärtom.

    It's like being *ucked into a vortex.
Svar på tråden Mitt barnbarn liknar bara sin mamma