Inlägg från: Sous |Visa alla inlägg
  • Sous

    Gemensamma respektive privata leksaker? 2,5 år mellan flickorna.

    Allt gemensamt som är åldersadekvat utom lite speciella saker, som gosedjur. Det mesta står i lekrummet och är till för alla. Jag och min man har ju knappast varsin likadan kamera, exempelvis, utan vi har en i familjen.

    Har dessutom dålig erfarenhet av dubletter. Blev ofta ett oerhört bråk när jag var barn kring två till synes exakt likadana plasthästar, exempelvis. Och om någon tappat bort eller haft sönder ett exemplar, herregud, säger jag bara.

  • Sous

    Mobil begriper du väl själv att vi har varsin. Men inte för att min man inte kan/får använda min, utan av praktiska skäl då vi båda behöver den på olika platser samtidigt och har olika kontakter, mail och program. Någon dylik skillnad finns inte när det gäller en dockvagn.

    Vi har bara en hemtelefon. En bil. Använder den cykel som står lämpligast till. En tvspelskonsol, en surfplatta osv. I en familj delar man på saker. Saker med stort affektionsvärde har man såklart själv, men det är ju för att man vet att just den saken är viktig och alltså helst inte lånar den ifall den skulle gå sönder/försvinna. Jag vill inte uppmuntra "min, min, min"-beteendet hos mina barn. Gör det du om du vill.

Svar på tråden Gemensamma respektive privata leksaker? 2,5 år mellan flickorna.