Steka sallad?
Kollade på ett recept och där i stod det att man skulle steka sallad. Hmm, ok....kan man steka sallad? Vilken sallad ska det vara då och hur blir salladen?
Kollade på ett recept och där i stod det att man skulle steka sallad. Hmm, ok....kan man steka sallad? Vilken sallad ska det vara då och hur blir salladen?
Den enda sallad jag stekt är ruccola och det blir väldigt gott.
De flesta typer av bladsallad blir god av att stekas (lätt). Potatissallad skall man inte steka.
De flesta typer av bladsallad blir god av att stekas (lätt). Potatissallad skall man inte steka.
Vitkål är gott stekt.
Hade man sagt fritera, så kanske.
Och steker man salladen så tappar den all struktur snabbt.
Sen finns det rätter där man bra vänder ner olika salladstyper, och lägger upp direkt.
Annars är det gott med sallad i grytor och pasta såser.
Men samma gäller där, snabbt och sen serveras.
Pak Choy är gott att steka i olja (vända snabbt) med lite vitlök...
Det kan man absolut göra. Bäst funkar det med lite grövre sorter som exempelvis "Buffésallad" etc
Bladspenat blir jättegott.