• scrapparlotta

    Steka sallad?

    Kollade på ett recept och där i stod det att man skulle steka sallad. Hmm, ok....kan man steka sallad? Vilken sallad ska det vara då och hur blir salladen?

  • Svar på tråden Steka sallad?
  • JoBa

    De flesta typer av bladsallad blir god av att stekas (lätt). Potatissallad skall man inte steka.

  • puss
    JoBa skrev 2013-09-11 20:32:04 följande:

    De flesta typer av bladsallad blir god av att stekas (lätt). Potatissallad skall man inte steka.


    Potatissallad
  • scrapparlotta
    JoBa skrev 2013-09-11 20:32:04 följande:
    De flesta typer av bladsallad blir god av att stekas (lätt). Potatissallad skall man inte steka.
    Jasså....potatissallad funkar inte Ok, då testar jag inte det....hehehee...

    Men kanske skulle testa lite andra sallader, verkar gott :) 
  • frappa

    Hade man sagt fritera, så kanske.

    Och steker man salladen så tappar den all struktur snabbt.
    Sen finns det rätter där man bra vänder ner olika salladstyper, och lägger upp direkt.

    Annars är det gott med sallad i grytor och pasta såser.
    Men samma gäller där, snabbt och sen serveras.

  • SVejsan

    Pak Choy är gott att steka i olja (vända snabbt) med lite vitlök...

  • frappa
    SVejsan skrev 2013-09-13 12:24:23 följande:
    Pak Choy är gott att steka i olja (vända snabbt) med lite vitlök...
    Pak choy räknas väl som kål?
  • brainpick

    Det kan man absolut göra. Bäst funkar det med lite grövre sorter som exempelvis "Buffésallad" etc

  • SVejsan
    frappa skrev 2013-09-13 13:30:09 följande:
    Pak choy räknas väl som kål?
    Du har helt rätt.

    "Pak choy (Pak tsoi ="vit grönsak" på kantonesiska) är en underart till kål, nära besläktad med kinesisk kål. Det är en 10-15 cm hög ört med mjuka mörkgröna blad och vit bladstjälk, påminnande om mangold.

    Pak choi härstammar från Kina/Japan. En ny upplevelse för oss euroupéer. Den introducerade så sent som på 1980-talet.

    Pak choy äts rå t ex i sallader, men kan även förvällas (hastigt kokas) samt wokas. Går även bra att stuva.
    Passar bra med andra grönsaker till fisk eller kött.

    Förvaras i kylskåp +2-4°, helst i plastpåse.

    Koktid: Förvälles (hastig kokning).

    Används i SALLADER och steker man den så är den god.

    Både vitkål och Spenat är även de icke salladsort. Men kan mycket väl vara sådana som passar sig i TS recept för Stekt sallad, Mangold kan också funka.... Man vet först ifall man får veta de andra ingredienserna
Svar på tråden Steka sallad?