• Anonym (blä)

    Slapp efter förlossningen och mörkad journal

    Blä. Orkar inte skriva så mycket nu, men jag blev felsydd och träffade en läkare som gav mig tips om hur jag skule lära mig att leva med det och tänka på annat när jag har sex. :-\ Pratade med barnmorskan om att jag vill komma till en annan läkare men jag har inte fått tid än. Helt sjukt, hur kommer det sig att förlossningsskador är nerprioriterade????? Blir så arg och bitter. Funderar på att söka privat. Var kan man söka?tips på bra läkare?

  • Anonym (blä)

    Läkaren var utländsk btw... Kunde inte låta bli att tänka på hur kvinnor könsstympas i vissa länder. Klart han tyckte att det inte var nån fara med mitt underliv. Blev liksom för mycket ihopsydd så sex är nästan omöjligt.

  • Anonym (blä)
    Anonym (Arg & slapp) skrev 2013-09-18 22:53:03 följande:
    Ja man kan ju undra vad som är skillnaden mellan skador och skador. En barnmorska vet väl att en slida är till för mer än att föda barn eller tror dom att nej men nu har fått en unge och ska säkert ha fler som ändå kommer att spräcka henne igen så vi skiter i hur det blir. Eller som för dig då kan man ju undra hur kunniga dom egentligen är eftersom dom syr ihop för kung och fosterland......fast jag skulle nästan hellre (förlåt att jag skriver det) bli för mycket ihop sydd så jag kan säga "Hej jag är för trång kan ni hjälpa mig" än att komma och säga "Tjenixen de är lite slappt här,tampongerna ramlar ur och min man nöter i ena hörnet när vi har sex". Missförstå mig inte nu för jag förstår tillfullo att de måste vara hemskt! Och det påverkar ju erat sexliv precis lika negativt som för oss som dom skitit i :/

    Hoppas verkligen att du får hjälp!



    Jo, jag förstår vad du menar, för jag har också ibland tänkt att jag hellre skulle ha tvärtom. Men när man läser om andra inser man att det inte heller är bra. Man vill ju inte ha varken det ena eller andra felet egentligen.

    Ska ta reda på lite om olika privata kliniker men samtidigt undrar man ju om det är lönt att fixa i ordning detta förrän man fått dom barn man vill ha...
  • Anonym (blä)
    Anonym (Arg & slapp) skrev 2013-09-20 00:02:45 följande:
    För mig är det uteslutet att inte göra något åt det. Jag har helt bestämt mig för att något måste göras! Sex är inte allt MEN det är mycket enligt mig ivf. Jag vill inte ha ett "kompisförhållande" med min man bara för att vi fått barn och mitt underliv har blivit förstört och jag har lidit alldeles för länge redan!

    Känner att jag inte tänker vara tyst längre. Börjar inse att det är många tjejer/kvinnor som lider i det tysta och ju fler som börjar prata och gör sin röst hörd desto större är chansen att färre slipper saker som dessa !

    Imorgon ska jag ringa och kolla runt lite. Sen när jag är stark nog kommer jag att ta allt detta med min man öga mot öga och förklara hur jag känner osv. Nog för att han vet,för han lär ju ha märkt ;)



    Bra att du tar tag i det! Jag menade inte heller att jag inte ska göra nåt åt det. Kan absolut inte ha det så som jag har nu. Frågan är när man ska göra det... För jag har ett barn nu och vill ha fler. Särskilt om det kostar mycket, så skulle det kännas onödigt om man ev blir skadad vid nästa förlossning också. Det är ju tyvärr nåt man räknar med. Så jag funderar på att fixa skadorna först när jag är "klar" med barnafödandet.

    Dela gärna med dig av det du hittar om kliniker osv!

    Ja det är tråkigt att fler inte pratar öppet om detta. Och jag gör ju inte heller det. Man vill.inte känna sig annorlunda när alla andra bara pratar om hur bra det gått. :-\
  • Anonym (blä)
    Anonym (fixa det) skrev 2013-09-20 07:18:15 följande:
    Jag gjorde slut med min tjej på grunds av det här. Vi var gifta sen tio år, har tre barn, och hade varit ihop i 19 år. Men jag måste ha sex för att må bra.



    Sa du till henne att det var därför? Försökte du prata med henne om att göra nåt åt det?
  • Anonym (blä)
    Anonym (fixa det) skrev 2013-09-20 07:45:48 följande:
    nej egentligen inte. grejen är att det inte är enkelt att veta vad som är vad när ett förhållande är på väg nedåt. men i det här fallet så var det nog sex, inser jag efteråt. jag träffade en annan tjej, och insåg hur mycket jag saknat okomplicerat sex, och att bara kunna typ knulla sin kvinna och komma och att det är enkelt okomplicerat och skönt.
    Det är självklart att det blir ett problem för båda parterna i förhållandet. Skillnaden är väl, som du skriver, att mannen kan gå vidare med någon annan kvinna som han kan ha tills hon fött barn o s v... Medans kvinnan har problemet med sig, även med en ny partner.

    Skönt att bli påmind om hur bra man har det i vissa avseenden. Är så tacksam att jag har en så fin man som förstår mig, och att vi kan prata öppet om detta problem.
Svar på tråden Slapp efter förlossningen och mörkad journal