Inlägg från: Nape |Visa alla inlägg
  • Nape

    Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?

    När min son var 2,5 år var vi på cypern. Han fick välja ganska fritt vad han ville göra. Ville han ha glass köpte vi det och ville han åka karuseller (det fanns många små nöjesfält i området) åkte vi karuseller. Vi njöt.

    Vecka två gick vi mot ett nytt håll och såg en hög kulle (litet berg). Sonen pekade dit och det såg ju intressant ut. Så vi kämpade oss upp för de slingrande trapporna i 43-gradig värme.

    När vi äntligen kom upp möttes vi av en fantastisk utsikt, och ett litet, litet, kapell där tiden stått stilla. Sonen stod storögt och bara tittade. Länge. Sedan pekade han på en liten träkista och frågade vad det var. Det var ett hål för mynt, så han fick stoppa i en slant.

    Vi ville sedan gå, men han vände sig om mot "altaret" och bara tittade , kände. Och sedan var det bra. Vi gick.

    Nästa dag ville han upp igen. Vi var lite motvilliga, men ok. Bra träning, om inte annat.

    Och dagen efter ville han dit IGEN. Jag var nu inte ett dugg sugen. Herregud resan var svindyr och jag ville göra nya saker. Så jag frågade honom varför han ville dit.

    Han såg på mig. Spottade ut nappen och sa
    - Jag känner mig närmare gud där.

    Creepy! Vi tror INTE på gud, har inte pratat om gud eller nämnt för honom att platsen hade med religion att göra.

    (Ja, vi gick upp igen. JAG tror inte på gud, men om han kände att han var nära gud så är det så. )

  • Nape
    catwinter skrev 2013-10-08 21:01:48 följande:
    Mer konstigheter... min faster berättade att hon vaknade mitt i nån slags panikattack i samma ögonblick som min far dog i en olycka 60 mil från henne, sent på kvällen. Hon sover normalt som en stock men nu vaknade hon med ett ryck och kallsvettades, hjärtat rusade och att en mörk, otäck känsla hon aldrig känt förut kom över henne. Hon har aldrig haft panikångest varken förr eller senare.
    Det där hände mig när min morbror dog. Jag vaknade med ett ryck, satte mig upp i sängen och sa hans namn. Fick reda på nästa dag sedan, att han dött.
Svar på tråden Vad är det obehagligaste ditt barn sagt?