• Tindra80

    Vad är rätt att kalla "änglabarn"? Okänslig kollega...

    Det finns inga missfall i vecka fem, det kallas mens.....

  • Tindra80
    intetnyttpåplusfronten skrev 2013-10-12 15:52:59 följande:
    Sluta tjata om "vision", det är helt upp till var och en när man blir mamma. Jag blev mamma direkt jag såg plusset på stickan, och jag sörjde mitt barn efter mitt missfall.

    Du har inte rätt att jämföra sorg på det viset, du kan inte bestämma vem som har rätt att sörja eller ej.
    Jag är i min fulla rätt att kalla mitt barn för änglabarn, även om den bara hann till v.9. Men det är skillnad på att sörja för sig själv eller klampa i andras sorg och säga sig förstå, när det är en helt annan sorg man själv genomgått.

    Jag går ju inte fram till dig t.ex och beklagar att din pappa har dött, jag förstår preciiis för min katt dog förra veckan. 
    Änglafoster tycker jag. Ett foster i vecka nio är inget barn. Inte alls. Änglabarn heter det om barnet levde utanför mammans mage, om så bara för några sekunder.

    Jag tycker att det är pinsamt hur folk håller på att måla ut sig själva som offer bara för att man får ett missfall. ALLA verkar göra det. De flesta kvinnor har haft missfall, medvetandes eller omedvetandes. It´s not a big deal! Får ni ingen uppmärksamhet för övrigt så att ni måste göra det till en grej?
  • Tindra80
    intetnyttpåplusfronten skrev 2013-10-12 16:57:26 följande:
    Men va? Vad är det för fel på dig?
    Om tanken på att man MÅSTE bli på smällen tar över ens liv i flera år behöver man en hobby eller något. Man ligger med varandra, ibland blir det barn och ibland inte. Vad är grejen? Det är inte en mänsklig rättighet att bli gravid vet du.
Svar på tråden Vad är rätt att kalla "änglabarn"? Okänslig kollega...