• Lilla funderande jag

    Tråd för oss med tvillingar beräknade okt-dec 2013

    Lägger upp en tråd för oss som följdes åt under graviditeter hösten 2013 där vi kan diskutera våra småttingar.

  • Svar på tråden Tråd för oss med tvillingar beräknade okt-dec 2013
  • Lilla funderande jag

    Grattis Soli82, härligt att de har kommit nu.

    Cleo1: Tror det är svårt att göra annat än att gå runt och vagga såhär små barn som skriker, våra gör det ju för att de har ont, så jag tror väl inte riktigt på Annas metoder.

    På ett sätt är det ju lättare när man har barn innan. Min 5-åring är jätteduktig på att flaskmata småttingarna, så jag kan sitta lite bättre och amma den andra eller är mitt uppe i någonting. Dessutom så går man ju ut när man hämtar/lämnar dem någonstans och får luften man behöver och en viss rytm i livet. Mat måste ju de andra barnen också ha, vilket gör att även jag äter regelbundet, något jag kan tänka mig är lätt att slarva med om man bara hade tvillingarna.

    På förskolan lämnar jag tvillingarna utanför i vagnen om de sover, är de vakna brukar jag ta med dem. Då håller jag dem, så så mycket bakterier hoppar nog inte över. Det är nog värre med dem de andra barnen släpar hem. Tvillingarna har redan haft 2 förkylningar var.

  • Emmanen

    Nu som först hoppar jag in här med er! Mina underbara prinsessor Melody och Stephanie föddes den 7de november och blir alltså 3 veckor på torsdag. De vägde 2080g respektive 2100g och var 42,5cm och 43cm långa! Igår hade de gått upp till 2690g och 2780g!

    Vi fick komma hem ifrån sjukhuset i onsdags med neo-hemvård efter 13 dagar på neo. De hade då ätit på flaska i en dag och personalen var så imponerad att de drog ut sonden samma dag som vi åkte. De fullkomligt älskar flaskan!
    Att komma hem ifrån sjukhuset var helt underbart och då som först kunde man börja njuta av livet som mamma. Jag har verkligen fått två mönsterbarn. (än så länge, peppar, peppar)
    De är båda friska och har nog faktiskt aldrig skrikit otröstat. De sover-äter och emellan varven är de vakna i långa stunder. De kräver inte att få komma upp i famnen när de är vakna utan nöjer sig mer än gärna med att ligga och kolla runt i rummet. De vill oftast sova hela nätterna och blir sura när vi väcker dom för matning var fjärde-femte timma. 
    Jag och maken är dock rediga hönsmammor. Vi klarar inte riktigt av att lämna ungarna utan ständig uppsyn. På dagarna ligger de i soffan i sitt babynest bredvid mig. När jag är uppe och sköter sysslor och inte sitter bredvid dom (vid tvn/datorn) så sitter ju maken en meter bort vid sin dator. På nätterna sover dom emellan oss i babynestet. Vi har försökt att ha dom i spjälsängen de två senaste nätterna, men hämtat dom igen efter ett par timmar. Maken är nog ännu värre än mig tillochmed - han springer och kollar till dom så fort dom piper till.

    På torsdag ska vi in till neo för sista gången för att dubbelkolla ett litet blåsljud läkaren hörde på Stephanies hjärta och efter det blir vi utskrivna! 


    Väntar tvillingflickor! Stupidlittlemammi.blogg.se
  • Cleo1

    Lillafunderande jag,fast våra skriker utan att ha ont,man vet ju inte vad de vill.Jättefrustrerande.

    Senaste dagarna har William börjat tokskrika vissa mål när han får flaskan och vägrar äta.Ibland har jag ammat lite innan och då äter han.Han har inte ont i magen dessa tillfällen utan är bara förbannad.Efter en halvtimme timme äter han däremot.Vet inte vad detta är.I går var det så mycket missnöje större delen av dan så till slut satt jag bara och grät i soffan.Ok om man vet varför de skriker,men när man inte gör det så är det jobbigt.


    Tvillingmamma till pojkar födda 8/10-13
  • Lilla funderande jag

    Cleo, förstår att det är jobbigt om han är hungrig och inte har ro att äta.Det är vid sådana dagar man skulle behöva bläckfiskhänder.
    När mina skriker utan att ha ont brukar de vara övertrötta, tror jag. Helt hysteriska utan att vilja ta flaska eller bröst. Oftast fungerar det att gå ut med dem då, fast det tar ju oftast ett tag att få på dem. Sedan kan man ju inte alltid gå ut i tid och otid, men när de är sådana blir man ju tokledsen och jag tycker det är bättre att försöka ta tag i mig och bryta skriket, för jag blir ju lätt ledsen annars.

  • liteavvarje

    Skönt att läsa att jag inte är den enda som bryter ihop ibland! Har rätt snälla barn, enda gångerna de skriker är när de är hungriga typ. För övrigt är de tysta och lättsamma. Men ibland finns det stunder när de knölar mer än vanligt. Som inatt, de vaknade vid klockan 1 och ville ha mat och efter det brukar de somna om. Men Hugo ville inte alls sova. Han var inte arg eller så, men så fort jag la ner honom i spjälsängen (de delar säng och den står i vårat rum) så vart han arg och knölade. Gick runt med honom, la han i våran säng och allt möjligt men han skulle INTE sova. Klockan 3 somnade han och jag la honom i sängen igen. Sen klockan 5 vaknade dom och skulle ha mat igen..

    Som sagt, de skriker inte mycket, är lättsamma osv så är tacksam för det! Men de äter mycket om nätterna, och sömnbristen tar död på mig känns det som. Sambon jobbar 14-23, så jag hinner inte sova på dagarna. Han brukar ge mig sovmorgon för att komma ikapp lite. Man fungerar inte som människa utan sömn. Och med tanke på att de är så snälla så blir det nästan kaos när dom är ledsna, för jag vet ju inte vad jag ska göra då! De är ju aldrig missnöjda liksom. 

    Var på BVC idag, vi pratade om hur jag mår och jag mår ju rätt bra. Men jag ältar förlossningen hela tiden. Jag kan inte släppa den. Är missnöjd med hur allt var innan snittet osv. Så ska få träffa någon och få prata om det, och det känns riktigt bra! 

    Hugo vägde 4,7 kg och Emilia 3,7 kg  

  • Soli82

    Hur gör ni andra. Dubbelammar ni? Hur? Testat det endel men tycker det är svårt att få dem ligga bra när jag har huvudena in mot mitten, finns andra bättre sätt att ha dem?

  • Cleo1

    Jag dubbelammar bara om det är kris,dvs båda skriker efter käk och ersättningen inte är klar i tid..för att hålla de lugna alltså..krävs då att mannen hjälper till att lägga till dem,har lyckats 'dra' de på plats själv ett par gånger men resultatet blir aldrig bra.Rör sig någon så tappas greppet och ilskan blir ännu värre så dubbelamning är ingen hit här.

    Ammar hellre en i taget i lugn och ro.Våra får ersättning till störst del.


    Soli82 skrev 2013-12-04 04:05:46 följande:
    Hur gör ni andra. Dubbelammar ni? Hur? Testat det endel men tycker det är svårt att få dem ligga bra när jag har huvudena in mot mitten, finns andra bättre sätt att ha dem?

    Tvillingmamma till pojkar födda 8/10-13
  • Cleo1

    Igår var jag på efterbesök hos bm,8 v efter födseln,propsade inte på undersökning eftersom allt känns ok därnere så jag hoppas mina sju stygn med självupplösande tråd verkligen lösts upp,har varken känt efter eller kollat hur det ser ut därnere..kanske var dumt att inte göra undersökning?

    Skönt att kunna bada badkar igen iallafall!

    Sex lär nog dröja,lusten är helt väck här.Jag vet inte hur ni andra har det?

    En trist grej är att mitt blodtryck är för högt ännu så nu får VC ta över mig.Äter ingen medicin just nu men lär väl få efter besök där.

    Hoppas det inte fortsätter att vara högt.

    Idag är det två månadskontroll av prinsarna,första läkarbesöket utanför BB!


    Tvillingmamma till pojkar födda 8/10-13
  • liteavvarje

    Cleo1: Känner du att det känns bra där nere så spelar det nog ingen roll!

    Vi hade sex två veckor efter att dom föddes, och har sex typ 4 gånger i veckan. Men jag hade ju snitt så har ju inte haft ont där nere.

  • Soli82

    Cleo har du ätit medicin för blodtrycket under graviditeten? Jag fick det nu i samband m fl de trodde jag får äta det ngn månad till men att det brukar bli normalt igen

Svar på tråden Tråd för oss med tvillingar beräknade okt-dec 2013