Inlägg från: Anonym (Utmätning//) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Utmätning//)

    Utmätning Kronofogden

    Om Kronofogden får reda på att en person har tillgångar på sitt bankkonto/bankkonton och beslutar om engångsutmätning av dessa vad innebär det i praktiken för personen det gäller?

    Kommer de nya fordringsägarna få pengar av dessa eller får de det via personens redan pågående löneutmätning?

  • Svar på tråden Utmätning Kronofogden
  • Anonym (Utmätning//)

    Om en person har pågående löneutmätning hos Kronofogden och det framkommer att personen felaktigt mottar pengar på ditt bankkonto(bankkonto och Kronofogden väljer att gör en engångsutmätning på dessa kommer bara de fordringsägare som redan nu har beslut om utmätning att få ta del av dessa pengar eller gäller det även de fordringsägare som sen kommer få beslut om utmätning? 

  • Anonym (Utmätning//)

    De fordringsägare som kom in med sin ansökan till Kronofogden i te.x augusti och begärde verkställighet kommer de att få ta del av de bankmedel som Kronofogden gör utmätning på eller kommer de få sina pengar via personens redan pågående löneutmätning?

  • Anonym (Utmätning//)

    Ska förklara hur jag menar:

    Om en person har löneutmätning på ett bestämt belopp varje månad och personen får in pengar på sitt bankonto/sina bankkonton från te.x arv,förtjänster vid sidan om drar då Kronofogden mer pengar eller drar de bara de pengar som är beslutat om från början?

    För jag tänker så att om en person som har löneutmätning och rätt vad det är får in ett arv på sitt bankkonto på te.x 100.000 kr Om Kronofogden inte är där och plockar en del av dessa pengar kan ju personen leva ett gott liv trots sin pågående löneutmätning.

    Blir ju orättvist mot dem som har skulder hos Kronofogden och bokstavligen lever på existensminimum

  • Anonym (Utmätning//)

    Waldo:

    Jag har förstått att det inte är Kronofogden som går in och drar pengarna varje månad utan att det är arbetsgivaren som betalar in pengarna till Kronofogden varje månad!

    Gäldenären hinner inte ens se en skymt av dessa pengar/göra av med dessa pengar.

    Så nog om den biten!

    Jag måste dra scenarier då det inte är så lätt att förklara hur jag menar!
    Inget konstigt med det alls.

    Har fått förklarat av Kronofogden(verkställighet) att de inte bevakar gäldenärens bankkonto/bankonton varje månad utan förfrågning hos banken/bankerna gör de när görs tillgångsundersökning eller om de fått in ett tips från någon som leder vidare.

    Självklart ska man inte tro på allt man läser på Internet men läste om där Kronofogden kontaktar banken akut via fax och ber banken att omgående föra över pengarna till Kronofogdens konto

    En förutsättning för det är ju att den det gäller har skulder hos Kronofogden och att de fått reda på att pengar inkommit på dennes bankkonto/bankkonton

  • Anonym (Utmätning//)

    Waldo:

    Att jag ställer frågan är för att teori och handling inte alltid är samma sak!

    Vissa med skulder och utmätning hos Kronofogden lever ändå ett rikt lev med massa pengar medan andra med skulder och utmätning hos Kronofogden får bokstavligen vända på varje krona!

    Jag kan inte vara tydligare än så här i mina frågor.
    (inget att haka upp sig på då det vara tar en massa onödig energi)

    Självklart är det scenariot jag tog upp inget som Kronofogden gör i dagliga vanliga gäldenärsärenden utan precis som du beskrev precis!

    utmätning handlar ju inte om att gäldenären och borgenären ska bli ovänner utan just för att borgenären ska få tillbaka sina pengar.

  • Anonym (Utmätning//)
    kekekekeke: du är rolig du *skrattar gott*

    Frågorna jag ställer här i tråden handlar inte ens om mig utan ställde frågorna i allmänt syfte.

  • Anonym (Utmätning//)

    Waldo:

    När man själv hör med Kronofogden får man det svaret som är rätt enligt deras lagar och regler!

    Men det är inte alltid säkert att verkligheten är den samma precis som det tagits upp här i tråden.

    Försök inte att haka upp dig på småsaker.
    (jag har läst tidigare trådar här i forumet där du har svarat i och vet att du är kunnig)

Svar på tråden Utmätning Kronofogden