• Anonym (Ledsen mamma.)

    Min son håller på med droger..

    Har misstänkt ett tag att min snart 18åriga son håller på med droger men vid konfrontation så har han alltid himlat med ögonen och sagt att varför skulle det va så.. Nu vet jag och han har erkänt att han provade på 3 ggr för många år sen men att han inte skulle göra det igen. Men nu så har jag sett honom komma hem flera gånger med röda ögon, han har svårt att fokusera ibland och humörsvängningar. Dessutom så är han otroligt dålig på att hålla i pengar och när vi frågar honom vart han gjort av dem så minns han inte vad han köpt.. Jag och hans pappa har pratat om detta men han verkar inte ta det riktigt på allvar. Men idag så berättade min son att han i sommar tänkt åka med en kompis till Amsterdam. Jag reagerade direkt och undrade varför. Han svarade att det vore kul att se och att det är en riktig partystad som skulle va kul att åka till. Då sa jag att jag vet att han röker på och att det var därför han ville dit och han nekade inte. Sa bara att jag inte kunde säga nåt om det då det är lagligt där och han blir ju 18. Men det är ju inte att det är olagligt här som stör mig, det är ju användandet i sig. Jag avskyr droger och är helt knäckt. Kan inte se på honom utan att känna avsky och avsmak. Vill bara ha honom ut ur huset så fort som möjligt. Vill inte ha nåt med honom att göra. Han vet ju så väl hur sårad han gör mig. Vi har pratat så mycket om det här. Vet inte hur jag ska nå fram till honom. Han bryr sig inte ett skvatt om vad jag tycker eller säger. Självklart så älskar jag ju honom fortfarande eftersom han är min son men just nu känns det mest pliktskyldigt... Snälla vad ska jag göra?

  • Svar på tråden Min son håller på med droger..
  • KiaL
    MuppinCowboy skrev 2013-11-15 22:43:03 följande:
    Du agerar som en bra förälder ska.

    Tack men inte enligt vissa...

    Men jag tror samtidigt att har man inte varit där själv så är det väldigt lätt att veta precis hur man ska och inte ska göra.
    Det finns inget jag inte skulle göra för mina barn men jag kan också bli oerhört besviken och ledsen på dem och känna känslor som man kanske inte borde. För mig var det här fruktansvärt och jag har inte sovit en blund i natt. Idag har gråtit, skrikit, ringt vänner, städat och bakat i massor för att öht orka mig igenom dagen.

    Men efter att ha kommit fram till en lösning så känns det lättare.

    Tack igen. 
  • frappa
    Anonym (Anonym) skrev 2013-11-15 22:08:52 följande:
    Är du förståndshandikappad?
    Ad hominem, hur inbillade du dig att det skulle funka?
  • Anonym (Ss)

    Skulle jag få reda på att min son höll på med droger så skulle det där inte vara det första jag tänkte på, att jag avskyr droger och att jag inte vill se han längre. Jag skulle blivit jävligt orolig istället, för hans skull, det skulle bli en värkande klump i magen på mig. Särskilt om det handlade om tyngre droger, som heroin eller meth, eller kokain. Jag skulle gjort allt i min makt för att hjälpa honom att sluta, men om det till slut visade sig att det inte gick, eftersom det är ju missbrukarens egna vilja som styr, så då hade jag fått försöka släppa det, se till att jag inte blev hans "enabler" även om det innebar noll kontakt. Men det skulle ha krossat mitt hjärta och jag vet inte hur jag hade kunnat gå vidare med livet.

  • frappa
    Anonym (Lägg av) skrev 2013-11-15 22:13:05 följande:

    Men nä! Här vill jag försvara Frappa! Även om han är mkt liberal vad gäller Cannabis så har han rätt i mkt!
    Oväntat stöd, men tack.

    Ja, jag är liberal när det kommer till cannabis.
    Men jag förespråkar aldrig cannabisen, till någon.

    Det jag gör i denna tråden och liknande.
    Är att vara saklig och hålla sig till fakta.
    Och manar till lugn, man ska inte släppa atombomben direkt.
    Utan man ska kommunicera med sitt ungdom.
    Sen ta små steg.
    Om man redan bestämt att man ska hjälpa till med körkort.
    Så är det ett fel åtgärd att bestraffa med detta.
    Det finns andra saker man kan göra, som inte är att slänga sitt barn under bussen.

    Som kräva nykterhet i hemmet.
    Inget cannabis i hemmet, om de bor hemma.
    Och inga saker som kan omvandlas till pengar till cannabis, eller pengar.
  • KiaL
    frappa skrev 2013-11-16 00:09:05 följande:
    Oväntat stöd, men tack.

    Ja, jag är liberal när det kommer till cannabis.
    Men jag förespråkar aldrig cannabisen, till någon.

    Det jag gör i denna tråden och liknande.
    Är att vara saklig och hålla sig till fakta.
    Och manar till lugn, man ska inte släppa atombomben direkt.
    Utan man ska kommunicera med sitt ungdom.
    Sen ta små steg.
    Om man redan bestämt att man ska hjälpa till med körkort.
    Så är det ett fel åtgärd att bestraffa med detta.
    Det finns andra saker man kan göra, som inte är att slänga sitt barn under bussen.

    Som kräva nykterhet i hemmet.
    Inget cannabis i hemmet, om de bor hemma.
    Och inga saker som kan omvandlas till pengar till cannabis, eller pengar.
    Fast i den här tråden så var det inte fakta som behövdes. Jag vet att det finns personer,tyvärr alltför många, som anser att cannabis inte är så farlig. Men det hjälper inte varken mig eller min familj.

    Jag anser att droger är skit och inte bra någonstans och heller inget som min son ska utsätta sig för. Då jag älskar min son väldigt mycket så blir jag då självklart ledsen, förtvivlad, besviken och väldigt arg när han utsätter sig själv och oss för detta.

    Så varför ska jag uppmuntra hans felaktiga beteende när vi inte gör det annars när han och hans syskon gör något dumt? att stötta honom är inte rätt enligt mig. Nej istället ska vi visa att det han gör är inte okej mot vare sig oss eller honom.

    Så det där med körkortet. Han har en summa, ganska stor, pengar sparade som vi har sett till att han ska ha tillgång till när han fyller 18. Dessa pengar ska bla. gå till boende och en del till körkort. Om han skötte sig så skulle han få hjälp med en del av körkortet och bil. Då han inte har gjort det så får han inte längre något körkort av oss utan istället får han använda sina egna pengar.

    Mycket för att visa att han kan inte bete sig hur som helst och sen tro att vi står där och accepterar det. jag tänker visa med alla medel att jag aldrig kommer acceptera hans val och då blir det upp till honom om han vill bättra sig eller inte. kanske låter illa..men gör man fel så får man ta konsekvenserna av sitt handlande. Det ska kännas när man gör fel så man kan göra om och göra rätt.  
  • MuppinCowboy

    Jag tycker du gör alldeles rätt TS, varför ska ni sponsra ett drogberoende?
    Jag hoppas verkligen ni kommer få tillbaka er son.


    Sen vad är det med människor som bara måste slänga ur sig latin?
    Det är bara så pinsamt Förvånad

  • Anonym (Wow)

    Vilket ego!

    "Vill bara ha honom ut ur huset så fort som möjligt. Vill inte ha nåt med honom att göra. Han vet ju så väl hur sårad han gör mig."

    Sätt inte sig själv i offerkoftan, utan se till att någon kan föreläsa eller liknande för honom. En läkare som kan förklara vad som egentligen händer när man tar droger osv. Tror du han slutar knarka om du slänger ut honom? Haha, har en kompis som var i den situationen och den idioten knarkade ju ännu mer. Han började knarka för att han aldrig fick göra något han ville under hela sin uppväxt, så när han blev äldre valde han att dra det till det extrema. Så kan det med gå. (Han har såklart inte själv fattat att det är så, för han tror bara att han gör det pga den sköna känslan han får när han tror att han löser alla världens problem). Arbetslös och bor hemma/på gatan/hos kompisar. Han är 20 år nu. Började när han var 17.

    Skit samma. Du löser inget genom att stänga ute honom. Och en period av droger har väl de flesta haft. Jag har testat, och hade en period det var en förtjusning. Det handlar bara om att kunna se sig omkring och veta att det finns så mycket mer. Det kunde jag göra, så jag hade bara en kort period. Testat det och vet nu att det är inget jag vill göra. 

    Ge honom trygghet, få honom att förstå att det är för hans eget bästa, och hitta någon som kan föreläsa. Det är OK att bli förbannad, men inte fan kan du kasta ut honom som en hund som bajsade på mattan.
     

  • Anonym (Wow)

    Läste lite i kommentarerna nu efteråt.

    Hoppas det går bra för er!

    Och till de som påstår att Cannabis är bra, bara för att alkohol är sämre. Nej. Folk som röker cannabis löper större risk att göra det dagligen då det ÄR beroendeframkallande, och då man förlorar både närminne och grepp om livet så kan det gå utför rätt snabbt. 99/100 personer dricker. cirka 4/100 är alkoholister.

    Jag känner cirka 10 personer som gärna röker cannabis. 8 av de 10 sitter i skiten med sitt liv på alla aspekter.

    Det slutar aldrig bra. 

  • paradox
    KiaL skrev 2013-11-15 22:11:30 följande:
    Ja att vända sig till FL kunde jag ju förstått redan innan att det var korkat. Nu har jag pratat med RÄTT personer istället för de här som tycker att droger inte är så farligt och nåt att bli upprörd över. Och fått bra och genomtänkta svar på mina frågor och oro.

    Vi (jag och hans pappa) kommer att ringa Maria ungdom och försöka få honom att gå dit frivilligt. Om inte så kommer vi gå via polisen och göra en anmälan då jag idag hittade spår efter droger samt tillbehör i hans rum.  Eftersom han snart är 18 så kan vi inte tvinga honom då utan måste gå via polisen och socialen om inget händer innan hans 18årsdag. 

    Jag är hans mamma och jag kommer göra allt i min makt för att få honom att sluta för hans eget bästa. Om det så innebär att han kommer hata mig resten av livet. Hans bästa är viktigare än vad han tycker om mig.

    För en del av er är det här kanske en småsak, men för mig är det katastrof. Jag AVSKYR droger och har alltid gjort. Jag har sen barnen varit små pratat och pratat om det här med droger och bett dem att aldrig utsätta sig för det. Jag har sett hur mycket elände det har fört med sig. Och då pratar jag också om alkohol.

    Dessutom har vi kämpat för grabben sen han var liten med skolan och vänner då han har ADHD. Han har hamnat i många dåliga situationer som vi har ordnat upp för honom.

    Så säga vad ni vill..jag älskar självklart honom..just därför jag aldrig ger upp att hjälpa honom. Men jag känner också avsky och avsmak inför det han gjort/gör och för sveket och lögnerna. Hans missbruk har tydligen hållit på länge. Han röker 1-2 ggr veckan och har gjort i flera år för att han påstår sig må bra av det.. Det anser jag vara ett beroende...oavsett om cannabis påstås att INTE vara beroendeframkallande.
    Nja, du ställde en fråga och du fick må'många vettiga svar vad jag kan se, vad som är korkat i det fallet, extremt korkat är att bortse från dessa svar och vända sig till myndigheter, du  har nu på egenhand stämplat din son till knarkare och det är en stämpel man int vill ha i det moraldrabbade Sverige.
     
    Det VAR en småsak fram tills du valde att märka din grabb för livet, det nämndes innan att du leker med hans liv och eran förhållande med din rabiata inställning men nu har du tagit steget, du kan i alla fall innerligt hoppas, be till gud om du tror på nån att han nånsin förlåter dig för detta, tror inte det för det är en oförlåtlig svek du utsatte han för precis.

    Du kan sluta intala dig själv saker som inte stämmer, du känner dig kanske bättre om du inbillar dig att du agerar i hans bästa men tyvärr, det du gör just nu är för din egen skull endast precis tvärt emot det vad som är bäst för grabben.
    Din roll som förälder slutar vid att vägleda dina barn, om barnen sedan väljer att gå egen väg så har inte du som förälder nått att göra åt det, försöka tvångsanpassa ungarna med hjälp av myndigheter och märka dom för livet tyder på att man var inte mogen för föräldrar roll, ett husdjur eller akvarie hade varit mer passande.

    Vad du anser är i det fallet fullständigt och helt och hållet betydelselöst, vill du hjälpa din grabb så anklagar du inte han för missbruk där han inte har nån, du kan piffa upp dina kunskaper på det området också, röka två gånger i veckan är inte misbruk, det är också nått som man behöver inte diskutera, har han adhd så mår han bra av att röka, cannabis fungerar utmärkt mot adhd.
    Enda hjälpen du kan erbjuda han är läkarhjälp och medicinering mot hans adhd.
    men här ger jag upp på dig helt, mediciner är ju droger, adhd medicin är i regel baserade på amfetaminliknande preparat och det är ju "droger" du så avskyr, så din väg blir väl att med hjälp av polis försöka tvinga han till underkastelse och dåligt mående för bra vill du ju inte att han ska må.Mman kan hoppas att tråden är hittepå rakt genom för så sjukt dåliga förääldar får man leta länge efter. 
  • paradox
    Anonym (Wow) skrev 2013-11-16 03:10:58 följande:
    Läste lite i kommentarerna nu efteråt.

    Hoppas det går bra för er!

    Och till de som påstår att Cannabis är bra, bara för att alkohol är sämre. Nej. Folk som röker cannabis löper större risk att göra det dagligen då det ÄR beroendeframkallande, och då man förlorar både närminne och grepp om livet så kan det gå utför rätt snabbt. 99/100 personer dricker. cirka 4/100 är alkoholister.

    Jag känner cirka 10 personer som gärna röker cannabis. 8 av de 10 sitter i skiten med sitt liv på alla aspekter.

    Det slutar aldrig bra. 
    Jag brukar säga att den enda nackdelen med cannabis är just brist på nackdelar.
    Vi har även ett omfattande propagandaproblem, nått som demoniserar drogen totalt, när folk om provar märker att det mesta man har hört om drogen var total skitsnack, då finns det dom som antar att allt man har hört inte stämmer.

    Det som heller inte stämmer är beroende aspekten, alkohol har långt fler problembrukare än cannabis, det beror helt på drogens egenskaper, 
    Missbrukare som röker på dagligen brukar i regel medicinera andra problem, ofta med cannabis just för att det dels hjälper och dels saknar några större biverkningar, man kommer tyvärr åt dom små när man röker kontinuerligt, som tur är så är cannabisens biverkningar snabbt övergående i motsatsen till många andra droger.
     
Svar på tråden Min son håller på med droger..