Inlägg från: Anonym (förstört liv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förstört liv)

    Det där med att en socanmälan förstör liv

    Jösses vilken naiv människa du är Ts!

    Även om man har rent mjöl i påsen så ställer socialens utredningar till ens liv så in i h-e.

    Jag blev anmäld av mitt ex. Det påstods att jag använde droger och var psykiskt sjuk. Socialen startade en utredning och mitt helvete började. Jag lämnade frivilligt drogtester under en längre tid, gick till psyk för att de skulle kolla om jag hade nån psykisk sjukdom och lämnade in papper på detta till socialen. Trots det skickade de hem socjouren vid olika tider för att kolla om jag var påverkad. När det inte gav något så påstod de att jag drogade mitt barn så där togs det prover med som var rena. Efter det så påstod socialen att flera av mina grannar påstod att det sprang män hos mig dygnet runt och att det var ju inte bra för barnet. Hur motbevisar man sånt? Jo, jag flyttade hem till en familjemedlem utan att säga något till socialen och frågade sen om det fortsatt komma män till mig. Ja sa soc, för vi har haft socjouren hemma hos dig och de har sett att män kommit och gått. Jaha, vad konstigt tyckte jag, för vi har inte ens varit hemma den senaste veckan. Efter mycket om och men (även hot från mig om att anmäla utredare och kontor) så las utredningen ner utan åtgärd!

    Vad har detta gjort för skada? Jo, jag är livrädd att ta medicin. Tänk om nån tror det är droger. Jag vågar inte låta min minsta skrika nu, för grannarna kanske tror jag misshandlar barnet. Jag vill aldrig ha besök, nån granne kanske påstår att jag horar. Jag är rädd, misstänksam och nojjig över allt nu. Innan helvetet med soc levde vi ett tryggt och glatt liv.

    Fast jag kanske saknar insikt som är så jävla poppis att säga om utredda. För socialen är ju så jävla bra och gör inget fel. Skrota den och inför en barnsynsmyndighet där samtliga som jobbar har nån form av yrkesleg de kan bli av med när de missköter sig, vilket de för ofta gör!

  • Anonym (förstört liv)
    Houdini skrev 2013-11-28 02:49:05 följande:
    Men många av er riktar ju er ilska åt fel håll. Det är väl personen som anmäler er utan grund ni ska vara arga på inte soc. Soc måste följa upp anmälningar eller ska de bara ta folks ord på att deras barn har det bra?

    Jo jag har haft med soc att göra i stort sett hela min uppväxt.
    Så personen som anmälde mig bär skulden till att socialen hittade på saker allt eftersom i utredningen?
  • Anonym (förstört liv)
    Anonym (Ifrågasätter) skrev 2013-11-28 06:18:36 följande:
    Ja, TS har en bra förklaring

    - TS vet nämligen att Familjeliv INTE är en trovärdig källa.

    - TS vet att socialtjänsten lyder under sekretess och att alla delar i ett fall knappast syns för omvärlden. Den "kränkta" föräldern har all rätt att böla ut i pressen. Socialsekreteraren skulle bli av med jobbet om h*n så mycket som andades att h*n ens arbetar med en viss familj. TS han mental kapacitet att inse skillnaden där.

    - TS vet att en förälder som brister i sitt ansvar ofta gör det helt enkelt eftersom föräldern inte är förmögen att reflektera över sitt eget beteende. Personen ser helt enkelt inte vad h*n gör. Och därför blir personens berättelse på t.ex. Familjeliv väldigt ensidig och svart/vit. 

    - TS tror inte att allt som skrivs av medlemmar på Familjeliv är a) sant, b) objektivt

    - TS vet att en saklig intervju kan förvridas till "enormt kränkande förhör i aggressiv ton" av en person som är psykisk instabil. Personen behöver inte ljuga - är man psykiskt instabil kan ett vanligt samtal upplevas oerhört skrämmande. Men är man så instabil behöver man hjälp och därför känns det tryggt att personen anmälts till socialen, så att hjälp kan sättas in. 

    - TS vet att alla som arbetar inom socialtjänst, vård, polis och skola (dvs anmälningspliktiga) är människor och att människor begår misstag. Misstag är fruktansvärda och så klart besvärliga för alla inblandade. Men ett MISSTAG av EN person leder inte till tvångsomhändertagande på ett år. Misstag kan leda till en jobbig period och mycket frustration, men ett misstag FÖRSTÖR inte någons liv för tid och evighet. Är man psykiskt stabil och har kapacitet att klara av relationer, samspel och se sin egen del i sådant som händer så kan man reda ut eventuella missförstånd innan livet FÖRSTÖRS.

    - TS vet också att många ogillar det där med eget ansvar. Att det är så vansinnigt mycket lättare att skylla egna tillkortakommanden på någon annan. 

    Jag har aldrig ifrågasatt att det är tungt, stessfyllt och ledsamt att bli anmäld. Men jag vänder mig så emot uppmaningar att aldrig anmäla eftersom man förstör liv som några hävdar. Tvärt om, anmälningar hjälper till att rädda liv. 
    Är du insatt i den tråden och anmälan? Socialen klantade sig ju rejält i den ts och ts ville berätta om det för att göra andra uppmärksamma på att det sker och att man vid såna möten bör klargöra direkt vad det handlade om. Men du menar egentligen att den och alla andra ts ang anmälningar ljuger mm.
Svar på tråden Det där med att en socanmälan förstör liv