Inlägg från: Anonym (Allvarligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Allvarligt)

    Det där med att en socanmälan förstör liv

    Det som skrämmer mig är sånna som ts som inte har den minsta aning om hur EB socanmälan på vaga grunder kan både skada föräldrar och ge barnen ångest och oro. Det finns många anledningar till sjukskrivning och speciellt som samhället ser ut som det gör idag. Människor är mer stressade i allmänhet. Att då också få en socanmälan kan vara sista spiken för att nå väggen. Absolut inget konstigt och varje människa med empati kan förstå en sån simpel sak. Det är vi som lever har fött våra barn, och man blir ifrågasatt som förälder, kanske helt utan befog dessutom. Det kan handla om dålig kommunikation från skolans håll och man vill skylla allt på föräldrar tex. Många som anmäler vill inte erkänna att dom gått helt fel till väga och kan inte se sin egen del i det hela utan går i försvar och spär på anmälan lite till. Så här ser det verkligen ut! Jag tycker att lärare , förskollärare besitter för lite kompetens av när man gör anmälan och på vilka grunder. Vet en skola i Täby som har skött det hör helt åt helvete. Är det misstanke om sexuella övergrepp , våld ja grövre misstankar så visst.. men att ett barn har kommit försent , inte alltid har med frukt, och sånna där skitsaker som man kan ta upp med en förälder och kolla med istället för att låta det gå 1 år. Det är skam. Dessutom finns ingen tvingande lag som säger att barn ska ha frukt varje dag med sig. Och sent kommer alla någon gång av olika anledning. Dessutom vill skolor ofta skylla allt på föräldrar. Det kan vara så att skolan tar upp ett problem med barnets beteende och föräldrar som säger att dom länge velat ha hjälp och kontakt resursteam och allt möjligt, föräldrar som ser sittt barns problematik och vill att en utredning görs. Men då kan plötsligt skolan som anmält till soc säga att dom inte har tillräckligt med underlag. Alltså det är så mycket humbug i den hör världen och skrämmande många som inte besitter kompetens eller känsla i det yrke dom har. Allt handlar om att rädda sitt eget skinn. Tävling skola-föräldrar! Det är pt helvete att missbruka anmälningsplikten, NÄR det finns barn som Verkligen behöver Hjälp från soc. Och pt helvete med människor som påstår att man inte kan bli sjukskriven bara för en socanmälan. Jag hoppas att du verkligen har skydd och aldrig skaffar barn. Så alla ni som är sjukskrivna för en socanmälan! Bra! Det visar på att du är en förälder som tänker på dina barn oförstående hand och inte ditt jobb. Att du vill få en chans att reflektera, argumentera, samla kraft efter vad socanmälningar kan innebära. I vissa fall är en socanmälan lika med psykisk terror. Och det behöver jag inte gå in på. Och soc ? Hur smarta är dom egentligen? Nja... Jag hoppas att ni som anmäler för minsta lilla tänker till en extra gång. Tänk till på hur samhället ser ut, på den digitala världen vi alla fastnat u hur allt är förändrat. Hur påverkar det här barn i allmänhet... alla barn är olika.! Hälsningar en jäkligt förbannad 4 barns mamma!

  • Anonym (Allvarligt)

    Det är inte bara föräldrar som en felaktig socanmälan på vaga grunder drabbar!!! Utan också barnen, som får sitta i förhör vilket kan vara både obehagligt och skrämmande. DeSutom får dom reda på allt skolan har sagt om det är skolan som anmält och deras tillit till lärare fritidspersonal är ett förstört faktum. Nej jag tycker Anmäl ENDAST om det är misstanke om sexuella övergrepp, våld eller missbruk! Resten kan man med sunt förnuft ha dialog mellan skola och hem. Och lösa tillsammans. Samarbete skola hem ska göra så att socanmälan inte ska bli nödvändig. Men trots det så finns som sagt skolor med väldigt dålig kompetens. Nä fy för dessa som missbrukar sin makt! Har man känslor och empati så är en socanmälan väldigt allvarlig och jobbig att gå igenom. Självklart kan man bli sjukskriven för det, precis som allt annat. Finns folk som är sjukskrivna för mindre....Usch till dom som missbrukar anmälningsplikten.

  • Anonym (Allvarligt)

    Ja verkligen!! Håller med ? utsatt?. Det fördärvar ens liv! Förjävligt!!! Systemet måste göras om. Det är ett jävla lotteri och högst okompetenta och maktgalna inom området. Sätt psykologer med i samtalen redan från början så soc får hjälp med rätt bedömning. Vi är många som vet vilket helvete en felaktig socanmälan leder till och det ska vi inte ta. Borde vara skadestånd och motanmälningar av dess like.

  • Anonym (Allvarligt)
    AndreaBD skrev 2019-12-01 20:17:12 följande:

    Varför skulle NÅGON missbruka anmälningsplikten? Man föredrar väl att inte anmäla och gör inte det i onödan? 


    Missbruka kanske är fel ord. Men efter nya uppmaningar att man ska anmäla mera så tar vissa inom skol/barnomsorgen det bokstavligt och vissa stackars familjer faller orimligt för deras anklagelser. Min erfarenhet är att det ofta är unga personer eller personer med för lite kompetens och avsaknad av sunt förnuft som bakar ihop något för att sedan lägga på bordet hos tex rektorn som sedan gör anmälan. Och skolan är fruktansvärt dålig på att erkänna deras brister i deras sätt att anmäla. Och gör allt för att rädda sitt eget skinn tex med att spä på anmälningarna ytterligare. Anmäl BARA det som är viktigt. Istället för att försöka dutta ihop massa orelevant smörja för att verkligen nå upp till en anmäla nivå. Hoppas Karma når dessa människor som förstör familjer. I slutändan väldigt starka familjer hoppas vi på!! Tummen upp alla ni som orkar kämpa med den här skiten! Vet hur ni har och har haft det!
Svar på tråden Det där med att en socanmälan förstör liv