Inlägg från: Anonym (Kille) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kille)

    Hur friendzonar man någon?

    Anonym (erfaren tjejvän) skrev 2013-12-05 20:01:27 följande:
    Jag är en man som upplevt detta många gånger och är inte vän med någon tjej som friendzonat mig.
    Speciellt inte dom som inte sett mig som en man. Så jävla energisugande och tär på ens självförtroende
    så inåt helvete. Det är aldrig kul att vara en kompis med en tjej man gillar mer än som en vän. Speciellt
    om man får agera som relationspsykolog och lyssna på hennes snack om hur mycket problem hon har i
    sitt nya förhållande och man själv sitter där och hoppas på att hon ska inse att hon valt fel snubbe, men
    efter ett år av stöttande och tröstande så tröttnar man och undrar hur det kunde bli så här? när man
    kunde gjort något vettigare med tiden, t.ex hitta en tjej som gillar en för den man är. Som tur var hände detta när jag var i tonåren och händer aldrig nu då jag avbryter fort som fan om jag känner att jag håller
    på att bli friendzonad. Det besparar mycket lidande för båda parter.

    Om du friendzonar honom kommer du förlora honom (Om han gillar dig dvs). Han kommer leta efter en
    annan men risken att han hamnar i samma mönster är stor men till slut lär han sig vilka tjejer som
    faktiskt gillar honom för den är och som stärker hans personlighet vilket får honom att dels känna sig
    mer manlig och attraktiv och dels pushar honom till att vara lite mer försiktig så att inte trillar in
    destruktiva "vänförhållanden". Han kommer helt enkelt undvika sådana tjejer. Risken för dig är att du
    ångrar dig när han väl hittar den där tjejen.

    Jag tycker faktiskt inte att det bara är killens ansvar i sådana här situationer. Prata med varandra.
    Otroligt väl skrivet! Jag har varit i samma situation flera gånger. Har också varit relationspsykolog och det tär på en när man själv dels vill mera och dels har svårt att få tjejer själv. Jag, t.ex har hamnat i detta fack rätt många gånger men jag har ändå aldrig fått en tjej som velat mer. Även om jag förstått att hon bara vill vara kompis så har jag hoppats på att hon kanske kunde coacha mig och hjälpa mig att hitta någon tjej. Eller lyssna på mig så när jag vill prata om hur jag ska kunna träffa någon. Men det är aldrig intressant. Förmodligen för att hon då inser att jag inte kommer att kunna fortsätta vara relationspsykolog. Jag står alltid ut för att jag försöker lära mig mer om tjejer då men snart känner jag att det inte leder någonstans. 28 år och aldrig haft en flickvän. Ja, aldrig haft ett ligg ens. Bara en massa som vill vara "vänner". Hur kul är det?
  • Anonym (Kille)
    Anonym (erfaren tjejvän) skrev 2013-12-05 20:50:19 följande:
    Jag är 27 och har bara haft kortare relationer och har inte hittat den "rätta". Men just nu fokuserar jag mycket på mig själv och det jag gillar att göra. Tror när man hittar det man älskar i livet så är det mycket större chans att man hittar någon som älskar en. Jag kör bara med kk förhållanden tills vidare och små flirtar. Älskar att flirta med tjejer men ibland märken jag att jag är ute på hal is och då drar jag mig ur. 

    Tror mycket av detta beror på att man antingen visar lite eller för mycket känslor på en samma gång så tjejen fattar att man gillar henne eller går runt och undrar om man gillar henne. Svår balans där. Det kan lätt bli att hon inte vill förlora en och att risken att hon förlorar en blir mycket större om man inleder en relation (Tänker hon). Men det funkar inte så, någon kommer bli ledsen. Tror det är större chans att det funkar rent relationsmässigt för då lämnar man varandra och vet åtminstone vart man har varandra. "Ok, det funkade inte"  medan om man bara var vänner kanske undrar "Skulle vi ha funkat bra ihop? vi hade ju så kul, han var ju så snäll/bra"

    Fokusera på dig själv och hitta något som du brinner för. Strunta i tjejerna som bara vill vara dina vänner. Tror du vid det här laget vet mycket om tjejer. Det du måste göra är att hitta din typ av tjej,

    Jag har några tjejkompisar idag och kommer bra överens med tjejer. Vi kan snacka relationer på ett ömsesidigt plan, jag berättar mina problem, hon berättar sina och vi stöttar varandra som en vänskapsrelation ska vara. Men med dessa tjejer känner jag ingenting för. Om jag skulle börja känna något skulle säga det och be om en time out... För mycket av det handlar om att man "fastnar" och för att undvika det gäller det man är uppmärksam  och när man känner att man "glider in". Sedan går man vidare för att få variation på sitt liv. 

    Det blir risk att man sårar tjejer genom att inte vilja vara vän med dom men det besparar som sagt mycket lidande för dig.
    Låter som en svår balansgång. Men vi kommer från lite olika håll. Jag kan nog hitta min typ av tjej men jag vet inte hur jag ska få henne kär i mig. Det är då jag hamnar i denna förbannade friendzonefällan.
Svar på tråden Hur friendzonar man någon?