• Anonym (Tjej 28)
  Äldre 3 dec 20:30
  9763 visningar
  62 svar
  62
  9763

  Hur friendzonar man någon?

  Anonym (man) skrev 2013-12-03 17:41:42 följande:
  Jag tänkte direkt på den här när jag läste ditt inlägg: www.craigslist.org/about/best/lax/483318927.h... Jag tycker att du skall säga som det är till honom. Han är uppenbarligen intresserad av dig och du förkortar hans lidande genom att vara rak och ärlig. Jag talar inte bara om hur du känner, utan även om hur han är. Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor. Varför inte visa din tråd eller min länk för honom?

  Du kan ju inte tycka att den där misogyna gnälliga texten i länken är ett bra tips? Snacka om att författaren tror att kvinnor är ett pris som delas ut till "snälla" män och att en kvinnas vänskap i sig inte är något att ha. Men iallafall TS om han inte är intresserad av dig så får du undvika att mata elden, dvs distansera dig lite tills känslorna minskar. Eller så är han intresserad trots din livsstil och ni skulle bli ett bra par. Det vet du inte om du inte vågar berätta hur du känner.
 • Anonym (Tjej 28)
  Äldre 5 dec 20:17
  #26
  Anonym (erfaren tjejvän) skrev 2013-12-05 20:01:27 följande:
  Jag är en man som upplevt detta många gånger och är inte vän med någon tjej som friendzonat mig. Speciellt inte dom som inte sett mig som en man. Så jävla energisugande och tär på ens självförtroende så inåt helvete. Det är aldrig kul att vara en kompis med en tjej man gillar mer än som en vän. Speciellt om man får agera som relationspsykolog och lyssna på hennes snack om hur mycket problem hon har i sitt nya förhållande och man själv sitter där och hoppas på att hon ska inse att hon valt fel snubbe, men efter ett år av stöttande och tröstande så tröttnar man och undrar hur det kunde bli så här? när man kunde gjort något vettigare med tiden, t.ex hitta en tjej som gillar en för den man är. Som tur var hände detta när jag var i tonåren och händer aldrig nu då jag avbryter fort som fan om jag känner att jag håller på att bli friendzonad. Det besparar mycket lidande för båda parter. Om du friendzonar honom kommer du förlora honom (Om han gillar dig dvs). Han kommer leta efter en annan men risken att han hamnar i samma mönster är stor men till slut lär han sig vilka tjejer som faktiskt gillar honom för den är och som stärker hans personlighet vilket får honom att dels känna sig mer manlig och attraktiv och dels pushar honom till att vara lite mer försiktig så att inte trillar in destruktiva "vänförhållanden". Han kommer helt enkelt undvika sådana tjejer. Risken för dig är att du ångrar dig när han väl hittar den där tjejen. Jag tycker faktiskt inte att det bara är killens ansvar i sådana här situationer. Prata med varandra.

  De här tjejerna som du stöttade och var relationspsykolog åt, sa du någonsin till dem rätt ut att du var intresserad av dem som mer än vänner?
 • Anonym (Tjej 28)
  Äldre 6 dec 08:48
  #43
  Anonym (enkelt) skrev 2013-12-06 06:47:01 följande:
  Herregud Smörblomma, den här människan är en känslovampyr. Låt honom inte guilt-trippa dig över det här! Ni berättar det ni känner och vill för varandra och ditt sexliv är din ensak. Lär er att dra och att hålla gränser om ni vill ha en vettig relation. Låt inte honom få dig att må dåligt över något sådant här. Jag var som honom en gång i tiden och behövde få mig en spark i röven innan jag insåg att man inte kunde göra såhär mot andra människor. Nu förmedlar jag det budskapet till dig. Acceptera inte att han gör så här mot dig. geekfeminism.wikia.com/wiki/Nice_guy_syndrome

  Exakt! Det låter väldigt passivt-aggressivt att först göra klart för TS att han inte kan vara tillsammans med en tjej som har hennes livsstil (=man tolkar det så klart som att han inte är intresserad) och sen bli svinsur över att du haft sex med någon annan. Skulle jag bli sur om någon av mina vänner har sex med en annan vän? Nej, för jag spelar inte spel för att guilt trippa folk. Han har ingen äganderätt över dig TS. Det kan finnas en anledning till att andra tjejer bara vill ha honom som vän - att ingå förhållande med någon som är osäker och som inte vågar stå för den han är och vad han vill är ingen bra idé.
 • Anonym (Tjej 28)
  Äldre 7 dec 01:51
  #48
  Anonym (erfaren tjejvän) skrev 2013-12-06 23:01:11 följande:
  Det där var inte ett smart drag av honom kan jag säga. Har du något att förlora på att säga till på skarpen? "Fan jag gillar dig fattar du inte det? om du vill ha mig nu, sluta gnäll och ta mig, annars blir det inget!" tror du faktiskt har rätt att vara lite arg här. Han spelar som någon ovan säger ett lite jobbigt känslospel. Han kommer ångra sig när han inser vad han håller på med. Om det här fortsätter kommer ni förlora varandra ändå. Han behöver ingen egentid... Jag har också blivit sur när tjejer blivit knullade av mina kompisar men det ångrar jag nu... Jag visade inte tillräckligt mycket att jag ville ha dom och det är när man missar något så vill man ha det mer. Det kan vara så att han har känslan på att kompisen har nu en erfarenhet som han själv inte har, alltså dig. Han är för långsam. Hoppas det löser sig! tråkigt att det är så jobbigt det här.

  Alltså jaa, tummen upp igen! TS lyssna på detta, du har inte gjort något fel! Han är inte din vän, vänner gör inte så.
Svar på tråden Hur friendzonar man någon?
Logga in
Bli medlem