• nozpa

    När ett barn fyller år - ska syskonen då få paket också?

    Skitsvårt. Innan jag fick barn hade jag sagt nej direkt. Men nu när min minsta fyller 1 nästa år är min stora 2. Så hon kommer förmodligen att få en present hon också.
    Likadant sedan när hon fyller 3, så kommer lilla att få. Gränsen får väl gå runt 4-5 år här.

  • nozpa
    teec skrev 2013-12-11 11:28:01 följande:
    Nej!

    Jag har två barn. De får lära sig att inte alltid få saker som någon mer skrev här.

    Och jag köper inte förklaringen om att de är för små, tänk när föräldrarna fyller år, ska de få då med?

    Nej helt enkelt.

    Min 2 åring fick present av mormor när jag fyllde år faktiskt. Men hon fick inget när hennes kusin fyllde år. Bägge alternativen funkade fint.

    Jag tycker inte att det är så farligt om syskonet får någon liten grej också. Men alla gör det dom vill. Jag tror inte att det ena är mer rätt än det andra. :)
  • nozpa
    La Lola skrev 2013-12-11 15:13:06 följande:
    Intressant fråga!

    Jag har svarat hur vi gör. När jag fyllt år har mormor gett till 2 åringen. Och när 2 årings jämngamla kusin fyllde år så hade vi inte köpt med något till vår 2 åring. Bägge gick lika bra.
  • nozpa
    TheCoopers skrev 2013-12-11 14:57:00 följande:
    Men är det synd om barnet om det inte får en present på sina syskons födelsedag eller vad gör att ni känner att ni måste ge en present?



    Det är väl alltid trevligt med presenter? :)
  • nozpa
    La Lola skrev 2013-12-11 15:19:23 följande:
    Javisst. Men måste de ges på nån annans födelsedag?

    Ja när mina är så små så måstes det nog det.
  • nozpa
    TheCoopers skrev 2013-12-11 15:19:29 följande:

    Men kan man inte ge varje person en egen dag? en alldeles egen födelsedag?

    Eller varför har man då inte en kollektiv födelsedag för hela familjen?

    Fast det handlar inte om en kollektiv födelsedag för hela familjen. I mitt fall, pga att mina barn är så små, min stora är 2 år, kommer vara 2 år när minsta fyller 1. Såklart ska hon också få någon liten present då.

    Dom får paketkalendrar i år. Och stora får varje dag medans lilla får ca varannan (hon fattar ju inte vad det är ändå typ). Och de dagar lilla inte får tycker stora att det är konstigt, och för henne är det viktigt att båda får.

    Tror liksom inte att mina barn kommer att känna sig ledsna över att deras syskon fick en liten present på deras födelsedag när dom var små. Dom kommer förmodligen inte ens att komma ihåg det.
    Däremot kommer dom att bli glada när dom får presenten, och det är det viktigaste för mig. :)
  • nozpa
    TheCoopers skrev 2013-12-11 15:23:04 följande:

    men varför?

    Dom blir glada, jag gillar att ge presenter. Varför inte?
  • nozpa
    TheCoopers skrev 2013-12-11 15:27:22 följande:

    Men ska du göra så på alla andras födelsedagar?

    Barn lär sig rätt snabbt vad de kan förvänta sig och inte. Dvs de kommer att förvänta sig att få något på syskonens födelsedag endast om du inför den traditionen.

    Födelsedagar är till för att fira personen som fyller. Inte något annat.

    Jag har svarat 2 ggr redan på hur vi gör. Du kan ju enkelt läsa det. I alla fall det senaste svaret. :)

    En 2 åring fattar inte ens när dom fyller år. Ska man förklara för en 2 åring att dom får minsann vänta och önska sig när dom fyller år. För nu är det lillasysters dag. Nej, jag tror inte det.

    Vadå för att fira personen som fyller år och inte något annat? Det bestämmer väl varje familj själv. Vissa ger inga presenter alls. Men det betyder ju inte att alla måste skippa det?

    Förstår inte varför man inte kan ge en present till ett syskon när ett annat syskon fyller år. Mycket märkligt att pränta in i en 2 åring att lär dig att livet är orättvist, idag är det bara syrrans dag. Du får vänta. Galet.
  • nozpa
    Flickan och kråkan skrev 2013-12-11 15:28:23 följande:
    Varför likställer du ett barns stora dag med presenter i form av köpta prylar? Det mina barn blir mest glada över på sina födelsedagar är att familj och vänner kommer bara för deras skull och allt det roliga vi gör TILLSAMMANS på deras dag som de varit med och bestämt. Presenterna är spännande och kul att öppna men det de kommer ihåg från sina tidigare födelsedagar är inte presenterna de fått.

    Ja.. Vi firade 2 åringens födelsedag på Liseberg sist. Skulle vi lämnat lilla hemma då för att undvika att hon fick del av hennes present?
  • nozpa
    TheCoopers skrev 2013-12-11 15:31:03 följande:

    Kan vara för att de inte fyller år och i det vanliga livet får man inte presenter på andras födelsedagar. De lär bli varse det på andra kalas såvida du inte ska ta med dig presenter på kalasen till dina ungar också?

    Om du började läsa istället för att bara mala på så hade du sett att jag skrivit att det inte går till så. Känns som att du har ett tunnelseende. Men men, det är upp till er familj hur ni gör, och upp till våran hur vi gör. Bara alla är nöjda och glada så kan man väl fortsätta med det man gör?

    Och i vårat vanliga liv (och många andras också) så kan man visst få en present på andras födelsedagar. Supertrevligt tycker jag. :)
Svar på tråden När ett barn fyller år - ska syskonen då få paket också?