Inlägg från: Lufsan |Visa alla inlägg
  • Lufsan

    När ett barn fyller år - ska syskonen då få paket också?

    Nej, det tycker jag inte. Jag har barn och tycker ändå inte att det är okej. Barnen måste få känna att det är deras födelsedag plus att det är viktigt att man lär barnen att dela med sig. 
    Hur gör man när de är borta på kalas hos en kompis? Varför skulle det vara någon skilland med ett syskon? 

    Men jag anser också att så mycket vikt inte borde läggas på de materiella sakerna. Om alla barnen ska få presenter när syskonen fyller år så blir det en hel del leksaker och prylar. 

    Jag tror att det är viktigare att barnen känner att de har uppmärksamhet från föräldrarna trots syskon. Att man tar sig tid att gå iväg och åka pulka eller liknande med barnen en och en. Så de känner sig uppskattade. Men också att involvera det andra barnet i present köpet. 

    Jag tror inte att man förebygger syskonrivalitet genom att göra som du säger. Det är bara ett sätt att inte ta hand om problemet och det kommer bara göra saken värre. Man skjuter bara upp det några år och då kommer det vara mycket svårare att ta i tu med det. 


    En dag i sänder.
  • Lufsan
    Whitetrash86 skrev 2013-12-11 11:19:20 följande:
    Nej. Nu var visserligen min äldsta 4år när yngsta fyllde 1 så det kanske är lättare då än när dom är mycket mindre.

    Som Lufsan skriver, hur blir det borta hos kompisar? För barn är det inte någon större skillnad och tänk vilket liv det kommer bli vid 4 års åldern när man helt plötsligt inte kommer att få bara för att mamma och pappa säger " du är stor nu.. bla bla bla"
    En dag i sänder.
  • Lufsan
    aldrigmer skrev 2013-12-11 16:15:23 följande:
    Nej. Det kan vara hjärtskärande för ett -speciellt ett yngre - syskon att inget få men livet som gemen är hjärtskärande ibland. Att ge en "tröstpresent" är att göra livet lätt för sig men lär inte barnet något - eller tillåter födelsedagsbarnet en dag i rampljuset. Livet är inte alltid vare sig enkelt eller rättvist men vi alla har EN födelsedag vi kan få uppmärksamhet på, det räcker.
    En dag i sänder.
Svar på tråden När ett barn fyller år - ska syskonen då få paket också?