Inlägg från: bf2014 |Visa alla inlägg
  • bf2014

    Hur blev er förlossning med epidural?

    Jag hade en långdragen och jobbig första förlossning, har nu fått ett förlossningskontrakt där läkaren rekommenderar att man lägger tidig EDA. Jag fick det även vid min första förlossning, men alldeles försent, när jag var öppen 8 cm. Jag fick svårigheter att kissa efteråt och gick med kateter i 4 dagar. 

    Läkaren säger att det inte alls är vanligt att det blir så. Är det någon annan som varit med om liknande?

    Hur blev era förlossningar med EDA? Fördröjde det värkarbetet? Fick ni kateter? Hur blev krystningsskedet? Och fick ni något värkstimulerande dropp? (det fick jag på min första förlossning efter de lagt EDA...)

    Jag hade mer eller mindre förträngt detta med alla negativa effekter av bedövningen, jag är dessutom livrädd för sugklocka.

  • Svar på tråden Hur blev er förlossning med epidural?
  • bf2014

    Ok låter ju oroväckande jag "tål" inte lustgas, mår sjukt illa och kräks av den.. Så Eda är ju det enda som kan hjälpa mig mot smärtan förutom varma bad osv som inte hjälpte mig ett skit sist..

  • bf2014
    Maaalin86 skrev 2013-12-20 08:45:07 följande:
    Jag blev igångsatt o fick epidural när jag var öppen 4-5 cm. Hjälpte bra, men tog ett bra tag att gå från 8 till 10 cm.. Fick värksrimulerande dropp, krystade i 20 min o pojken fastnade med axeln så dom fick knäcka hans ena nyckelben :( han var trött när han kom ut men allt gick väl. Jag fick inga "biverkningar" eller men efter epiduralen.
    Berodde det på epiduralen att han fastnade?
  • bf2014

    Jag tänker att förloppet kanske blir annorlunda om man tar Eda tidigt, redan vid 3-4 cm istället för 8 cm.. Då kanske det blir annorlunda än första gången..? Får prata med min Aurora om detta.

  • bf2014
    skunken skrev 2013-12-20 11:07:43 följande:
    Jag fick epidural. Hade väldigt täta värkar hela tiden och den hjälpte bra. Hade inga biverkningar alls och kände benen och värkarna hela tiden.
    skönt att läsa om nån som upplevt det som positivt
  • bf2014

    vad bra med lite svar!
    Jag upplevde aldrig några konstigheter med att benen domnade bort.. men katetern var jobbig, samt det värkstimulerande droppet.
    jobbigt att det inte finns några alternativ med färre biverkningar!

  • bf2014

    Skönt att höra några positiva historier om Eda och inte bara negativa saker.. !! Fler med erfarenheter?

  • bf2014
    Tessou skrev 2013-12-28 10:56:36 följande:
    Ja, verkligen... Beklagar att du fick ännu en negativ ''berättelse'' från mig...
    ja det var ju synd! EDA verkar ju dock vara den enda smärtlindringen som man kan få och jag gör inte om samma sak som förra förlossningen, kämpa på med smärtor fram till 8 cm och vara helt borta för att jag inte vågade ta EDA..
    lustgasen mådde jag fruktansvärt illa av och något annat verkar det ju inte att tillgå, förutom varmt bad osv och det hjälper ju kanske inte så länge.
  • bf2014

    ja det är med blandade känslor man ska ta ställning till detta, epidural eller inte.. antar att man får ta det beslutet på förlossningen när man vet hur mycket smärta man orkar med. 

  • bf2014
    Mamma2014 skrev 2014-02-18 09:38:01 följande:
    Min systerdotter fick sitt första barn nu i början på februari och tog eda samt lustgas. Hon var öppen ca 4-5 cm när edan sattes och hon öppnade sig från 4-5 cm till 10 cm på ca 2 timmar och krystade i 10 minuter! fick sy ett stygn. Hon älskade eddan och hade inga problem med kisseriet efteråt. Hon fick inga negativa biverkningar över huvudtaget. Barnet hade huvudmått på 33 cm och vägde 3600g och var 49 cm lång.
    härligt att höra!
    Sitter här nu med värkar och snart är det nog dags för mig att få träffa min bebis.. kommer definitivt bli EDA. känner jag nu.
  • bf2014

    Det blev ingen EDA för min del, det hela gick så fort, men jag hann med en spinalbedövning. UNDERBAR!

Svar på tråden Hur blev er förlossning med epidural?