• Anonym ("bonus" mamma)

    Han tar hand om hans exfrus barn istället för den riktiga pappan..

    Fallet ser ut såhär. 


    Min sambo, var tidigare tillsammans med en tjej. Dem var gifta, bodde ihop, hon hade 2 barn sedan innan med en pappa som inte ville ha barnen. Hon blev sjuk och han "adopterade" barnen, han blev alltså också deras vårdnadshavare. Hon dog. Cancer. Innan hon dog fick hon honom att lova att ta om barnen som om det vore hans egna och skydda dom från allt. 

    Jag vill inte påstå att han gjort ett dåligt jobb. Dom är väluppfostrade, trevliga. Dom ser honom som sin pappa och har väl egentligen inget minne av deras mamma. Hon dog när dom var 2 och 4 och idag är dem 14 och 16. 

    Vad är problemet då? Undrar ni.
    Han älskar dom mer än någonting annat. (jag hörde en gång 14åringen fråga om han älskade mig mer än  han älskade deras mamma, han svarade nej?) Han gör allt för dem. Skämmer inte bort dom, men han ställer alltid upp. Jag har bott hos dom nu i 1 år i februari, och jag känner mig verkligen som sista prio i den här familjen. 

    Jag vill ha barn med honom, för en underbar pappa är han, men jag vill inte ha barn med honom när dom två bor här och tar all uppmärksamhet ifrån honom.

    En gång när vi skulle ha myskväll, 14åringen var hos sina kompisar och 16åringen var med sin flickvän hemma hos denne. Vi hade bunkrat upp med en massa onyttigt och gott vin och krypit ihop oss i soffan och hade det jätte mysigt. Så får han ett sms av 16åringen att det är 'struligt' och att 'han inte kan vara kvar' och två minuter senare sitter sambon redan i bilen. 

    Visst kan man inte leva såhär? :( Någon i samma situation??


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-20 15:14
    Vill lägga till att han självklart var nykter när han körde och hämtade 16åringen.
  • Svar på tråden Han tar hand om hans exfrus barn istället för den riktiga pappan..
  • Anonym (Hallå?)

    Nu tänker du väl ändå rätt egoistiskt tycker jag. Var ska barnen ta vägen då? Mamman är död och pappan skiter i dem. Din sambo verkar vara en fantastisk människa!

  • Anonym (Välj)

    Vilken underbar man du har hittat!! Jag tycker att du är väldigt egoistisk

  • Anonym (''')

    Men sådär fungerar de flesta vettiga föräldrar. Ser inget konstigt alls i hans beteende.

    Dessutom har just dessa barn förlorat sin mamma. Även om dom inte har så mycket minnen av henne, så är dom ändå till viss del föräldralösa. Hemskt tragiskt.

    Vad vill du att han ska göra för att du ska bli nöjd?

  • Hannah76

    Vad tycker du att han skulle ha gjort när han/hon ringde?

    Jag förstår faktiskt inte vad det är som stör dig? Han låter som en toppenpappa. Jag har svårt för vuxna som är svartsjuka på barn.

    Du inser inte att han betraktar dessa barn som sina egna? Att de aldrig kommer att försvinna? Att dessa barn blir ert barns (om ni får något) syskon?

  • Anonym (anonym)

    Klart att hans barn går före alla andra och att man som förälder ställer upp och hämtar barn som behöver komma hem.
    Att han inte är biologisk far betyder inte att han inte är deras pappa.

Svar på tråden Han tar hand om hans exfrus barn istället för den riktiga pappan..