• Tiana

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Det värsta jag hört är "ni utan barn är så lata!" Tack för den. Bara för att personen i fråga har flertalet barn så ger det visst rätt att säga vad som helst till vem som helst...

    EMA: Precis det känner jag med. Fyller 33 imorgon och önskar jag hade börjat när jag var 15 i den takt som sjukvården rör sig. Fick diagnos för 5 veckor sen, som jag inte ens fått diskutera med min läkare än. Blir tokig på det här och folk undrar varför jag är så sur?

    Nåja. Hoppet sägs ju vara det sista som överger en...

  • Tiana
    E M A skrev 2014-02-18 22:06:51 följande:
    Hej igen!

    Elja, Dansar och Tiana; Tack! :) Kämpa på tjejer, vet hur jobbigt det är!

    Men, "ni" bad om en solskenshistoria...så här kommer den. Jag testade igår kväll och jag är gravid!! Helt overkligt. Tydligen i början på 6e veckan... Vågade inte tro, även om det fanns ett hopp...

    Stirra er inte blinda på när ni "ska" ha ägglossning (men det kanske ni inte gör heller...), utan ha koll på ert sekret! är det som rå äggvita (helt genomskinsligt) och du kan dra trådar mellan fingrarna, så är det dags!! Detta vet ni säkert, men ifall att...;) Jättelycka till allihop!!! Ge inte upp!! :D :D :D
    kram från mig
    Stort grattis! 
  • Tiana
    Svente skrev 2014-02-21 12:09:53 följande:
    Fick igår reda på att en vän ska få sitt andra barn i slutet av sommaren :( Hon har endiometris..

    Jag har PCO, försökt i 15 månader och ingenting.. usch :( önskar jag kunde vara glad för hennes skull. När ska det vara vår tur?
    Förstår känslan jag med. Man försöker bli så glad, men när andra blir "hoppsan- en tredje helt oplanerat" så är det svårt att vara glad. Eller när man stöter på en vän man inte träffat på ett halvår och hon bara pratar om sin graviditet. 

    Jag vill vara glad för deras skull, men det går bara inte helt.
  • Tiana

    Och när jag ändå gnäller: jag hade en "tid på bevakning" denna och förra veckan för att få träffa gynekolog. Inte ett pip från sjukvården. Är så trött på att behöva vänta och vänta. 

  • Tiana

    Lycka till nu Jag är bara jag!

    Här vet jag inte hur jag mår. Idag är Dagen Då Mensen Borde Komma. Lite molvärk till och från, inga andra symptom, mensen lyser med sin frånvaro och jag är så ledsen att jag inte vet vad. Jag vill ju hoppas, men det lär väl bli som vanligt att mensen kommer snart ändå... Att det ska ställa till med såna känslor det här!

  • Tiana
    Starshaped skrev 2014-03-03 16:57:20 följande:
    Vi är som sagt bara i början på vår resa, även om den känns låååång för oss. Vi har försökt få barn i två år nu, och efter nästan ett år av utredningar, prover, undersökningar, pergotimetabletter och mycket väntetid. Kommer vi förhoppningsvis snart få vårt första IVF försök. Men vi är ena riktiga rookies. Så om någon eller några som själva genomgått IVF försök känner och orkar, så får ni jättegärna skriva ner hur det gick till ? ( vet bara att ägg och spermie sammanförs utanför, och sedan läggs i värmeskåp för att sedan sättas in igen) Men innan då? Och efter? Hur det kändes? Både fysiskt och känslomässigt? mm Tack på förhand!
    Då är vi "lika långt gångna"Flört. Vi har försökt lite över två år och nästa gynbesök avgör IVF eller inte...
  • Tiana
    Starshaped skrev 2014-03-03 21:19:50 följande:

    Coolt :) Vart går ni och får hjälp?
    Har inte kommit förbi vår vanliga gyn än, det tar visst lite tid här hos oss...
  • Tiana
    Starshaped skrev 2014-03-04 19:00:05 följande:

    Det tar tyvärr tid... För mycket tid tycker jag som nyss fyllt 35. Vi har harvat ett år med undersökningar, prover pergotimetabletter tabletter mm, inväntar nu kallelse till första möte på Karolinska,Huddinge Vet ni varför ni inte lyckats än? Och bor ni i Sthlm med? Jag har PCO och är därmed överviktig, så där är vårt "problem". Vad vi vet iaf, sen kan det ju vara något mer som de ej upptäckt än. Vilken ålder är ni i? (Inte för att det spelar någon roll) :)
    Jag har nyligen fått diagnosen Endometrios, så antagligen är det där problemet är. Har väntat på det här besöket sen operation för 8 veckor sedan. Min egen läkare hade skickat mig direkt till IVF, men nu är han långledig och de andra vill träffa mig först innan de lyder det han skrivit i journalen. Denna ville först bara skriva ut mer Pergotime, tills jag och en sköterska protesterade skarpt *suckar*

    Jag har fyllt 33 och sambon blir 37 i sommar. Vi bor i "söderland" så det blir Lund eller Malmö för IVF för oss. Flera timmars pendling ner dit varje gång.
  • Tiana

    Ja, många saker stämmer precis!

    Mamma är en av dem som menar väl, men det är inte vad jag vill höra. Idag när vi pratade om det sade hon: Men det finns tid. Se på (kronprinsessan) Victoria, hon har ju bara en och hon är nu 37, det finns tid kvar" Eh, hmm. Tack mamma. 

    Annars har jag repat mod här. Gynbesök på onsdag nästa vecka. Det närmar sig åtminstone.

  • Tiana

    Nu är det en till i vänkretsen som fött. De började vad jag vet försöka efter oss. Vi är numera det enda paret utan barn. Men men snart är det förhoppningsvis dags för IVF för vår del. "Bara" tre pergoförsök kvar.

Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!