• Starshaped

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Känner så väl igen allt detta. Ständiga påminnelser om vad vi inte har eller inte lyckats med, som andra tar för givet. Och ingen förståelse för hur det känns att vara ofrivilligt barnlös. Skönt med en tråd där jag kan prata om "förbjudna" känslor, med människor i samma situation. Utan att riskera att bli idiotförklarad eller höra "råd" från Viblevgravidapåförstaförsöket-människor. Någon mer som förlorat en vän pga ofrivillig barnlöshet?

  • Starshaped

    Jag är bara jag: Känner med dig, vet precis hur det känns! Förlorade en nära vän sedan 15 år tillbaka bara för att jag var ärlig och sa att en social situation hon föreslog inte kändes bekväm för mig. Hon tolkade det som avundsjuka och vände mig ryggen och sedan även "sa upp vänskapen" Visste inte ens att man kunde säga upp vänskaper, glida ifrån varann och sluta höras, javisst! Men bokstavligen göra slut på en vänskap, näää. Så min slutsats är att det är först när livet är som tuffast, som man ser vilka som är ens riktiga vänner. Hur länge har ni försökt? Och vad får ni för hjälp?

  • Starshaped

    Jag är bara jag: Det där känner jag igen! Har en annan sk nära vän som vet vad vi går igenom, hon frågar förvisso hur det går och så, men därimellan är det hennes jag som står i fokus. Och mycket fokus på hennes barn (en dotter och sen nyfödda tvillingpojkar) vilket hon ofta påpekar att de numera är fem i sin familj, och gnäller om hur jobbigt det är. Det är nästan det jobbigaste, hela vår vänskap har hon varit den som aldrig velat ha barn, och har gjort flera aborter. Medans jag alltid längtat efter barn. Varför är livet så orättvist? Då har ni haft en längre resa än oss, vi ska förhoppningsvis snart få prova IVF. Efter ett år av tester och undersökningar har vi äntligen börjat närma oss hjälpen. Är med andra ord fortfarande en rookie när det kommer till vad vi kan erbjudas. Och många förkortningar här är okända för mig. Vad har ni fått för behandlingar? Och vad är ED och FET? Och vilken ålder är ni i? Vi är 32 och 35.

  • Starshaped

    Jag bara jag: Ja visst är det märkligt! Jag vill mest bara skrika åt de : "Jag kan ta över om nu ditt barn är så jävla jobbigt!!" Men ja de är väl för uppe i sitt eget för att fatta hur det känns för andra. Lite hemmablinda. Vilken resa ni gjort, och fortfarande så starka och hoppfulla. Vilken power! Bra jobbat och väldigt inspirerande måste jag säga! Ni må kanske vara "äldst" här på sidan, men ålder har inget med hur bra förälder man blir, så fortsätt kämpa för er dröm! Jag kommer hålla tummar och tår för er denna vecka, även om jag inte riktigt vet vad allt innebär som ni nu ska genomgå så önskar jag er all lycka till och hoppas såklart att allt går finemang!

  • Starshaped

    Vi är som sagt bara i början på vår resa, även om den känns låååång för oss. Vi har försökt få barn i två år nu, och efter nästan ett år av utredningar, prover, undersökningar, pergotimetabletter och mycket väntetid. Kommer vi förhoppningsvis snart få vårt första IVF försök. Men vi är ena riktiga rookies. Så om någon eller några som själva genomgått IVF försök känner och orkar, så får ni jättegärna skriva ner hur det gick till ? ( vet bara att ägg och spermie sammanförs utanför, och sedan läggs i värmeskåp för att sedan sättas in igen) Men innan då? Och efter? Hur det kändes? Både fysiskt och känslomässigt? mm Tack på förhand!

  • Starshaped
    Jag är bara jag skrev 2014-03-03 17:49:27 följande:
    IVF finns 2 varianter. Korta och långa metoden. Vid korta börjar man med äggblåsestimulerande sprutor dag 2-3,en till spruta som förhindrar spontan äl dag 6,sen tar man båda ett tag. Max 15 dar med den första sprutan. VUL runt dag 6 och 8,blodprov för att kolla östrogen. Äl-spruta 3 dar innan äggplocket. Äggplock kan göra allt från jätteont till inte kännas,man får mycket lugnande och smärtstillande. Mannen lämnar spermaprov samtidigt,sen väntar man på besked om hur många ägg som tatt sig,sen sätts ett embryo in 2 dar efter Äp  Har man riktigt många ägg odlas de i 5 dar och 40% får nåt embryo till frysen. Vid långa metoden tar man nässpray från dag 21 för att helt sätta kroppens egna hormoner ur spel. Sen samma sort sprutor från dag 2-3 och framåt,ingen extra spruta då,men VUL 2 ggr,blodprov,äl-spruta och samma procedur. Det kommer gå bra!    Värst är väntan på besked om befruktning! Vi kom dit endast 2 ggr...Har helt enkelt usla ägg. Embryodonation innebär ägg och spermier från donatorer,vår äggdonator är 22. Embryona är minst 5-dagarsodlade och av hög kvalitet så chanserna är höga. Jag har tatt bort min egen äl och preparerat mig och slemhinnan med många mediciner-10 per dag i form av piller,proggisar och sprutor. På fredag tinas embryona och sätts in i mig!   Min ålder skiter vi i,kanske andra bryr sig,men de känner ju inte till vår kamp. Tack för alla tummar!

    Tackar så hjärtligt för svaret! Precis! Det är er kamp, och ni har lika stor rätt till längtan efter ett barn som alla andra
  • Starshaped
    Tiana skrev 2014-03-03 18:08:48 följande:
    Då är vi "lika långt gångna". Vi har försökt lite över två år och nästa gynbesök avgör IVF eller inte...

    Coolt :) Vart går ni och får hjälp?
  • Starshaped
    Tiana skrev 2014-03-04 06:46:35 följande:
    Har inte kommit förbi vår vanliga gyn än, det tar visst lite tid här hos oss...

    Det tar tyvärr tid... För mycket tid tycker jag som nyss fyllt 35. Vi har harvat ett år med undersökningar, prover pergotimetabletter tabletter mm, inväntar nu kallelse till första möte på Karolinska,Huddinge Vet ni varför ni inte lyckats än? Och bor ni i Sthlm med? Jag har PCO och är därmed överviktig, så där är vårt "problem". Vad vi vet iaf, sen kan det ju vara något mer som de ej upptäckt än. Vilken ålder är ni i? (Inte för att det spelar någon roll) :)
  • Starshaped
    Tiana skrev 2014-03-04 19:09:52 följande:
    Jag har nyligen fått diagnosen Endometrios, så antagligen är det där problemet är. Har väntat på det här besöket sen operation för 8 veckor sedan. Min egen läkare hade skickat mig direkt till IVF, men nu är han långledig och de andra vill träffa mig först innan de lyder det han skrivit i journalen. Denna ville först bara skriva ut mer Pergotime, tills jag och en sköterska protesterade skarpt *suckar* Jag har fyllt 33 och sambon blir 37 i sommar. Vi bor i "söderland" så det blir Lund eller Malmö för IVF för oss. Flera timmars pendling ner dit varje gång.

    Verkar nästan även hos er som man nästan måste vara läkare själv, eller iaf måste kunna ifrågasätta saker för att komma någonvart.. Tycker dessa saker tar på tok för lång tid, menar vi har inte hur många år som helst på oss. Flera timmars pendling låter inge skoj! Är det långa köer där med? Här är väntetiden 6 månader ...
  • Starshaped
    Veronica1 skrev 2014-03-05 08:24:06 följande:
    Ja det där med att nästan vara läkare stämmer bra, man får vara väldigt bestämd & stå på sig om man ska komma någon vart. Ingenting har löst sig av sig själv, vi har inte gjort annat än att tjatat, ringt, mejlat & forskat på egen hand de senaste sex åren! Önskar att det kan bli våran tur snart, så bi kan börja leva normalt nångång, det vore helt underbart!

    Ja "normalt" finns inte när man lever såhär, denna eviga väntan, rädslan, ledsamheten och dalarna mellan hopp och förtvivlan. Sex år lång tid, vad har ni fått för hjälp?
Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!