• Goo

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Så skönt ändå att läsa allas historier och inse att det inte bara är man själv som har motgångar på detta området. För mig känns det lite så ibland, då alla i min familj fått barn direkt och aldrig fått missfall, och många av mina kompisar är gravida eller har barn. 

    Vi har försökt i ca 2 år nu. Först trodde jag det skulle gå direkt då man ju alltid fått höra typ att man blir gravid direkt man har oskyddat sex när man var ung och så, men inget hände och inget hände. Till slut påbörjade vi utredning i höstas. De hittade inga fel på någon av oss, tvärt om såg allt strålande ut. Vi blev iaf klara för IVF och fick komma till en privat klinik via vårdgarantin. Vi träffade dem i december och skulle börja direkt efter jul, men då blev jag plötsligt spontangravid. Blev förstås strålande glad.

    Allt gick bra och jag mådde bra och hade tydliga symptom osv, men i v 13 fick jag en liten blödning och lite molvärk, samt kräktes. Efter något dygn åkte jag in till gynakuten och de såg att fostret hade varit dött sedan v 9. Trodde jag skulle gå sönder av sorg. 

    Efter skrapning och lite återhämtning började vi försöka på egen hand igen. Vi kände oss ändå ganska hoppfulla, det hade ju gått en gång och kanske hade kroppen fattat nu vad den skulle göra. Vi bestämde att försöka sommaren ut, men redan efter tre misslyckade försök var hoppet borta och orken med. Vi kontaktade IVF-kliniken och de tog emot oss direkt och påbörjade behandling. 

    Jag tog ut ägg i tisdags, var lite orolig att det skulle vara få ägg, då en del verkade ha avstannat i växandet på senaste ultraljudet, så döm om min och läkarnas förvåning då de fick ut 21 ägg!
    Dock sa de att de var oroliga för överstimulering så de visste inte om de ville sätta tillbaka något. Gick och nojade i två dygn, ville inte alls vänta till efter deras sommaruppehåll med att få tillbaka ett embryo!

    Idag var jag tillbaka och de kollade mig och tyckte att det ändå såg bra ut så de satte tillbaka ett litet tjusigt embryo. 15 stycken hade blivit befruktade så vi hoppas nu att några klarar sig till frysen.

    Så nu ligger jag här och "ruvar", haha. Vet inte om jag vågar känna mig hoppfull, jag vet att jättemånga lyckas på första (eller andra eller tredje) försöket, men har fått nån sån där uppgiven känsla att det aldrig kommer gå. Jag vet att det är fånigt, att andra har varit genom ännu värre grejer och haft sämre förutsättningar och ändå lyckats, men det känns lite så. Jag fyller 34 i år och det är ju inte så farligt, men det känns ändå som att åren tickar på så snabbt. 

    Nåja, hoppet är det sista som överger än. Vi har också tänkt gifta oss i sommar om detta embryo inte behagar fästa, så att vi kan ställa oss i adoptionskö sedan, som en slags backup-plan.

  • Goo
    Hanalaya skrev 2016-06-13 21:31:22 följande:

    Jag håller inte med dig busigasyrran. Flera i tråden skriver om det de känner när någon som har barn säger "jag förstår precis hur du känner, vi försökte i flera månader".

    Det du skriver är precis samma sorts argumentation. Att ha försökt i ett par månader är inte detsamma som ha försökt i ett antal år. Att redan ha ett eller flera barn och försöka få syskon är inte detsamma som att vara helt barnlös.

    Det är en längtan, där ingetdera är värd mer eller mindre än någon annan - men inte samma.

    Jag trodde att denna tråd var till för oss som är helt barnlösa och som försökt under lång tid utan resultat. Men jag har säkert missuppfattat och därför skulle jag vilja ha tips på trådar som redan finns som vänder sig till den grupp jag tillhör och har ett behov att skriva av mig i. (Ja, jag vet att det går att starta nya trådar, men det är inte det jag är ute efter)

    Och min fråga om trådtips ställdes eftersom jag försökt hitta med vanliga sökvägar, utan resultat - och jag tänkte att det kanske finns folk i denna tråd som har tips på existerande trådar.


    Jag håller med dig, Hanalaya. Det är inte för att vara otrevlig, busigasyrran, men den här tråden heter "less på ofrivillig barnlöshet", alltså för oss som inte lyckats få ett enda barn.
    Jag förstår att det måste vara jättefrustrerande att inte kunna få ett andra barn, men det är inte detsamma som att inte kunna få ett enda. 
    Det finns jättemånga trådar här på forumet om att ha svårt att bli gravid i största allmänhet, där du kan få tips och stöd om ivf osv. 
  • Goo

    Jag gjorde gravtest i torsdags efter vår första IVF, negativt såklart. Kom ett pyttesvagt streck på ena testet (gjorde två för att vara säker) så när mensen sedan inte kom så blev jag lite hoppfull ändå. Men idag kom den, tre dagar försenad. Suck. Orkar inte ens bli ledsen. 
    Och nu har kliniken stängd hela sommaren, så får vänta till augusti. Hoppas kunna sätta in ett embryo direkt de öppnar i början av augusti, men det blir tight för min ägglossning är beräknad helgen innan de öppnar, så är orolig att de ska vilja vänta en mens till. Då blir det typ september. Så frustrerande!
    Men försöker trösta mig med att vi har fyra fina embryon i frysen, och har de varit starka nog att klara infrysning så klarar de kanske även att bli en bebis i magen.

    Just nu är tre av mina bästa kompisar gravida, så känns extra mycket som att "alla andra" kan, utom jag...

  • Goo
    Jag är bara jag skrev 2016-09-11 10:37:52 följande:
    Man orkar det man måste och vill man ha barn lika mycket som vi gör man ALLT. Man har inget val helt enkelt. 7:e ED:n, 2 frysisar blev ett barn med Trombyl och 10 mg Prednisolon per dag. Övertygad om att det gjorde susen. Glad
    Hur länge in i graviditeten tog du trombyl? Jag självmedicinerade det nu när jag gjorde min första FET, fick plus på stickan, men slutade ta det nu igår. Är i v 8 nu. Är lite nojig över att sluta ta det, men läste att det kan ge dåliga effekter på barnet om man tar för länge så blev nojig över det med. 

    ED, är det embryodonation? Gjorde ni det utomlands då? För det görs inte i Sverige än va? Eller? Vad gör prednisolon för något?
Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!