• Tiana

    LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!

    Starshaped skrev 2014-03-23 16:42:32 följande:

    Hur många pergotime försök har ni gjort?

    Den här omgången är jag på första. Åt dem tidigare i höstas fem månader i sträck och det fick bara en cysta att växa på mig. 


    Min egen läkare hade satt mig i IVF-kön direkt, men han var ledig och denna andra gjorde en annan bedömning (trots anteckning i journalen) och satte oss på tre nya försök först.

  • Tiana

    I den här takten lär jag i alla fall snabbt komma in i IVF-kön åtminstone. Första cykeln med pergotime blev bara 22 dagar lång. Trodde ju tabletterna skulle hjälpa på traven och inte det motsatta.

    Går och drar täcket över den här sk*tkroppen som man begåvats med, och hoppas ni andra har det bättre.

  • Tiana

    Just idag känner jag lite hopp. Har hela vintern legat nergrävd i "synd om mig som inte har en fungerande kropp", men av någon anledning börjar det vända nu. Kanske är det våren eller något annat, men det känns iaf lite lättare nu.

  • Tiana
    Veronica1 skrev 2014-04-07 14:19:53 följande:
    Jag är bara jag; stor kram till dig <3.
    Själv vet jag inte hur jag ska göra, läkaren som skulle göra hysteroskopin på mig nästa vecka, är bortrest!!! Nu ringer jag runt överallt för att försöka få någon annan som kan hjälpa mig, men det verkar inte så lovande . Tänk att det alltid ska vara motgångar, blir så less på det här. Att det ska va så jäkla svårt att få lite hjälp i det här landet!
    Kan bara instämma. För jäkligt är det!
  • Tiana

    Var ute på marknad idag och lekte knalle. Har nog aldrig sett så många barnvagnar och gravidmagar. Jag antar att det beror på längtan som jag lade märke till dem, men ändå...

  • Tiana

    Börjat bäva inför påskhelgen. Vi är bortbjudna till släkt och dit kommer ju såklart alla småbarnsfamiljer med. Räknar med en hel massa "när är det er tur?" Vi är på sista försöket nu innan IVF-remiss, och vet inte förrän nästa vecka om det tagit sig eller inte. Vanligtvis är det mysigt att komma iväg, men med alla dessa hjälpmedel i kroppen är risken stor att jag tjuter inne på toaletten rätt snart :-/

  • Tiana
    lillyhammer skrev 2014-04-16 11:18:18 följande:
    Det här får mig också att tänka på alla år man gick på preventivmedel. Hur livrädd man var för att å ve och fasa bli föräldrer vid 20, 21, 22,23 o.s.v! Önskar man kunde slippa den där harangen om att allt måste vara perfekt när man blir mamma med karriär, bostad och den perfekta mannen. Barn är ingenting man skaffar, utan en gåva man får. Med facit i handen hade det ju fungerat hur bra som helst att bli mamma så ung....önskar det fanns en tidsmaskin....
    Kunde inte sagt det bättre själv. Hade jag vetat vad jag visste idag hade jag satt igång för tio år sedan...
  • Tiana

    Överlevde påsken, kanske anar släktingarna att det är något som inte stämmer, när ingen ställde "den där frågan". Väntar på att kroppen ska sätta på störtfloden nu så jag kan ringa till gyn på tisdag och få iväg remissen. För jag har svårt att tro att det faktiskt skulle ta sig nu, efter all denna tid. 

  • Tiana

    Här avslutades påsken med en tur till akuten igår. Har lyckats bli överstimulerad av mina Pergotime tydligen... Och att komma fram till vanliga gyn är ju ett skämt en dag som idag.

  • Tiana

    Här har jag snart provat allt, utan resultat. Mycket hänger nog på kosten, men det är bara en del av det hela. 
    Har gått både upp i vikt och ner i vikt, ätit nyttigare och mer varierat, ökat på vitaminerna osv osv.  Så för mig personligen fungerar det inte. Men visst har mat och fertilitet ett samband för många andra, det tror jag!

    Är lite gnällig idag efter att ha suttit på akuten två kvällar på raken. Precis pratat med gyn, och sköterskan skulle ta mitt fall med läkaren och återkomma. Jag hatar denna väntan! Tur jag är hemma idag och slipper folk... Är så arg på vården som tar tid, som inte tar en på allvar. Att bara vara här inne på familjeliv och se trådar med "jag har inte blivit gravid på andra försöket, sååååå synd om mig" gör att jag går i taket just nu.

Svar på tråden LESS på ofrivillig barnlöshet? Skriv av dig!