• Anonym (Jobbigväntan)

    Migrationsverket, uppehållstillstånd, lång väntetid

    Hej!
    Min man har ansökt om uppehållstillstånd från sitt hemland (Nigeria) i November-2013. Han har varit på sin intervju nu och jag undrar om någon vet vad som händer nu. Hur lång tid tar det tills jag blir kallad på intervju? Väntetiden enligt hemsidan är 10 månader vid webansökan, alltså kommer det ta 8 månader till, är det rimligt? Känns jobbigt att vara ifrån varandra och det är inte direkt ekonomiskt möjligt för mig att åka till Nigeria fler gånger inom närmsta tiden. Jag har också en son på 8 år sedan innan som vägras pass av sin pappa och det känns inte rätt att lämna honom till släktingar igen för att resa dit. Sedan är jag väldigt rädd för avslag på ansökan om uppehållstillstånd då jag förr i tiden haft negativa upplevelser av just migrationsverket, men det var på grund av att min sambo jag hade för åtta år sedan ljugit om sin identitet och att han redan var här i Sverige när han ansökte. Då fick jag många goda råd från någon här på FL som jobbade på migrationsverket, tyvärr kan jag inte komma ihåg hennes namn här då det gått 8 år men hade varit trevligt om hon fortfarande finns här på FL

    Ja detta blev långt och ganska svamligt men jag hoppas ni förstår!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-01-09 10:06
    Verkligen ingen som vet något?

  • Svar på tråden Migrationsverket, uppehållstillstånd, lång väntetid
  • Anonym (hoppas)
    Anonym (heja) skrev 2014-01-23 20:46:33 följande:
    Håller tummarna för er att ansökningen går fort! Och jag beundrar ditt tålamod med att besvara den anonyma använder som envisas med att säga att din man utnyttjar dig för UT. Sverigedemokrater har vi fått nog av ute i samhället, här på Familjeliv borde vi vara besparade från dom.
    Menar du mig? Jag har aldrig sagt vad jag röstat på.
  • whatever1986
    Smilla75 skrev 2014-01-29 13:11:06 följande:

    Låter bra. Bättre än Solna/Norrköping.
    Hoppas det går fortare än 10 månader i alla fall!
  • yaayaa

    Jag anmäler mig till klubben..


    Har en pojkvän (vi har varit vänner i 3 år och ett kärlekspar sen ungefär ett år tillbaka) i Ghana och vi skickade in webbansökan 29 december.
    Han ska på intervju nu på onsdag (nervöst!!) och sen är det bara att vänta.


    Ber, hoppas och dagdrömmer! Försöker tänka så positivt som möjligt.


    Kram och lycka till alla!

  • En till som väntar

    Hej!
    Jag och min pojkvän sökte i maj 2013 och har fortfarande inte fått något svar. Det var sju månaders väntetid när vi ansökte (vi räknade alltså med december) men det ändrades i november till tio månader och nu när vi har väntat i nio månader har det ändrats igen till elva månader. Tydligen prioriterar de inte dessa ärenden så högt och låter oss vänta alldeles för länge. Det som går i första hand är asylprövningar. Min pojkvän gjorde sin intervju i augusti (han hade egentligen tid i juni men när han kom dit hade det blivit något fel så hon som skulle göra den hade semester) så vi har fått vänta länge efter intervjun också. Efter beslutet har tagits tar det upp till fyra veckor att få uppehållstillståndskortet också efter att han har lämnat fingeravtryck. Så det är en lång väntan! Hoppas ni slipper vänta lika länge som oss!

  • whatever1986

    Jag håller tummarna för oss alla! Det är jobbigt att vänta men samtidigt kan man ju inte göra något åt saken. Hoppas på att de lyckas få det gjort snabbt, månaderna är så långa.

  • sofy76

    Lycka till, till er alla. Min man är från Nigeria, han har papper men vet hur jobbigt det är att vänta. Det är sjukt långa väntetider just nu, omänskligt! Hoppas ni alla får positiva besked snart.

  • Anonym (Tortyr :()

    Hej! Tänkte ansluta mig till tråden då vi verkar sitta i samma båt!

    Är nygift och vi lämnade in webbansökan den 7/2, vi hoppas så innerligt att det går fort för bara tanken att vänta ett år är rena tortyren :( min man är från Centralamerika förresten.

    Hoppas det går fort för oss alla

  • Jargaltai

    WoW! Jag blir nästan arg när jag läser att de går super fort för vissa par!

    Jag har en fästman från Mongoliet, han var här först olagligt men åkte tillbaka 4e januari 2013. Vår ansökan kom in till MIG. Runt den 10e januari 2013. Jag besökte Mongoliet i slutet av februari till början av mars ( ca 2.5 vecka ) och vi hade fortf. Inte hört något. . Så vi mailade MIG ett jätte argt mail ( testa det ) och dagen efter hade vi fått via mail en blankett att söka tid för intervju.

    Sen åkte min kille till Kina på intervju i april sen var det heldött tills jag blev kallad på intervju i slutet på augusti.. men i mitten på september fick vi ett JA! Så total tid för oss var lite mer än 9månader.. Och då hade de stått på deras hemsida när vi sökte att väntetiden låg på 3månader.. in.my.a**.

    Men, är det äkte kärlek är allt möjligt!

    Lycka till och tracka MIG. Nästan dagligen med email och samtal :)

  • straw2008

    Min kompis fick sitt på dagen som utlovats. Han är dock från USA o har redan fast jobb osv. Han fick vara i Sverige o jobba under tiden han väntade.


    I kinamockaskogen.....
  • Anonym (me)
    Anonym (Tortyr :() skrev 2014-02-19 21:32:44 följande:
    Hej! Tänkte ansluta mig till tråden då vi verkar sitta i samma båt!
    Är nygift och vi lämnade in webbansökan den 7/2, vi hoppas så innerligt att det går fort för bara tanken att vänta ett år är rena tortyren :( min man är från Centralamerika förresten.

    Hoppas det går fort för oss alla
    Om det är till nån tröst så påbörjade min kompis och hennes kille ansökan om att få hit honom i mitten på januari och han ska på intervju i nästa vecka. Han är från ett afrikanskt land och har PUT i Spanien. Så det kan gå fort.
Svar på tråden Migrationsverket, uppehållstillstånd, lång väntetid