• thefee

    Vi som väntar Septemberbebisar 2014

    Är det någon som berättat åt andra än partnern än? Typ föräldrar, vänner osv?

  • thefee

    Vi (eller rättare sagt jag) vill gärna berätta för typ alla redan men vill även gärna vänta än för att minska risken för mf. Helst till v.12 vill vi vänta men eftersom mina bröst redan börjat växa så får vi se hur länge det tar innan min mamma listar ut det. Förra gången berättade vi i v.9 till föräldrar och syskon för att maken skulle åka bort i två veckor. Och redan då hade min svägerskas sambo som ser mig typ 3-4 ggr i året listat ut att jag var gravid redan i v.6 typ likaså min mamma.

  • thefee

    Någon som vill slänga upp en magbild redan? :) Eller en före bild? :)
    Ni som har flera barn, gick ni upp mycket under era tidigare graviditeter?
    Jag gick upp nästan 20kg förra gången och gissar att jag kommer sluta på samma siffra denna gången om inte mer. Men efteråt tror jag inte det blir fler barn för vår del så då kan man ju alltid banta och träna som en idiot ;)

  • thefee
    Greenwally skrev 2014-01-28 13:48:22 följande:
    Det gick inge bra det här, har som sagt haft rosa flytningar som bara blev mera. Åkte in till SöS idag och de kollade med ultraljud vaginalt och de kunde inte se ngt foster. Fick kissa där och det var positivt. Tog blodprov och ska tillbaka om två dagar och utreda om det kan vara utomkved. Känns jättetråkigt, vi hade ändå försökt i 6 månader ;( Lycka till alla ni andra!

    Nej usch vad tråkig :( hoppas du plussar snart igen!
  • thefee
    stjärnasomärdin skrev 2014-01-28 18:50:48 följande:
    HJÄLP!! Fick igår jättejätteljusrosa flytningar ett par gånger under em. För tre timmar sedan började jag blöda. Klarrött och ganska så rikligt. Jag har inte ont varesig i mage eller rygg men räknar ju så klart med att det är ett MF. Vad gör man nu? Skall man vända sig någonstans? (Har inte kontaktat BM än för inskrivning) Är i vecka 6 (5+4). Hoppas någon kan hjälpa en ledsen tjej som inte riktigt vet vad hon skall göra!
    Om du känner dig orolig kan du ringa till BM för säkerhet så kan hon berätta vad du ska göra. När det är så tidigt brukar dom oftast säga att man ska vänta och se och eftersom du inte har ont så behöver det inte vara mf. I början av en grav. kan man ha väldigt sköra slemhinnor vilket gör att man kan börja blöda av t.ex sex.
    När jag fick mf för några månader sedan så blödde jag ungefär som en vanlig mens. Hade inga smärtor alls egentligen och det kom bara två små klumpar storlek med en ärta typ. Min bm tyckte jag skulle vänta men eftersom jag var ganska säker på att det var ett mf så ville jag göra ett vul och ringde till en annan bm som tyckte att jag nog skulle göra ett vul eftersom jag inte hade några smärtor.
    Ring till Bm eller till gyn. så ordnar det nog sig :)
  • thefee
    September14 skrev 2014-01-29 20:57:55 följande:
    8+0 imorgon då. Första tiden är så seeeeg. Någon som håller med? :)  Nu vill jag komma till vecka 18, och gå på rul, känna sparkar och se magen växa. Vem gör inte..  <3

    Jaaa herregud tiden sniiiiglar sig fram. Känns som att en dag är lika lång som en hel vecka! Vill komma till v12. Och få se vår skrutt så vi kan börja berätta! :)
  • thefee

    Usch vad jag känner mig svullen ikväll. Fattar inte hur min mamma inte frågade om jag är gravid när jag vari dit med sonen ikväll. Försöker iof ha lösa lite större tröjor för att kanske kunna hålla det några veckor än innan vi berättar. Maken sa i morse att det inte syns på magen än men att brösten nog blivit större redan ;) Så det är nog dom som kommer avslöja mig denna gången också, haha.

  • thefee

    Jag har gått upp och är jättesvullen om magen! Kom på en gång bara. Trodde jag skulle kunna dölja magen lätt än några veckor men nu har vi nog insett attvi får berätta för familjen nästa helg troligtvis för jag är så svullen och mina bröst har blivit så stora redanså det blir väldigt svårt att dölja magen än i 4veckor innan jag berättar på jobbet, då kommer ng säkert några ha listat ut det redan :( ve inte hur mycket jag gått upp men iaf 1-2kg åjag är bara i v.8 går in i v9. I morgon

  • thefee

    Nu har jag varit på inskrivning och i morgon ( om jag minns) ska jag ringa om UL till v.12 :) Tror inte vi kommer ta något blodprov utan vi kollar nog bara med UL så att allt ser bra ut :) Ser dom något ovanligt får man ju ändå åka på vidareundersökningar. BM sa även att jag ska ringa ifall jag få UL väldigt sen så kollar vi hjärtljuden innan bara för att vara säkra på att det är något där :)
    Allt gick fint på inskrivningen pratade en massa om den tidigare förlossningen osv. Ska igen om 5veckor men kan hända att jag måste byta tid eftersom jag kanske jobbar längre dagar den veckan och har inte möjlighet att gå hem tidigare då.

  • thefee
    GladaAnna skrev 2014-02-11 18:55:00 följande:
    Jag började gråta för att sambon köpt fel soppa i söndags. Helt otroligt! Hade dock en dålig dag med huvudvärk och illamående men att gråta till fel soppa tar priset. Dessutom lurades han och plockade fram rätt soppa när han insåg att jag blev helt förkrossad.
    Oj! Haha på något sätt tycker jag inte att jag varit sååå känslig av mig vid någon av graviditeterna (än iaf). Visst grät jag mycket när jag väntade sonen men det var nog mest för att det var så hemskt att lämna maken 1-2 veckor åt gången när han skulle göra sin militärtjänstgöring i 6 månader så han blev civil igen 1 månad innan BF. Jobbigast var det när han kom hem bara en dag för att sen åka tillbaka nästa dag och då kanske var borta i 2 veckor. Sen kände jag mig väldigt stor och klumpig och ville inte åka nånstans för jag kände att alla skulle tycka att jag blivit jätte tjock och ful fastän jag var gravid. Kändes såå skönt efter förlossningen när man började rasa i vikt igen.
    Men jag har lämnat väldigt blödig efter första graviditeten och gråter typ varje gång vi kollar film. Spelar ingen roll vad den handlar om jag gråter om det är roligt, hemskt, spännande osv. Undrar om det blir ännu värre efter den här graviditeten för då får vi nog sluta kolla film ;)
Svar på tråden Vi som väntar Septemberbebisar 2014