• thefee

    Vi som väntar Septemberbebisar 2014

    E2012smamma skrev 2014-03-14 20:39:16 följande:
    Min livmoder sitter tydligen högt upp denna gång. Eller har liksom känt hela skiten på mornarna .. Hon sa på ultraljudet att jag "bär högt" .. Däremot hade jag kakan i fram så kanske inte kommer känna så tidigt denna gång

    Jo det brukar ju kunna ta längre innan man känner något då. Idag köpte jag dom två första plaggen åt bebisen :) två bodyn blev det. Men oj vilken skilnad att köpa åt bebisen och åt sonen man tycker ju hans kläder är "så små" men när jag höll i ett par byxor i storlek 62 så va dom ju pyttesmå haha :) åh vill så gärna veta vem som bor i magen :) har ni nanmförslag redan?
  • thefee
    E2012smamma skrev 2014-03-15 13:55:11 följande:
    Ja vi har ett par stycken :) Ni då?

    Nej inte än. Eller jag har ett men maken gillade inte det förra gången heller ifall vi skulle fått en tjej så ja antar att han inte gillar det nu heller ;) men hoppas kan man ju alltid tycker så om det namnet men vi får se :) har inte tänkt så mycket på namn än men jag har inte heller fått någon känsla som "det är måste va en kille/tjej" så jag hoppas få den känslan snart. Gjorde annars " the baking-soda test" igår för att lista ut könet men tja, måste nog prova lite senare för svaret blev nog lite konstigt och otydligt. Vet inte hur mycket man ska lita på det heller när jag inte har något att jämföra med från tidigare.
  • thefee

    Kan försöka förklara men annars kan ni googla så kanske ni förstår bättre :p Man ska ta 1-2tsk soda/bikarbonat och sätta i en plastkopp. Sen tar man en annan kopp med lite urin i helst frn morgonen för att det inte ska vqra påverkat av något man ätit under dagen. Sen blandar man dom två tillsammans och fräser/pyser/bubblar blandningen eller något så ska det vara en kille i magen men händer inget alls så är det en tjej :) lite svårt att förklara men om ni googlar så borde ni hitta någon här på familjeliv som skrivit en bättre beskrivning om hur man ska göra och vilka "regler" som gäller. En kul grej att göra om man är nyfiken av sig ;) för många verkar testet stämma men för en del inte så man ska väl ta det med en nypa salt :)

  • thefee

    Tänkte bjuda på den första magbilden :) Ser väl inte så mycket ut för världen ännu men det kommer!



    Ni får ursäkta röran i bakgrunden  ;)
  • thefee
    myilem skrev 2014-03-16 07:39:27 följande:
    Hallå! Hoppar in här, är gravid med andra barnet som är beräknat 23/9 enligt Kubtestet. Bor i norra sthlm och hoppas på en tjej den här gången :)

    Vad roligt, välkommen! :) jag väntar också andra barnet med bf 20/9 enligt ul :)
  • thefee

    Har varit till bm dag och fick höra hjärtljuden :) mitt hb hade stigit av sig själv så hoppas det hålls högre nu så behöver jag inte börja med extra järn än :) allt såg bra ut!

  • thefee

    Är i vecka 14 (13+2) här där jag bor får man höra ganska tidigt :) sen får man nog höra vid varje besök till bm vilket är bra och väldigt lugnande :) kanske inte är samma där du bor?

  • thefee
    E2012smamma skrev 2014-03-17 18:48:54 följande:
    Jag ska lyssna 4/4 då konmer jag va i v 16/17. Hon sa att det inte säkert att hon hittar men har för mig att jag lyssnade i v 14 sist.
    Har moderkakan fram så det var iofs en av anledningarna till att hon sa att man kanske inte hör./
    Ok förra gången jag var gravid fick jag höra första gången hos bm i v.13 och hade då varit på UL innan och fått höra och se bebisen. Den här gången så fick jag ju höra i vecka 14 första gången hos bm och innan då på UL. Nästa besök har jag 22.4 borde då vara i v. 19 tror jag. Men här har dom fått nya direktiv så innan har alla som varit gravida fått gå till bm en gång i månaden och sen oftare mot slutet. Men nu blir det väl kanske varannan månad man får gå men dom kommer väl börja lite försiktigt med 5-6 veckor mellan.
    Kan väl tillägga att jag bor i Finland så det kanske skiljer sig en del mellan systemen inom hälso- och sjukvården.
  • thefee

    Är det någon annan som har fått gigantiska bröst redan? Jag har gått på några veckor från en B kupa till en E kupa och är bara i vecka 14! Tror med första graviditeten gick jag från en A kupa till G kupa när mjölken runt till som tur blev dom lite mindre när mjölken stabiliserats. Vill inte veta var det här kommer sluta om jag är på en E kupa redan. Får nog köra med sportbh snart så behöver jag inte köpa ny Bh hela tiden.

  • thefee
    livan86 skrev 2014-03-19 10:46:12 följande:
    jag har fått!  tunga är dom också.. jag använder inte bh längre. bara top, och sportbh såååå skönt!

    Ja mina är jätte tunga! Hittade en bh i skåpet i helgen som faktiskt passar men nu har jag konstaterat att de skaver på vissa ställen vilket jag itne hade nått minne av att de gjorde förra graviditeten. Får nog satsa på att köra med sport bh jag med för jag orkar verkligen inte köpa nya bh:ar hela tiden och vad ska man liksom göra med dom sen? Får nog se om jag har tid att åka till stan i helgen och se ifall jag hittar några att köpa hem. Lättare med storleken också och man behöver inte oroa sig att brösten ska hoppa ut när man böjer sig framåt.
Svar på tråden Vi som väntar Septemberbebisar 2014