Corn flakes?
Är det nyttigt el. onyttigt EGENTLIGEN? tycker ju det är såååå gott att lägga skivad banan på *mums*
Är det nyttigt el. onyttigt EGENTLIGEN? tycker ju det är såååå gott att lägga skivad banan på *mums*
Corn flakes innehåller stora mängder socker så ur den synvinkel så är det inte så nyttigt....MEN...jämför man med exempelvis FROSTIES...så är ju corn flakes bra mycket bättre. Kramis // Ängla
Om man tänker enligt hur snabbt blodsockret höjs efter att man ätit corn flakes så är de onyttigare än rent strösocker. D v s du får en långsammare höjning av blodsockret om du äter frosties än om nu äter cornflakes. Låter konstigt, men det är sant. Beror på att stärkelsen i cornflakes är lättare att bryta ner än vanligt socker.
Ät mat och må bra, om du äter godis lite nu och då, så är det mer onyttigt än cornflakes. Jag tror på att man ska hålla samma kost som innan man blev gravid, om man höll en någolunda bra kost innan vill säga.
välj gärna ngn berikad sort så slipper du förhoppningsvis klämma i dej en massa extra järntabletter
det är enormt snabb energi så det är ju inte toppen att leva på enbart eftersom blodsockret åker jojo då - men det är inget större fel på cornflakes om man ser det som just en snabb energikick och äter det tillsammans med tex fil och/eller frukt och ev smörgås
Det finns ett företag som heter Frebaco, som gör osötade corn flakes. Du kan ju testa dessa om du är orolig för sockerhalten. Jag tycker att de är jättegoda, men de är lite mindre i storlek än Kellogg's t.ex.
Sockerhalten i vanliga cornflakes är ju inget att hurra över. Frebacos är inte dåliga sockermässigt, men cornflakes som ämne är knappast bra näring.
Rent kemiskt funkar det såhär:
Majs rostas vid stigande temperatur tillsammans med socker. Vid höga temperaturer kommer sockret och de aminer som finns i majs att regara i en sk. Maillard-reaktion. Det är en komplicerad kemisk kaskad med många olika mellansteg. Slutprodukten blir den bruna färgen som vi ser på Cornflakes-ytan, melantoider.
Maillardreaktionen förstör viktiga essentiella aminosyror, främst lysin vilket gör att det biologiska proteinvärdet i cornflakes är uselt. Ibland kan även toxiska produkter bildas. Dock ger maillard även färg, arom och oxidationsskydd.