• Äldre 6 Feb 17:30
    243300 visningar
    4246 svar
    4246
    243300

    Varför hatar folk MP?

    KillBill skrev 2017-02-05 11:59:13 följande:
    Jag tror att flera miljarder av jordens befolkning och minst hälften av USAs befolkning uppskattar Isabella Lövins bild och det måste betraktas som en fantastisk PR succé.
    De flesta kommer inte att se bilden och ännu färre kommer att bry sig. Kanske kommer den att hyllas i vissa snäva kretsar som förenas av ett likriktat hat men så mycket mer än så blir det inte.
  • Äldre 29 May 23:16

    Såg på nyheterna att Miljöpartiet skall bli ett miljöparti och hoppas att det skall göra så att de lyckas klamra sig kvar i riksdagen. Frågan är om inte det tåget redan gått. Deras trovärdighet i miljöfrågor torde numera vara lika med noll eller däromkring. ( www.sydsvenskan.se/2017-04-28/mp-ska-vara-ett-miljoparti )

    Tydligen har de även kastat ut någon ungdomspolitiker som haft fel umgänge. ( www.aftonbladet.se/nyheter/a/AK1LM/gron-ungdoms-sprakror-marten-roslund-avgar ).

  • Äldre 2 Dec 16:13
    Abegayle70 skrev 2017-12-02 11:10:28 följande:
    Ja då är det ju tur för dem att vännerna på DN ger eldunderstöd med ett helt obefogat idolporträtt av det ena språkröret.
    Och som av en händelse råkade det bli den manlige partiledaren som lyftes fram. Samma manlige partiledare som fick sitta kvar när den förra kvinnliga partiledaren fick avgå.
  • Äldre 8 Dec 07:53
    man och nöjd skrev 2017-12-07 23:36:07 följande:
    Fast egentligen hatar jag övriga partier som tillåter mp att bestämma. Varför inte hantera mp som sd?
    Tja om du vill ha ett MP som växer så det knakar och till stora delar indirekt styr svensk politik så är det nog ingen dum ide. Det har ju iallafall fungerat bra för SD.
  • Äldre 8 Dec 17:25
    KillBill skrev 2017-12-08 11:51:35 följande:

    Så du tror att alliansen vill samarbeta med MP (som du betraktar som ett vänsterparti) för att få fler röster? Det har inte slagit dig att MPs politik på en mängd områden ligger nära C och L?


    Med tanke på hur lätt det är att köra över MP så kan jag förstå att de är en attraktiv samarbetspartner. De tycks, precis som L, sakna all tillstymmelse till verklig ideologisk kompass. Fast man skall kanske inte förvänta sig för mycket av ett parti som skapades av en avhoppare från folkpartiets vänsterflygel.
  • Äldre 8 Dec 21:48
    KillBill skrev 2017-12-08 17:47:18 följande:
    Då anser du i likhet med mig att det är löjligt att lasta MP för alliansens migrationspolitik 2007 till 2014. Skulle miljöpartiet ha fått sätta agendan för en samlad borgerlighet? Fånigt.
    Jag tror att iden med alliansens migrationspolitik var att Reinfeldts ville knäcka välfärdssystemen genom överbelastning. MP var bara nyttiga idioter som inte förstod bättre och som var användbara som syndabockar när vanligt folk började inse vad som höll på att hända.
  • Äldre 9 Dec 11:43
    man och nöjd skrev 2017-12-08 22:21:47 följande:
    En djävulsk plan om det skulle vara sant. Jag tror inte ett skvatt på denna konspirationsteori.
    Det är ingen konspirationsteori utan bara baserat på att det är sannolikare att Reinfeldt är anhängare av Chicagoskolan  (Friedman) än att han inte insåg konsekvenserna av sin politik. Alternativet att han skulle ha blivit mer altruistisk sedan han skrev "Det sovande folket" är inte särskilt troligt.
  • Äldre 23 Jan 23:17

    Det här är så dumt att jag trodde det var en satir. Grön ungdoms språkrör Hanna Lidström tog flyget på solsemestern och nu försvarar hon sitt beslut med att det inte spelar någon roll att hon flyger eftersom flyget är för lågt beskattat.

    SR/P1/Studie ett/ 2018-01-23/:( sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6868261 )

  • Äldre 6 Mar 22:24
    klyban skrev 2018-03-05 23:23:01 följande:

    Hur resonerar man i partier där man har folk som anser sharialagar är rätt väg och gå?
    Religion ska hålla sig ifrån politiken, då det alltid blir fel.


    Man resonerar som så att det är progressivt att släppa in personer med rötterna i anda kulturer. Och när det görs utan förståelse för att kulturskillnader inte bara handlar om någon pittoresk maträtt så blir det som det blir.

    Det intressanta kommer att ske om/när personer med en annan syn på familjelivet bildar ett eget parti och får rätt att tillsätta nämndemän som inte blir uteslutna utan istället hyllas av sitt parti för att de driver samhällsutvecklingen åt rätt håll.
  • Äldre 7 Mar 13:01
    klyban skrev 2018-03-07 11:39:24 följande:

    Förstår inte riktigt vad du menar, men låter lite som vi får acceptera folk i politiken som har dåliga idéer och bara för att.
    Vill man införa sharialagar, så är man inte lämplig, hur svårt måste det vara?


    När det kommer en stor mängd människor med en annan kulturell bakgrund kommer majoritetskulturen att påverkas. Exakt hur den påverkan kommer att se ut vet vi inte. Vi vet bara att det kommer att ske en påverka.

    Angående sharia så lever vi i en demokrati. Vill tillräckligt många ha sharialagar så kommer vi att få sharialagar. Det behöver inte ens vara en majoritet som vill ha sharialagar. Det räcker med att personer i ledande ställning ser till att åsiktskorridoren blir pro sharia för att det skall bli möjligt att börja införa sharia.

    Om det är bra eller dåligt beror på från vilken sida man ser saken. Du anser att det inte är bra medan någon annan (som är för sharia) anser att det är bra. Det finns inget rätt eller fel utan det beror helt och hållet på betraktaren.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?