Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Varför hatar folk MP?

    klyban skrev 2018-03-07 13:58:22 följande:

    En påverkan som leder till frikännande, vad är det du försöker försvara?

    Sharialagar kan aldrig bli demokrati någonsin, men sure det kan komma till på det viset.
    Men har ingen poäng.


    Jag försvarar inget utan konstaterar bara hur det är. I framtiden kommer vi att få se mer av samma och en dag kommer det att börja ses som normalt och ingen kommer längre att reagera. Förutom de som tycker att det var bättre förr men de är det ingen som lyssnar på.
  • nattuw
    Abegayle70 skrev 2018-05-29 16:37:59 följande:
    En så enkel sak (på pappret i alla fall) som att bygga en höghastighetsbana mellan Tel Aviv och Jerusalem har visat sig vara svårare än man trodde. Minst två år försenat och nästan tre gånger så dyrt som planerat (7 miljarder NIS mot 2.8 budgeterat), då är det ändå knappt 60 km järnväg det handlar om.
    Rätt mycket OT:
    Jag läste för några år sedan en artikel där det påstods att alla beräkningar för infrastruktur var felaktiga eftersom om de skulle räknat rätt skulle ingenting bli gjort.

    En solskenskalkyl gjorde att det såg bra ut på papperet vilket gjorde att politikerna vågade ge klartecken. När sedan bygget var igång spelade det ingen roll att kostnaderna skenade iväg och tidsmålet for all världens väg eftersom det då ändå var för sent att ändra sig.
  • nattuw

    Miljöpartiet vill verka för mer inhemsk matproduktion: www.mp.se/just-nu/forslag-matsakerhet-i-ett-forandrat-klimat

    Frågan är bara hur trovärdiga de är. Hittills har MP bara varit ett parti för innerstadsbor och inte direkt sprungit benen av sig för att skapa bättre villkor för lantbruket eller glesbygden. Till och med deras nya förslag känns som det är mer riktat mot hipsters än mot lantbrukare.

  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-20 19:54:20 följande:
    Men,  nu skiljer du inte på en MP-representant och hens gemål. Du vet - det är två olika personer.
    Om det handlat om någon som bott ihop med en medlem i NMR så skulle du nog inte varit lika överslätande när det kom till valet av partner.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-07-20 21:30:56 följande:

    Det är egentligen helt sjukt. Sverige har troligen aldrig haft så mycket skogsbränder som nu, grundvattennivåerna ör rekordlåga, man börjar prata om att det kan bli brist på dricksvatten i Sverige. Då vill SD minska anslagen till miljön med 8 miljarder under en fyraårsperiod och dessutom sänka anslagen till SMHI (som ger klimatforskare värdefulla forskningsdata).

    Det är emellertid inte detta som gör folk upprörda. Nej i stället är folk upprörda över att Isabella Lövins make kör 280 mil om året i en dieselbil som tydligen används vid tunga transporter. Hur fan tänker folk egentligen?


    Dom tänker att Isabellas man är en av de som förstör klimatet och därmed är medskyldig till bränderna och bristen på dricksvatten. Det vill säga om de inte är klimatförnekare och därmed tycker att Isabellas make gott kan få fortsätta förstöra miljön.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-21 10:19:50 följande:
    Makaber inställning att jämföra en dieselbil och nazism.

    Det var inte en liten relativisering av det nazismen gjort.
    Jo det skulle ha varit en rätt makaber jämförelse. Så det är tur att ingen har gjort en sådan jämförelse.

    Däremot har någon pekat på att två olika personer bara ses som två olika personer när det passar den egna agendan.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-07-21 10:43:14 följande:
    Men det är ju ett korkat resonemang. Isabellas man använder bilen till tunga transporter och bilen körs väldigt lite (mindre än 300 mil per år). Kör man bilen så lite så är miljöbelastningen lägre än miljöbelastningen för att tillverka en ny bil.

    Sedan kan man fundera på vad det är för mekanismer som gör att människor (framförallt män) vill utkräva ansvar av en kvinna för hennes mans handlingar.

    Värnar man om miljön så bör varje sansad människa rikta sin aggression mot SD som vill slakta anslagen till miljön.
    Det står var och en fritt att tycka vad de vill om klimatfrågan. Vill personer som Isabella, Isabellas make, Trump och andra inte ta klimathotet på allvar så kan ingen tvinga dem.

    Trotts allt är ju lite vattenbrist och några bränder inte särskilt mycket att bry sig om för den som bara använder sin (miljöförstörande)bil långt bort från alla bränderna och bara behöver vrida på kranen för att få vatten.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-21 11:04:42 följande:
    Ja, du gjorde den. Jämförelsen mellan en diaelbil och nazism.
    Vi vet båda två att jag inte gjort någon sådan jämförelse och att du bara försöker rikta fokus från det jag skrev om att du bara gör skillnad mellan makar om det passar din politiska agenda.
    Padirac skrev 2018-07-21 11:04:42 följande:
    Kan du hållas ansvarig för din mans ev nazistiska sympatier?
    Felaktig frågeställning. Den rätta frågan lyder: Kan du hållas ansvarig för din mans åsikter eller handlingar?
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-21 12:48:37 följande:
    Det var du som drog in nazism i frågan - jag påpekade att det var skillnad på dieselbil och nazism.

    Sen gick jag till frågans kärna - kan en annan person hållas ansvarig för en närståendes åsikter eller handlingar.

    I det stora är svaret nej, en person kan inte hållas ansvarig för en närståendes åsikter och handlingar. Därför ska inte IL hållas ansvarig för sin mans ägande av bil.

    Det finns naturligtvis undantag - den vuxne som ger sitt barn en uppfostran där rasism, nazism, sexism, förtryckande av andra har i någon mening ansvar för det barnet blir. Men ändå är det det barnet som då det är straffmyndigt får ta ansvar och sina ev brott.

    Kan IL hållas moraliskt ansvarig för sin mans bil, kan IL straffas för som mans bil?
    Vi vet redan att du är beredd att släta över om någon har rätt åsikter och att du inte är lika överseende om det handlar om någon med fel åsikter.
  • nattuw
    Doublevision skrev 2018-07-21 13:07:08 följande:

    Isabella(typ Partiledare) och hennes familj borde leva som hon lär,dvs köra miljövänliga bilar,allt annat skall också vara miljövänligt som hon använder sig av.
    Allt annat är bara hyckleri.


    Det var många år sedan uttrycket "Cesars fru får inte ens misstänkas" blev omodernt. Det har numera ersatts av "dubbelmoral är dubbelt så bra".
Svar på tråden Varför hatar folk MP?