• Jamku

    Varför hatar folk MP?

    För att de verkar ha andra prioriteringar än miljö och klimat?


    Jag gör omröstningar för att spara lästid
  • Svar på tråden Varför hatar folk MP?
  • Flash Gordon

    Det märks att miljöpartisterna inte är vana att bli granskade av media. Tämligen kass damage controll från dem.

    .

    Miljöpartisten Yasri Khan (nämnd tidigare i tråden) vill gjuta olja på vågorna och jämställer alltså Milli Görüs med Frälsningsarmén:
    https://twitter.com/svingarvilt/status/721425414737018880
    .

    Milli Görüs:
    https://medforth.files.wordpress.com/2011/11/milligoerues.jpg


    .

    Frälsningsarmén:
    http://www.fralsningsarmen.se/imagevault/publishedmedia/fwqpxemo9zi0pvk6ni2r/julgrytan.jpg

  • Flash Gordon
    Ewald01 skrev 2016-04-17 07:43:40 följande:
    Ang. bidrag till stöd av högerextrema grupper hittade jag n

    expo.se/2016/eu-pengar-finansierar-svenskt-na...

    expo.se/2016/ulvskog-(s)-kallar-till-krismote-om-eu-pengar-till-fascis ter_7065.html
    Visserligen OT i en tråd om MP men intressant ändå så ett kort svar:

    Jag kan se en viss skillnad mellan att partier som valts in i Europaparlamentet i demokratiska val kan söka stöd från parlamentet på samma villkor som andra partier och att valfri förening kan söka, och få, pengar från svenska myndigheter.

    Sedan kan man tycka vad man vill om att dessa partier valts in i EU-parlamentet men väl där ska de behandlas lika som alla andra.
  • Flash Gordon

    Som riksdagsledamot för Miljöpartiet talar Kaplan (på svenska) om "det erövrade Östturkistan".

    Detta är ett begrepp som används av muslimer i Kina, uigurer, som namn på den kinesiska provinsen Xinjang. Det representerar önskan om en delning av Kina och ett eget muslimskt land.

    .

    Tja, det får han väl jobba för om han vill. Ett fritt "Östturkistan" åt muslimerna i Kina.

    Frågan är bara hur väl detta arbete stämmer ihop med regeringens officiella linje?


    ">

  • K Markatta

    Antirasistiska Expo har nu kritiserat Kaplan (MP) för hans samröre med extremister:

    expo.se/2016/kaplan-borde-veta-battre_7068.html

    Om Kaplans bordskamrater skriver de följande:

    Ilhan Senturk är ordförande för den svenska avdelningen av den turkiska högerextrema gruppen Grå vargarna. Organisationen är det högerextrema partiet MHP:s militanta gren och har sedan 60-talet terroriserat politiska motståndare armenier och kurder. De har hundratals politiska mord på sitt samvete och är ökända för sin brutalitet.

    Som om det inte vore nog. Under veckan har dessutom Mehmet Kaplans samröre med den islamistiska organisationen Millî Görüş lyfts upp.

    Milli Görus grundades 1969 av Necmettin Erbakan. Sedan dess har flera politiska partiet uppstått ur rörelsen, bland annat det nuvarande regeringspartiet AKP. Erbakan själv var premiärminister i Turkiet mellan 1996 och 1997.

    Erbakan, som fram till sin död år 2011 var rörelsens ideolog, har gjort flera grovt antisemitiska uttalanden. Så sent som 2010 hävdade han in en uppmärksammad intervju med den tyska tidningen Die Welt att världen styrs av judar och att EU är en del av det "sionistiska" projektet.

    Kaplan har med andra ord uppenbarligen svårt med rågången mot rasistiska organisationer.

    -------------------

    Deras beskrivning står i stark kontrast mot Miljöpartiets egen beskrivning. Först var det pressekreteraren som jämförde Grå Vargarna med Bert Karlsson. Sedan var det Yasri Khan (MP) som enligt Flash Gordons länk liknade islamistorganisationen Milli Görus med Frälsningsarmén.

  • K Markatta

    Nya uppgifter om Kaplan (MP):

    www.svd.se/svd-avslojar-kaplan-jamforde-israeler-med-nazister/om/kaplans-middag-med-hogerextrema

    Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) jämförde israelers agerande mot palestinier med nazisternas behandling av judar, i en film från 2009 som SvD tagit del av. Kaplan får nu återigen stark kritik för bristande omdöme.

    - Omdömeslöst och enfaldigt, säger idéhistoriker Henrik Bachner, som forskar om antisemitism.

  • Rataxes


    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
  • Ewald01

    VIlket parti i Sverige är mest positiv till EU-samarbetet? Vilka partier vill satsa på att förenkla bostadbggandet och mer miljövänliga energialternativ? Vilka partier vill exempelvis förenkla för småföretag och mindre byråkrati?

    Bra frågpr egentligen .... miljöpartiet i Sverige verkar ju syssla med lite andra grejer än vad man skulle tänka sig Obestämd .. det kommer man fram till om man läser nyheterna och den här tråden ... 

  • sverker11
    Ewald01 skrev 2016-04-17 20:05:51 följande:

    Bra frågpr egentligen .... miljöpartiet i Sverige verkar ju syssla med lite andra grejer än vad man skulle tänka sig Obestämd .. det kommer man fram till om man läser nyheterna och den här tråden ... 


    Att man har en grön kostym hindrar inte att man samtidigt har ett brunt hjärta.

    Medan all uppmärksamhet varit riktad mot SD så har vi fått ett fascistiskt parti i regeringsställning, MP. Ett parti som inte bara varit med att införa en fascistisk invandringspolitik (den var iallafall fascistisk innan den blev grön) utan som också ingår i ett internationellt fascistiskt kontaktnät.

    Idag skäms jag för att erkänna att jag varit så blind att jag verkligen trott att miljön var miljöpartiets huvudfråga. Nu, med facit i hand, kan jag bara konstatera att miljön inte är och antagligen aldrig varit deras huvudspår.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?