Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Varför hatar folk MP?

    FDFMGA skrev 2016-05-02 11:29:47 följande:
    Nej, inte överhuvudtaget.

    Jag blir lika förvånad varje gång jag upptäcker att någon inte förstår skillnaden mellan ett öknamn riktat mot en person och en iofs försmädlig beteckning på en åsiktsriktning och möjligen också ett mentalt tillstånd som saknar ett samlingsnamn.

    Just det faktum att skrikhögern slamrar på med öknamn som Frithiof eller Åsnan Rövhår eller bostadsislaminsten visar ju med all önskvärd tydlighet att skrik och höger blir en lämplig beteckning om man sätter samman orden.

    Hur tolkar du själv behovet att benämna personer vid öknamn? Vad står det för - om inte just ilska, frustration och kanske vanmakt över att sakna andra möjligheter än just öknamn att kunna kritisera en person?

    Bildligt talat är jag övertygad om att skrikhögern skulle vara där med nålar om det fanns en voodoodocka som föreställde Romson eller Fridolin .
    Skillnaden är väl att det ena riktar sig till en grupp och det andra till en person, men syftet är i övrigt likvärdigt.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-05-03 00:12:39 följande:
    Nej, skillnaden är att det ena syftar på åsikter och det andra på person.

    Frithiof, som väl var det senaste från skrikhögern här i tråden definierar inte Fridolin överhuvudtaget, medan skrikhögern är en deskriptiv benämning på en åsiktskategori som politiskt befinner sig långt ut till höger.

    Självklart kan man vara väldigt långt ut till höger utan att ha ett uns av skrikhöger i åsikter och uppträdande.
    Jag skulle snarare säga att båda syftar till hur vi upplever personerna eller grupperna genom deras åsikter, ageranden och hur de framförs.

    -Åsna syftar till en upplevd intelligensnivå i framförda åsikter och förslag, samt i det oförstående för betydelsen av Romsons övertramp hon upplevs uppvisa.

    -Frigolit kan syfta till en upplevd plastighet/oäkthet.

    -Frithiof kan syfta till en upplevd tolerans för demokratiskt tveksamma element, lite överdrivet jämförd med nazism/facsism.

    -Skrikhöger syftar till en grupp människor med en upplevd åsiktsinriktning och det upplevda sätt att framföra dem.

    -Miljömuppar syftar till en grupp människor med uttalat miljöengagemang (oftast miljöpartister) och upplevd intelligensnivå i framförda åsikter och förslag.


  • Tom Araya
    Yasri Khan och det islamistiska upproret i Thailand

    mohamed omar


    Mohamed Omar


    I Miljöpartiet fanns en politiker som hyste varma känslor för Erdogan, Turkiets islamistiske president som stödjer jihadister i Syrien, fängslar journalister och människorättsaktivister. I en ledare i Expressen den 3 april, ?MP-politiker försvarar despoten Erdogan?, pekade skribenten Johannes Forssberg på det olämpliga i att ett progressivt parti som MP var i färd med att välja en Erdogan-anhängare till sin partistyrelse.


    Men Erdogan-anhängaren, som heter Yasri Khan, blev inte invald i MP:s partistyrelse. I stället hoppade han av svensk politik. Hans islamiska övertygelse om att det är, med hans ord för ?intimt?, att ta en kvinnas utsträcktas hand, krockade med MP:s feministiska grundsyn.
    ...
    detgodasamhallet.com/2016/05/17/yasri-khan-och-det-islamistiska-upproret-i-thailand/

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-05-24 15:30:30 följande:
    Vem är man? MP var nämligen inte delaktig i beslutet att avveckla Barsebäck. 
    Kanske inte, men har de en annan inställning som hade kunnat påverka i en annan riktning om mp haft den möjligheten?
  • Tom Araya

    Varför ska etniska och religiösa intresseorganisationer finansieras med skatt istället för av medlemsavgifter och donationer?
    Varför måste kraven skärpas? Har man inte följt de krav som redan finns när man delat ut bidrag? Detta var Kuhnkes jobb innan hon blev minister, misskötte hon det jobbet?


    Fräls oss från hatbidrag, Bah Kuhnke
    Publicerad 1 jun 2016 kl 20.57

    Bidragsminister Alice Bah Kuhnke vill skärpa kraven för bidrag till organisationer och religiösa samfund. Bocken har plötsligt blivit trädgårdsmästare.

    www.expressen.se/ledare/eric-erfors/frals-oss-fran-hatbidrag-bah-kuhnke/


  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-06-03 01:30:38 följande:
    Detta handlar inte om miljöpartiets politik utan om en politik som har bedrivits både av den förra och den nuvarande regeringen.
    Du menar att Kuhnke i befattningen som generaldirektör för MUCF inte har något ansvar för hur regelverket tolkats när MUCF beviljat bidrag?

    Mp sitter i nuvarande regeringen.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-06-03 02:13:20 följande:

    Det jag säger är att både den tidigare och den nuvarande regeringen har ansvar för regelverkens utformning.


      
    Ja, men inte för dess efterlevnad. Vad skulle det förövrigt vara för fel i reglerna?
    KillBill skrev 2016-06-03 02:13:20 följande:

    Alice Bah Kuhnke var bara GD för MUCF under drygt ett år från 2013-2014. Att staten har betalat ut stor belopp till bl.a. Pingstkyrkan har med all säkerhet ett  starkt stöd inom Alliansen. På vilket sätt skulle detta vara en specifik MP fråga?


    Detta är en specifik Kuhnke-/regerings-/miljöpartifråga. Varför föreslår Kuhnke skärpta regler när hon inte själv kunde efterfölja de som finns när Kunhke var GD?
    Varför inte ta bort dessa bidrag helt eller göra om till en modell liknande den för Svenska kyrkan?

Svar på tråden Varför hatar folk MP?