Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Varför hatar folk MP?

    FDFMGA skrev 2016-06-14 08:18:18 följande:
    Man kan vända på allt, hade andra partier tagit lika lätt på prestigen som MP och varit lika villiga att kompromissa för att nå fram till gemensamma lösningar för Sverige så hade vi haft ett helt annat läge i Sverige idag.
    Tom Araya skrev 2016-06-14 17:18:38 följande:
    Jag tror och hoppas att mp's ovilja att öppet erkänna kritik mot sina reprsentanter och snarare släta över och lovorda dem fast de förlorat sina poster kommer att ligga dem i fatet länge, det har de förtjänat.
    Jag uppfattar inte att mp tar lätt på prestigen, snarare tvärt om.

  • Tom Araya

    "Sverige är vare sig på väg mot Grekland eller Venezuela men Vänsterpartiets inflytande drabbar investeringar, jobb och frihet. Det är ett parti som aldrig kan hålla ordning på demokratins gränser på motsvarande sätt som Miljöpartiet inte kunde hålla gränsen mot den extremism som hotar det öppna samhället. Miljöpartiet står för samma ansvarslösa ekonomiska politik vilket leder till avvecklad kärnkraft, höjda skatter och ökade utgifter.


     


    Den svenska regeringen bygger på två partier som har ett tveksamt förhållningssätt till extremism och där åtminstone det ena ständigt ramlar dit när dess demokratiska pålitlighet testas i verkligheten."

    hokmark.eu/vansterpartiets-standiga-problem-med-demokrati-och-ansvar/

  • Tom Araya

    Man borde sluta förvånas av mp's dumhet som tillsynes verkar sakna gränser...


    "??Ja, vi måste bli mycket bättre på validering av yrkeskompetens, svarade Patricio Ruiz Vergara , riksdagskandidat från Norrköping, och fortsatte:


    ??En somalisk läkare kan ofta inte visa giltiga papper på sin utbildning. Då menar vi att man ska kunna provjobba ett år och sedan testas, i stället för som nu behöva läsa om sju år till en svensk läkarexamen."

    www.nt.se/nyheter/norrkoping/polisen-bor-inte-kunna-ta-barn-fran-familjerna-10074057.aspx

  • Tom Araya
    Jafare skrev 2016-08-24 22:33:41 följande:

    Jag är högutbildad, har invandrarbakgrund, liberalt sinnad, till råga på allt sambo med en invandrarkvinna, vad det nu spelar för roll. 


    Mp är ett historielöst parti vars politik, åtminstone utanför miljöområdet, är populistisk och illa underbyggd. Att väljarna är yngre och känner färre utomeuropeiska invandrare än något annat partis väljarskara avspeglar en katastrofalt obildad syn på kultur, integration, m.m. Sverige och världen fanns innan 1969.


    Kortfattat ser jag som det största problemet att miljöpartister, vilket hänger samman med ovan nämnda punkter, oftast inte förstår att den svenska kultur (sekularism, individualism, skattetryck, m.m.) de både förnekar och hyllar på intet sätt är något mänskligt normaltillstånd andra kulturer avviker från eller strävar efter att uppnå. Det är ett av många sätt att leva, en konsekvens av ett årtusende av gradvis utveckling..Denna oförståelse präglar allt ifrån utrikespolitik till försvarspolitik, givetvis också integrationsfrågor, och jag fruktar den en dag - ty den delas ju av fler, om än inte lika starkt - kan bli slutet för det samhälle som människor kämpat så hårt för att uppnå. 

    ,


    Mycket bra uttryckt och jag har liknande känslor.
  • Tom Araya

    Min understrykning i texten nedan.

    INRIKES

    Före detta MP-riksdagsmannen varnar för islamiseringen i Sverige


    MILJÖPARTIET| I ett nyligen publicerat nyårslöfte på Facebook varnar den före detta MP-riksdagsmannen och numera landstingspolitikern Rebwar Hassan för konsekvenserna av det han kallar för islamiseringen i Sverige. I en intervju med Aktuellt Fokus målar han även upp bilden av ett kulturrelativistiskt Miljöparti som har vikt sig för islamistiska intressen ? enligt Rebwar Hassan är Miljöpartiet inte ens regeringsdugligt.

    aktuelltfokus.se/fore-detta-mp-riksdagsmannen-varnar-for-islamiseringen-i-sverige/
  • Tom Araya
    Patrik Oksanen: MP:s kulturella beröringsskräck spelar högerextremisterna i händerna
    Ledare

    Kulturdepartementets rädsla för världsarv spelar bara högerextremisterna i händerna skriver Patrik Oksanen med anledning av Sverige inte nominerar några bidrag till Unescos listor för immateriella världsarv.

    www.helahalsingland.se/opinion/ledare/patrik-oksanen-mp-s-kulturella-beroringsskrack-spelar-hogerextremisterna-i-handerna


  • Tom Araya

    I ett nyhetsinslag på tv tidigare i veckan om religiösa friskolor så intervjuades Fridolin, som sa sig vara mot religiösa friskolor, men att de p.g.a. Europa-konventionen inte kunde förbjudas.
    Är det någon som vet mer exakt vilken konvention han refererar till?

Svar på tråden Varför hatar folk MP?