Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Varför hatar folk MP?

    KillBill skrev 2016-06-03 16:04:18 följande:

    MP + S kan som du vet inte genomdriva förändringar utan stöd från flera andra partier. Jag saknar insikt i om det finns politisk enighet kring att slopa dagens system för att finansieras organisationer och samfund men du är alltså inne på att alla svenskar, i likhet med hur svenska kyrkan finansieras,  skulle subventionera organisationer och samfund via skattsedeln?


    Ja, jag vill att alla religiösa organisationer och samfund ska finansieras på liknande sätt som svenska kyrkan, men det görs av medlemmar (och medlemskap är frivilligt), inte av alla svenskar som du påstår.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-06-10 16:57:50 följande:
    Svenska kyrkan finansieras genom kyrkoskatten och du måste begära utträde ur svenska kyrkan för att slippa finansiera kyrkan ( vilket många inte gör).
    Dock kan man gå ur (vilket fler gör, se länk nedan) och idag får man heller inte medlemskap automatisk vid födsel som förr utan man måste genomgå svenska kyrkans dop. Vi är på rätt väg där, men sekulariseringen hänger inte med när det gäller övriga religioner.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article12158218.ab

    www.svd.se/svenska-kyrkan-krymper-snabbare

    Hur man går ur kyrkan:

    www.aftonbladet.se/nyheter/article10497878.ab

    www.uturkyrkan.se/
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-06-11 19:33:26 följande:
    Så kan man se det - men som analys betraktat är det en skruttig variant.

    MP-politikerna är alltså så lockade av att sitta i regeringen att de är villiga att bli överkörda i frågor som är centrala för dem samtidigt som de förlorar i opinion.

    Det finns betydligt mer trovärdiga förklaringar särskilt sedan MP fått regeringens mest dugliga politiker som språkrör.
    Om Fridolin tillhör en av regeringen mest dugliga politiker så säger det verkligen allt om hur usel regering vi har....är det verkligen sant?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-06-12 02:13:06 följande:
    Fridolin?

    Det kanske har undgått dig att MP har fått ett nytt språkrör. På vilka punkter anser du att hon brister?
    Fridolin är kvar ja, har det undgått dig? Har det undgått dig att mp alltid har två språkrör, ett manligt och ett kvinnligt? Det var Åsa Romson som byttes ut.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-06-12 03:03:22 följande:
    Jag skrev;

    "Det finns betydligt mer trovärdiga förklaringar särskilt sedan MP fått regeringens mest dugliga politiker som språkrör".

    Med bara en gnutta språkkänsla borde det vara möjligt att förstå att "särskilt sedan MP fått" syftar på att något har inträffat.

    Att du snöar in på Fridolin är knappast mitt problem. Iofs ska du väl ha en eloge för att du noterat att det var Romson som byttes ut, men det saknar ju fullständigt relevans sett till mitt påstående att Isabella Lövin är regeringens mest kompetenta statsråd.

    Har du några synpunkter på henne - eller föredrar du att fokusera på Romson och Fridolin?
    Om du pratar om mp's nuvarande språkrör som de mest dugliga politikerna så ingår ju Fridolin där och jag håller inte med dig att han är duglig.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-06-13 08:10:37 följande:
    Problemet är att du inte tar till dig vad FDFMGA skriver...
    Hon vill få det till att språkrörsparet blir dugligt för att det ena bytts ut till ett bättre...eller har jag missat något?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-06-13 10:04:17 följande:
    Det är fascinerande.

    Jag undrar hur debatten skulle se ut om språkförståelsen var "jämlikt" fördelad.

    Inga parkettgolvssyndrom, inga tankar om att Isabella Lövin heter Fridolin.

    Frågan är hur mycket som återstod av högerpopulismen om populisterna förstod vad de läste.
    Sedan när reducerades mp's språkrör till enbart Lövin?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-06-13 20:01:35 följande:
    Ok, det är alltså betydelsen av "sedan" du inte förstår.

    I frasen "särskilt sedan MP fått regeringens mest dugliga politiker som språkrör" fyller "sedan" funktionen av att beskriva att något har hänt. Det skulle ha funkat lika bra med "efter att".

    Hade jag däremot skrivit att MP:s språkrör är regeringens mest dugliga politiker hade jag antingen kunnat syfta på bägge språkrören eller också på någon av Fridolin eller Lövin.

    Nu syftade jag på Lövin.

    På vilka punkter är din kritik mot Lövin som mest pregnant?
    Du kan försöka förklara hur du vill, men kommer ingen vart. Sedan Romson byttes ut mot Lövin så är det Lövin och Fridolin. Varför skulle man bortse från Fridolin när man pratar miljöpartiet eller miljöpartiets medlemmar eller miljöpartiets representanter eller miljöpartiets språkrör?

    Vill du prata om Lövin specifikt så gör du bäst i att enbart nämna Lövin och ingen konstellation där andra ingår.

    Jag har ingen egen åsikt alls om Lövin, hon är för ny för att ha bekänt färg för mig som befinner mig utanför partiets sfär.
    Även om hon skulle visa sig vara duglig tror jag hon får svårt att jobba upp förtroendet för mp, dels för att det är så illa tilltyglat och dels för att Fridolin fått behålla sin post. Fridolin riskerar bli ett tungt ok för Lövin att bära.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-06-13 22:37:07 följande:
    Jag bortser inte från Fridolin, inte i min syn på MP.

    Däremot måste det vara möjligt att diskutera Lövins förtjänster och brister utan att blanda in Fridolin.
    Javisst, så länge vi talar Lövin enskilt, för mp's språkrörsduo anser jag fortfarande oduglig, oavsett Lövins eventuella förmåga.
    FDFMGA skrev 2016-06-13 22:37:07 följande:
    Jag anser att det fanns tyngre vägande skäl att kicka Fridolin än Romson.
    Det kanske det gjorde om man nu hade granskat och sammanställt för och emot. Romson har dock hängt på en skör tråd länge. Jag är dock förvånad att inte Fridolin åkte också, det hade varit det mest naturliga och något partiet absolut behöver för att ha en chans att jobba upp förtroendet igen.
    FDFMGA skrev 2016-06-13 22:37:07 följande:
    Jag anser också att det är ett lyft för MP att de fått in Peter Eriksson i regeringen.
    Frågan är om det är ett lyft för regeringen och Sverige...


  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-06-14 08:18:18 följande:
    Spelar liksom ingen roll - eller ungefär lika relevant som att ställa frågan till mig vad KD behöver göra för att jag ska få förtroende för dem. Svar: Lägga ner partiet.

    Ja, jag tror att Peter Eriksson som bostadsminister och Isabella Lövin som språkrör kommer att betyda en hel del för regeringen och MP och även för möjligheten att komma fram till blocköverskridande överenskommelser som energiöverenskommelsen.

    Idealet hade varit att Peter Eriksson hade ersatt Fridolin som språkrör, men tyvärr...

    Inte desto mindre tror jag att MP successivt kommer att vinna anhängare fram till valet, inte i mängder men så att de kan nå upp till senaste valresultatet och kanske därutöver.

    Man kan vända på allt, hade andra partier tagit lika lätt på prestigen som MP och varit lika villiga att kompromissa för att nå fram till gemensamma lösningar för Sverige så hade vi haft ett helt annat läge i Sverige idag.

    MP kommer fortsatt att vara avskytt av en viss kategori människor - men det är bara bra. 

    Utgår man från den här tråden så är det inte svårt att dra slutsatsen att MP:s fiender är en tillgång för MP - politik är inte enbart rationell, det betyder en del hur ett partis motståndare uppträder.
    Jag tror och hoppas att mp's ovilja att öppet erkänna kritik mot sina reprsentanter och snarare släta över och lovorda dem fast de förlorat sina poster kommer att ligga dem i fatet länge, det har de förtjänat.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?