Inlägg från: grind |Visa alla inlägg
  • grind

    Varför hatar folk MP?

    Quintus Zebra skrev 2014-04-22 21:41:45 följande:
    Att tro att en nation är en ö oberoende av omvärlden är knappast gynnsamt för någon. Återigen. Vad är dina belägg för att en miljöpartister politik är den bästa vägen till välfärd och trygghet för medborgaren?
    She is eternal. Long before nations' lines were drawn. When no flags flew, when no armies stood. My land was born.

    Att agera urifrån landets intressen har inget med globaliseringsförnekelse att göra. Sverige gick t.e.x. Med i EU av nationella intressen. Att tro att medborgarna skulle gynnas om man bortser från deras intressen är extremt ologi skt.
  • grind

    Det går inte att säga att det är rätt med varken det ena eller andra vad gäller försvarspolitiken då det finns så många okända faktorer.

  • grind

    Den dagen MP låter människor vara ifred skulle de bli mindre impopulära. De lägger näsan i blöt i så gott som allt.

  • grind
    grind skrev 2014-05-11 12:10:07 följande:
    Den dagen MP låter människor vara ifred skulle de bli mindre impopulära. De lägger näsan i blöt i så gott som allt.
    De vill bestämma vilka som ska sitta i styrelsen i mitt företag.
    De vill bestämma vem som ska vara hemma med barnen, jag eller min fru.
    De vill bestämma att min fru ska arbeta.
    ,
    mm mm mm
  • grind
    Quintus Zebra skrev 2014-05-11 12:49:13 följande:



    Jo. Men det är ju kanske lite synd att bara beskylla ett parti för att bestämma över individen om alla partier vill det?
    Nja, inte direkt då det finns grader i helvetet.
  • grind
    Quintus Zebra skrev 2014-05-11 16:20:45 följande:
    Ja, jag upplever ju som om MP faktiskt har ett gäng förslag som snarare ökar individens frihet.

    Om de "liberala" konservativa krafterna hade fått som de ville, hade väl inte jag som man kunnat vara hemma något med mina barn? Är extremt glad för detta.
    Tvärtom. Om konservativa fått bestämma hade du haft bättre möjligheter att vara hemma med dina barn. Vänstern vill bara tvinga lika arbetsfördelning av olika arbetsuppgifter mellan man och kvinna. Man är ointresserade av att du ska få göra som du önskar.
  • grind
    Quintus Zebra skrev 2014-05-13 21:07:47 följande:



    Då ger du mig ett exempel på ett land där en konservativ regering erbjuder män längre föräldraledighet än Sverige? Eller ens ett exempel på ett konservativ parti som varit drivande för en sådan förändring?
    Vad har föräldrarledighet med saken att göra. de män som tänker på sina barn överlåter den till sin fru.

    I så gott som samtliga västerländska länder har du större chanser att få vara med dina barn som man om du så önskar eftersom skattesystemet i Sverige är så extremt inriktat på att en familj har två rejäla inkomster.
  • grind
    Quintus Zebra skrev 2014-05-14 23:06:14 följande:
    Nu pratade jag om olika partiers syn på frihet, inte om mig. Men visst, jag kan svara på ett till inlägg där du lägger ord i munnen på mig som jag faktiskt inte sagt.. Men sen kan vi sluta fokusera på mig och fokusera på trådens ämne.

    Jag har aldrig godkänt något sådant. Jag har inte skrivit om att rövslickeri är frihet eller att det är en favoritmetod. Det var du som tog upp rövslickeri, när vi pratade om andra världskriget. Och precis som du skrev så tvingar krig oss att göra sådant som man normalt inte vill göra. Ingen är fri under en sådan krigssituation. Men regeringen lyckades mot alla odds att ge oss frihet från krig, vilket vi kanske borde vara tacksamma för. Jag har viss kritik mot hur svenska regeringen skötte saken också. Men om man ska se på fakta. Om man ser att de lyckades hålla oss utanför krig. Att de lyckades minska svenska antalet dödsfall radikalt. Att de gav Sverige möjligheter och frihet att fritt själva bygga sin historia efter kriget. Så förstår jag inte kritiken du har mot dem riktigt. Jämfört med så gott som alla andra aktiva länder i kriget så var Sveriges agerande exemplariskt. När de andra mördade folk i koncentrationsläger eller mördade hela städer med atombomber. Som du själv sagt så var även de allierade nära att invadera Sverige. Då är lite rövslickeri i mina öron som sagt exemplariskt beteende i jämförelse.

    Det är lite märkligt egentligen. Tidigare i tråden så skrev en person till mig att det är självklart att man tycker att man inte ska mörda och våldta. Att det bara är psykopater som tycker annat. Konstigt nog så verkar det bli tvärtom när man talar konfliktlösning. Då ses man som extremist om man till varje pris vill undvika att döda och våldta och förtrycka och förstöra, d.v.s. allt det som krig innebär.
    Jag byter inte åsikt när jag pratar om krig. Jag tycker samma sak om mord oavsett om det är i krig eller i fred. Och därför vill jag att våra politiker slickar så mycket röv de kan OM det kan minska dödandet.

    Klart man ska kämpa för det man tror på. Klart man ska sätta ned foten. Vilket också var vad Sverige gjorde under andra världskriget. Sverige vågade stå för sin sak och vågade vara annorlunda. I Sverige fanns en stark majoritet bland folket för att vara neutralt, för att hålla sig utanför krig. Trots att många i världen kallade oss ynkryggar. OM Sverige hade tagit upp vapen och valt sida, DÅ hade man varit ofri. DÅ hade Sverige vikit ned sig och kompromissat och varit svaga..
    Vi borde vara mer stolta över vår fredliga historia, istället för att så ofta falla in i rätt obegriplig och historiskt sett allt för vanlig retorik om att det skulle vara modigt att döda och kriga, och att det är fegt att vägra slåss.
    Sverige gick som vinnare ur andra världskriget eftersom vi hade ledare som skoningslöst satte de nationella intressena i första rummet. I dag har vi motsatt roll och anklagar andra länder för att vara ynkryggar för att de inte tar sitt ansvar samtidigt som vi skjuter det egna landet i sank.
  • grind

    Tål verkligen inte vindkraftverk. Efter att naiviteten förstört människorna i Sverige ä det nu naturen som landet har att erbjuda men MP gör stt yttersta för att även förstöra det.

  • grind

    Denna regering slår rekord i oduglighet. Och Alliansen ska skämmas för att de låter vänstern härja fritt. Finns tyvärr inget högerparti kvar i Sverige längre. Moderaterna med anhang har blivit socialister.

  • grind
    Flash Gordon skrev 2015-11-29 21:09:11 följande:

    Tobias Billström ville tala om volymer redan i januari/februari 2013. Så "någon" har uppenbarligen kunnat förutse dagens problem långt innan Åsa kunde det:

    www.expressen.se/nyheter/billstrom-vi-maste-diskutera-volymerna/


    Det är klart att detta var lätt att förutse. Jag minns att jag efter Reinfeldts tal om öppna hjärtan undrade om det var en medveten strategi för att få Sveriges flyktingmottagande att kollapsa och på så vis tvinga fram en förändring i frågan.

    Nu har tydligen EU ingått ett samarbete med Turkiet så förhoppningsvis stängs gränserna till EU nu.
  • grind
    KillBill skrev 2015-11-29 23:20:06 följande:

    Ge dig, Att Tobias Billström i februari 2013 pratade volymer gjordes utifrån den flyktingsituation som gällde då och han har på intet sätt förutspått att antalet asylansökande skulle öka med flera hundra procent hösten 2015.

     


    Flyktingströmmar flukturerar. Det är givetvis svårt att säga när det blir krisläge men att det skulle ske någon gång har varit mycket enkelt art förutse. Har också funnits tydliga indicier iom att kriget i Syrien hållt på i fem år nu och många människor är på flykt.

    Sedan har regeringen missbedömt övriga EU. Troligtvis då svenskar inte förstår sig på politik utanför Sveriges gränser där känslor har avsevärt mindre betydelse än i Sverige.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?