Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Varför hatar folk MP?

    Kung Markatta skrev 2015-09-10 09:19:09 följande:
    Det här kommer man att vifta bort med att dra igång en sidodiskussion om att du hade fräckheten att kalla Högvälborne Herr Fridolin för Fritjof.

    Fast skrikhögerns och SD-sektens fixering vid personnamnsförvrängning är ett intressant område anser jag. Är det inte Lilla Fridolf så är det Fritjof eller Åsnan Rövhår eller Reichführer Friedrich eller svetsarn... ja listan på skrikhögerns och SD-sektens "kataklysmer" kan göras mycket längre än så.

    Dessutom. Mot bakgrund av att det knappast finns någon miljöpartist alls som ens deltar i tråden och att de som delvis sympatiserar med MP knappast är mottagliga för argumenten från skrikhögern så kan väl argumentationsformen vi sig vara värd en viss uppmärksamhet, tycker jagSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2015-09-10 09:25:30 följande:
    Fast enligt den i och för sig än så länge knapphändiga forskningen som finns på området är det "skrikvänstern" som är överrepresenterad i självrekryterade paneler:

    www.valforskning.pol.gu.se/digitalAssets/1500...
    Jepp, det skulle jag kunna tänka mig. I min egen lilla personliga undersökning där jag registrerade ett flertal konton på YouGov så förstod jag ganska omgående att maximal effekt uppnås om jag anger en annan partipolitisk tillhörighet än min egen.

    Skriver man att man röstar SD eller på något av de andra partier skrikhögern till nöds röstar på så får ju den egna insatsen inget avtryck, då kan ju YouGov kompensera för överrepresentation.

    Klart som korvspad, eller hur?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2015-09-10 10:37:28 följande:
    Ja vi vet att du är en som håller på sådär. Varför tror du ditt beteende är representativt?

    Tänk om du är relativt ensam om att vara besatt av dessa undersökningar och relativt få håller på och trixar som du gör?

    Om du slutade använda dig själv som mall hade nog din världsbild blivit lite mer nyanserad
    Men , oh.

    Inte kommer jag att gå så långt som till att rösta i lekstugorna. Det handlade bara om vanlig nyfikenhet. Jag tror att du och många med dig skulle vinna på att tänka lite själva, det gör att man bättre kan förstå sammanhang.

    Testa gärna, någon gång.

    Vad tycker du förresten om skrikhögerns och SD-sektens besatthet vid personnamnsförvrängning?

    Själv anser jag att det är bra att "vuxenvärlden" säger ifrån. Jag ser företeelsen som ett exempel på undertryckt hat eller ilska, men tror inte att de lättar på trycket när det blir "Åsnan Rövhår" och annat, snarare tvärtom, att de triggar varandra och att någon helt kan komma att tappa fattningen till slut.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2015-09-10 10:53:26 följande:
    Illa. Lika illa som dina egna försök att förlöjliga debattörer.
    Hm, där tycker vi för en gångs skull lika.

    Skillnaden är att mitt perspektiv inte är ditt, och omvänt förstås. Ur mitt så är är förlöjligandet ett självändamål för dig - och dessutom det enda du har.

    Men det ur klart att jag är medveten om vad jag skriver när jag uppmärksammar skrikhögerns självmål.

    Det är ju helt obetalbart att den som anstränger sig för att verka vara seriös inte kan avhålla sig från personnamnsförvrängningSolig

    Där kan man snacka om en beroendesituation!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2015-09-10 11:07:11 följande:
    Jag är nyfiken på den här skillnaden. Kan du förklara lite mer.
    oOOo oOOo skrev 2015-09-10 11:21:35 följande:
    Kanske skall förtydliga min fråga.

    Vad är skillnaden ur ditt perspektiv när du använder epitetet 'skrikhögern' gentemot när någon annan anväder epitetet 'svetsaren'?

    Ur mitt perspektiv är du lika fel ute som dem du kritiserar. Det blir ju lätt så att du blir bemött precis som du bemöter andra. Det märkliga är att du verkar tycka att det är ok att skriva som du gör medan andra inte har det.

    Sådan diskrepans på en ju att tro att alla hästarna inte är hemma riktigt hos dig.
    Javisst.

    Ur mitt perspektiv bottnar din fråga i samma oförmåga att skilja mellan person och åsikt som man även kan se hos dem som anser att det är rasism eller personhets att kritisera SD eller skrikhögern.

    När jag skriver skrikhögern syftar jag på en grupp människor som förenas av åsikter  och sättet att ge uttryck för dessa. Flash Gordon är långt från ensam om att syssla med att ge politiska meningsmotståndare öknamn och när de gör detta vill eller förmår de inte att skilja mellan person och åsikt.

    Att kalla någon Fritjof eller Åsnan Rövhår är ingen åsiktskritik,  det är enbart ett personangrepp och dessutom ett klassiskt sätt att försöka förminska en annan människa.

    I många avseenden är vi - och identifierar oss med - våra namn. Det vet egentligen minsta barn och det är väl också därför öknamn är en så vanlig del i mobbningen i skolorna.

    Jag tycker att det är på sin plats att "vuxenvärlden" säger ifrån, oavsett om det handlar om mobbning i skolan eller om det rör sig om representanter för SD-sekten, skrikhögern eller andra som aldrig mognat tillräckligt mycket för att kunna klara av distinktionen mellan personangrepp och kritik av åsikter.

    Dessutom tror jag inte att beteendet är nyttigt för dem som ägnar sig åt detta, att det kan liknas vid att lätta på trycket i byxorna, det luktar inget vidare om resultatet efter en stund även om det kan tyckas värma en smula när trycket lättar.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2015-09-10 22:31:29 följande:
    Skandalöst!
    Skandalöst är väl att ta i, det är inte alltid så lätt att länka till artiklar.

    Här kommer en fungerande länk till artikeln där det beskrivs att S vill exkludera slutbetyget för nyanlända elever som bara gått några månader i skolan innan de får sitt slutbetyg. Den statistiken exkluderas redan i SCB:s redovisning något senare, men inte omedelbart, dessvärre.

    Läs gärna artikeln - jag tycker det verkar mycket rimligt. Den är egentligen inte så svår att förstå. Kanske heller inte så svårt att förstå att Flash Gordon inte förstod den.

    tinyurl.com/nwtx2m5
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rutgers skrev 2015-09-10 19:54:04 följande:
    Läste ett intressant inlägg i FidoNet för en 20 år sedan. Samma klagade där som här (rätt intressant isig...). Det var vanligt att folk klagade på den höga nivån av brus som drog ner debatten till låg nivå. Och såklart klagade många på många andra. Rätt var det var kom det ett inlägg som sa att det är meninglöst att försöka minska bruset, det händer inte ändå.

    Istället bör man igonera alla dåliga inlägg och skriva vettigt, på sätt höja nivån. Höjer man signalvärdet höjs signal/bruset-förhållandet. Att försöka minska bruset kommer ändå inte lyckas.

    Du kan när du vill skriva intressanta inlägg. Fortsätt med det och låt de som vill dra ner debattnivån göra det. Det syns igenom på forum vilka som tillför något. Dras du med neråt får du ändå inte fram några poänger.

    Fast jag tycker det här är viktigt.

    Det är olyckligt att namnförvrängningarna blir till ett självändamål, det vore bättre att försöka lägga energin på att förmedla åsikter i stället.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2015-09-11 04:04:45 följande:
    Ok, det är förvisso en skillnad.

    Syftet med dina förvrängningar är dock desamma, att förlöjliga. Ur mitt perspektiv är det lika infantilt och leder inte till någon debatt. Dåliga inlägg helt enkelt. Ändamålen helgar inte medlen.
    Syftet med mina inlägg är att diskutera politik, syftet med i stort sett samtliga inlägg jag har läst som du skrivit kan knappast tolkas som annat än - snällt skrivet - att diskutera personer.

    Vad tycker du om Flash Gordons jämförelse från i går - den där han tutar på om Fritjof, är den relevant? Har han förstått artikelnSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rutgers skrev 2015-09-11 19:24:47 följande:
    Sluta gör det själv istället för att klaga på andra.

    Sen att just skrikhögern blir självmål iom att de som har åkt dit för att ha skriket på torgmöten inte är högern utan vänstern gör det hela till komiskt.

    Man kan skrika på olika sätt. Jag har för mig att idioterna som försökte tysta Åkesson brukar kallas vrålvänstern.

    Det är viktigt att inse skillnaden mellan vrålvänstern och skrikhögern.

    Typiskt för vrålvänstern är "Jag är för allmänna och demokratiska val men... (Jag anser inte att Åkesson har rätt att föra fram sitt budskap)

    Skrikhögern däremot skriker oftast "Jag är inte sverigedemokrat men...

    Skrikhögerns våta dröm är ett samarbete mellan M, SD och KD och de skriker högst och mest på nätet och i debattartiklar.

    Jag har för mig att jag såg en artikel där skrikhögern beskrivs, ska se om jag kan hitta den.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rutgers skrev 2015-09-12 15:29:02 följande:
    Nu var det inte på SDs möten utan SVP. Och SD är kommunister gentimot SVP.

    Sen om du lyckas hitta andra i rödgröna som kallar SD för skrikhögern betyder inte att det är rätt. Bara att än fler har fel.
    Jo, jag syftade på SD:s möten. Det var ganska många som försökte hindra Åkesson att tala på torgmöten inför valet förra året.

    Jag anser att skrikhögern är ett bra begrepp om det syftar på de högljudda fraktioner inom M och KD som drömmer om ett samarbete med SD.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Varför hatar folk MP?