Inlägg från: Anceka m D |Visa alla inlägg
  • Anceka m D

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Jag var hos BM igår. Lilltjejen verkar må toppen men jag hade lågt blodvärde och måste äta järntabletterna lite mer regelbundet. Fick också recept på nån gröt för att hålla igång magen, åt den i morse och det var faktiskt helt ok.

    Det var ju en förklaring till att jag känt mig så trött iaf!

  • Anceka m D
    Gweny skrev 2014-06-06 22:29:09 följande:
    Det gick bra vid vul. Vi fick se ett litet hjärta slå, helt fantastiskt! är idag v.6+3



    Underbart! Visst är det fantastiskt att det plötsligt bara funkar!

    Baktakt: jag tror inte heller att det är någon fara! Ge det några timmar så ska du se att du kommer känna något.
  • Anceka m D
    Baktakt skrev 2014-06-11 08:00:51 följande:
    Ibland blir jag alldeles matt och måste sätta, eller lägga mig. Jag kan ha varit sprudlande pigg och utvilad precis innan. Händer oftast på morgonen när jag stått upp en stund. Minns inte det från första graviditeten. Kan det vara blodtrycket? Har ni andra också så? Har känt av det sedan v. 8-10 iaf.
    Det är inget jag känner igen. Men jag har haft en massa andra konstiga symtom denna graviditet som jag inte hade första så allt är ju möjligt. Blodtryck- eller blodsockerfall gissar jag på. Händer det innan eller efter frukost?

    Jag verkar gå upp i vikt i "hopp". Förra veckan hade jag knappt gått upp något sen veckan innan, nu plötsligt nästan 2,5 kg på 1,5 vecka. Ligger nu på snart 10 kg plus i vecka 25. Och jag som hade hoppats på lite mindre än förra gången men det känns som om jag kan glömma. Får nog vara nöjd om jag inte går upp mer än 20 kg...

    Annars är det rätt lugnt på graviditetsfronten just nu. Inga direkta krämpor, tröttheten möjligtvis lite bättre, gröten funkar så att magen håller igång. Känner lilltjejen dagligen men inte så att det är obehagligt, än. Hoppas att jag får fortsätta må hyfsat ett par veckor till. Hur mår ni andra?
  • Anceka m D

    Nån mer som känner sig extremt känslig? Jag skulle kunna börja gråta när som tror jag, ibland känner jag mig plötsligt och överväldigande ledsen helt utan anledning. Det är väldigt korta attacker, men jag hoppas att det inte förebådar en post partum depression. Kommer inte ihåg att jag kände såhär förra gången.

  • Anceka m D
    Gweny skrev 2014-06-13 16:49:36 följande:
    Mina symtom försvann för några dagar sedan, min instinkt stämde och idag på gyn fick vi konstaterat att det är ett ma. smile4.gif  är så otroligt ledsen, att efter lyckas efter så lång tid, och så händer detta.
    Åh, vad ledsen jag blir för er skull. Det är verkligen inte rättvist. Sköt om er och hoppas att det tar sig snart igen!
  • Anceka m D

    Nu nojar jag över vikten igen. Går upp ungefär 1 kg i veckan just nu. Ska det vara så? Jag är hungrig men tycker att jag äter ganska bra, mycket frukt och sallad till maten. Vätska hoppas jag är en del av svaret.

  • Anceka m D

    Jag går snart över 70 kg gränsen, och då väger jag strax under 60 kg i vanliga fall. Men jag läste sen att man går upp 50% av viktökningen mellan v. 21-30 så nu känner jag mig lite lugnare.

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus