Inlägg från: Mnihz08 |Visa alla inlägg
  • Mnihz08

    Hur många inseminations- / IVF försök tog det för er innan + ?

    Vi ville inte försöka med IVF innan vi testat insemination flera gånger. Risken för missfall ökar rätt mycket med IVF plus att det finns andra risker. Värt att tänka igenom. Vi lyckades på fjärde försöket insemination (med lite hjälp av pergotime för att korta ner min cykel).

  • Mnihz08

    För dem som tidigare haft missfall är risken större. Det var vad min barnmorska sa till mig. Sen finns det också många andra risker visar forskning, så som neurologiska skador och missbildningar. Sen är det såklart ändå inte en STOR risk, utan de flesta barn föds friska och krya=)

  • Mnihz08

    Jag berättar bara vad min barnmorska sagt. Att de rekommenderar insemination flera försök innan IVF och när jag frågade varför så fick jag detta till svar. Jag har nära vänner som haft svårt att få barn och som gjort IVF två gånger och fått två barn med autim och neutrologiska problem och därför frågade jag och fick till svar att risken var något högre. Jag är ingen expert, men det är den erfarenhet och den info jag fått. Som sagt så sa hon inte hur pass mycket större risken är, den kanske är minimal (eller så är hon inte uppdaterad om ny forskning) Men det är den infon jag gått efter.

Svar på tråden Hur många inseminations- / IVF försök tog det för er innan + ?