• ModestyB

    Bo ganska trångt i innerstan eller bo större i förorten? vad valde ni?

    Ni är 3, snart 4 i familjen och tycker ni blir trångbodda i en 3:a på 80 m2? Hur tänkte du nu TS? Ni är inte ett dugg trångbodda och kommer inte att bli inom överskådlig framtid.

    Vi bor trångt (på riktigt) i innerstan och våndas svårt inför tanken på att bo i närförort. Vi väljer innerstan, självklart. Skulle vi vilja bo stort så lockar ett hus i en närbelägen stad, eller yttre förort mer än en sketen lägenhet i en förort.

  • ModestyB
    Bolide skrev 2014-02-23 14:38:51 följande:

    Trångbodd är subjektivt. Vi är tre bor på ca 150 kvm och kan inte tänka oss att bo på under 100 kvm.
    Bor ni i Stockholms innerstad? Vansinnigt slöseri på yta i sådant fall. De pengarna skulle jag spendera på annat än att bara bo och det finns nog ett par tusen familjer som skulle nyttja ytan bättre.
  • ModestyB
    Bolide skrev 2014-02-24 10:52:58 följande:

    Slöseri med yta för dig kanske, inte för oss. Vi har köpt lägenheten och jag bryr mig faktiskt inte om 5000 personer skulle nyttja ytan bättre enligt dig. Vi vill bo stort, ha separat matsal, stort sällskapsrum, ordentligt kök och ha allt annat vi har. Vi bor i Göteborgs innerstad och bostadssituationen är nästan lika hopplös som i Stockholm om man inte har råd med en bostadsrätt.
    Bostadssituationen (och priserna) i Göteborg är fortfarande ljusår från Stockholms innerstad. Ni bor precis som ni vill. Men ni bor i Göteborg, inte Stockholm C.
  • ModestyB
    Anonym (Annie) skrev 2014-02-26 21:55:13 följande:


    Nu blev jag nyfiken, vilka familjer har "rätt" att bo stort i Stockholms innerstad? Och varför skulle det vara mer ok att bo på många kvadrat utanför stan, eller i en by på landet?
    Var skriver jag rätt? Jag talar om privatekonomi, väsentlig skillnad.
  • ModestyB
    Anonym (Annie) skrev 2014-03-10 08:48:41 följande:
    Som du kanske kunde läsa skrev jag "rätt" som ett sätt att visa att det var min tolkning av det du skrev.

    Jag uppfattade att du inte kände "Bolide" som var den du ifrågasatte om hen och hens familj (på tre personer) bodde på 150 kvm i Stockholms innerstad.
    Du ställde frågan om det var i Stockholm hen bodde, och hens svar att det handlade om Gbg får mig att anta att ni inte känner varandra privat och att du därför rimligtvis inte har insikt i hur hens liv ser ut, så hur kan det då vara en fråga om privatekonomi? Hen kanske har pengar så att de kan vaska bostadsrätter på Strandvägen (Stockholm) om de skulle vilja...

    Du skrev såhär till "Bolide":
    Bor ni i Stockholms innerstad? Vansinnigt slöseri på yta i sådant fall. De pengarna skulle jag spendera på annat än att bara bo och det finns nog ett par tusen familjer som skulle nyttja ytan bättre.:

    "Vansinnigt slöseri på yta" samt " det finns nog ett par tusen familjer som skulle nyttja ytan bättre" .
    Vilka är de "par tusen familjer" som skulle nyttja ytan av en 150 kvm lägenhet i Stockholms innerstad bättre än "Bolide" och hens 2 familjemedlemmar?

    Varför är det en förmildrande omständighet att "Bolide" bor i Göteborg?
    Och hur vet man, som boende i Stockholms innerstad, om man överskridit "slöserigränsen" för bostadsyta?
    Fortsätt du att ge utlopp för din irritation över en formulering i en tråd på FL. Din reaktion är lite fnissframkallande, Eftersom du glatt ägnar dig åt att slösa energi på fritt tolkande kanske du kan översätta följande: Bostadssituationen i Stockholm skiljer sig från den i övriga Sverige. Därför är det irrelevant om någon har en till ytan jämförbar lägenhet på annan ort.
Svar på tråden Bo ganska trångt i innerstan eller bo större i förorten? vad valde ni?