Inlägg från: Anonym (Konstig mage) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Konstig mage)

    Hur bajsar du?

    1. Hur ofta bajsar du och vilken tid på dygnet?
    Oftast en gång, på morgonen. Ibland kan det komma "harpluttar" lite under dagen också.

    2. På vilket sätt känner du dig bajsnödig? Bubblar det till, får det ont, trycker det bara på?
    Då jag bara kan bajsa om jag druckit kaffe (kroniskt förstoppad) så blir det mest halvdiarré 15-30 minuter efter morgonkaffet, går att knipa en stund men det trycker på.

    3. Hur länge kan du hålla dig? (antar att man inte mätt tiden tills dess att man bajsar på sig, men under hur lång tid är bajsnödigheten hanterbar)
    Har inte undersökt detta men skulle väl tippa på 15-60 minuter beroende på hur löst det blivit.

    4. Kan du, liksom typ alla jag känner, bara stiga upp på morgonen, ta med sig kaffe i en take away-mugg och sätta sig på bussen på väg till jobbet och inte bekymra dig över att behöva gå på toa?

    Absolut INTE! Jag dricker bara kaffe en gång på morgonen (dricker jag inte så bajsar jag inte på flera veckor) och då måste jag gå på toa inom en halvtimme efteråt. Dricker jag mer kaffe sen så får jag skakningar och kräks.
  • Anonym (Konstig mage)
    Anonym (Bramycketbättee) skrev 2014-02-25 13:00:32 följande:
    Pröva tabletterna som heter ProbiMage. Finns att köpa på apotek och hälsokosten. Har hjälpt mig otroligt mycket. Jag har dock inte ibs men en strulig mage med lös avföring där jag har behövs gå på toa NU, inte om en minut.
    Tabletterna har vänt min mage totalt. Går på toa på morgonen med normal avföring. Ibland på kvällen också, även då med normal avföring. Livet känns mycket lättare nu!
    Värt ett försök kanske. Vet dock inte om det kan vara negativs att äta probimage när man har en konstaterad ibs. Fråga på Apoteket, personalen bör veta. :)
    Jag äter de här för att min mage var väldigt svullen förut och jag tycker de hjälper. Däremot har jag jämt förstoppning (dock inte orsakad av tabletterna).
  • Anonym (Konstig mage)
    Anonym (Bramycketbättre) skrev 2014-02-25 13:06:05 följande:
    Prova att äta kiwi för att lätta upp förstoppningen. En vän till mig var förstoppad när hon var gravid och kiwi gjorde susen. En om dagen åt hon. Du kan ju börja med två. Kiwi är ju gott dessutom. :)
    Jag provade allt sånt förut, kiwi, päron, katrinplommon, linfrön osv. Det enda jag inte provat var kaffe eftersom jag blev illamående av bara lukten, men det visade sig att kaffe var det enda som funkade Tungan ute
Svar på tråden Hur bajsar du?