Inlägg från: Ingensolstråle |Visa alla inlägg
  • Ingensolstråle

    första barnet och förlossningsrädsla

    Väntar första barnet och är bara i v 10. Har svårt att njuta av graviditeten för redan nu oroar jag mig för förlossningen. Tänker på det varje dag och läser väldigt mycket om hur andras förlossningar har varit. Både "vanliga" och kejsarsnitt och får panikångest när jag läser om det. Vill väldigt gärna ha barn och jag är expert på att oroa mig onödigt mycket för saker och ting och är extremt rädd för allting som kan göra ont.. Försöker intala mig själv att det inte kommer att göra så ont som jag föreställer mig.

    Det som skrämmer mig mest är att spricka väldigt mycket, har läst att det är viktigt att lyssna på sin BM under förlossningen men undrar om det är så himla enkelt när man har så ont? Är även rädd för att få bestående men efteråt. Jag är även väldigt liten vilket gör mig mer orolig att jag inte är "byggd" för att föda barn.

    Ni som var rädda innan er första förlossning, var det så som ni väntade er eller var det bättre/sämre? Vill gärna ha svar både ifrån de som fött vaginalt och planerat kejsarsnitt..

  • Svar på tråden första barnet och förlossningsrädsla
  • Ingensolstråle

    Det kommer kanske kännas bättre efter att jag pratat om det, men är rädd för att en förlossning kan gå precis hur som helst och för att få bestående men som inte verkar vara helt ovanligt idag och de rädslorna försvinner ju inte då det inte är någonting som varken jag eller någon annan kan kontrollera.

  • Ingensolstråle

    Tack för svar! Visst är det så men skadorna jag oroar mig för är ju inget som syns och inget som folk pratar högt om. Det är inte alla som läker när de gått sönder mycket vid förlossning. De blir felsydda och en del skador upptäcks inte förrän långt senare. Jag hoppas verkligen det känns bättre när det närmar sig men känns inte kul att inte kunna njuta under den här tiden innan..

  • Ingensolstråle

    Tack för era svar, har känt mig lite lugnare senaste dagarna och försöker tänka att det kommer vara värt det i slutändan. Vet dock inte hur det kommer att kännas när jag väl närmar mig så kommer ändå ta upp det med min bm nästa gång jag ska dit.

    Det känns sådär att förlita sig på personalen under förlossningen när det ser ut som det gör inom förlossningsvården idag. Känns som att det enda man kan göra är att hoppas att att det går bra.

Svar på tråden första barnet och förlossningsrädsla