• Äldre 10 Mar 12:05
    16153 visningar
    21 svar
    21
    16153

    Drar sig i Snippan och gallskriker

    Hej,
    Har en dotter på lite mer än 3 år, sen i somras så har hon i snitt 1 gång i månaden vaknat på natten och gallskrikit och ta sig mellan benen och säger att det svider/kliar. Tårarna bara forsar på henne och det ända som hjälper är att ge henne lite Alvedon. Det har kommit tätare den sista månaden, typ 3 gånger på 1,5 månad.
    Det är bara precis den stunden på natten, det håller i sig i ungefär 45 min, sen har antagligen alvedonen hjälp så då somnar hon, och smärtan/kliandet kommer inte tillbaka igen. Det är inte urinvägsinfektion, det har vi kollat, det är inte mask, vi har kollat flera gånger på natten då hon har ont men vi ser inga maskar nånstans. Hon är möjligen lite röd men inte mycket, vi tvättar av henne, smörjer med en kräm lite grann och sätter på ny blöja, även att den första blöjan är helt tom. Jag blir snart tokig, vad är det som gör att hon har så ont, och varför återkommande. Vore det svamp, mask, uvi så borde symtomen inte försvinna mer än temporärt av alvedonen utan komma tillbaka dagen efter igen, vilket det inte gör. Har ni några tankar om vad det kan vara? Vi har ringt läkaren och BVC men ingen av dom vet vad det kan vara så dom tycker inte det är lönt att vi kommer in, vilket jag förstår då det inte syns något.
    Har nu börjat föra anteckningar över vad hon äter, vad hon gör på dagen osv för och se om det kan ha med något särskilt att göra.
    Någon som haft en dotter som varit med om samma sak, där det inte håller i sig utan försvinner och återkommer om nån månad igen?

  • Svar på tråden Drar sig i Snippan och gallskriker
  • Äldre 10 Mar 12:10
    #1

    Det är inte så att det svider för att det blir svettigt och varmt i blöjan? Har ni provat olika typer av blöjor med olika ytskikt?


    So say we all
  • Äldre 10 Mar 12:20
    #2

    Nä vi har alltid haft samma, om det vore blöjan så borde hon ha problem oftare tycker jag, och inte bara ibland. Vi är väldigt noga med att byta direkt innan läggning och tvätta henne.

  • Äldre 10 Mar 12:46
    #3

    Men varför i hela fridens namn pyttsar ni i stackarn alvedon??? Ta av blöjan, torka rent med en tvättlapp med bara vatten, lufttorka eller torka med frotté försiktigt och pudra med potatismjöl. Det dämpar kliande, men är liiiiite mer skonsam mot hennes stackars lever än alvedon.

  • Äldre 10 Mar 12:52
    #4

    För att hon har så fruktansvärt ont och det inte vill gå över, det är inte jätte kul att ha ett litet barn, gallskrikande så länge och det enda hon säger är , Men mamma hjälp mig då, det gör så ont. Men jag ska prova ditt tips nästa gång det händer, det är givetvis mycket bättre om det hjälper. Så tack!

  • Äldre 10 Mar 12:53
    #5

    Det är inte så att ni tvättar för mycket, så att hon har fått svamp då?

  • Äldre 10 Mar 12:59
    #6

    Vår flicka gjorde så med. Vaknade, skrek, det kliade och hon var röd i underlivet. Detta hände enstaka tillfällen.Vid ett tillfälle hittade vi mask. Mask är jättesvårt att se med blotta ögat. De gömmer sig väl i hudvecken i rumpan. Lös med lampa i säkert 15 min innan jag fick se dem. Mask retar även i slidan hos flickor så kanske prova en behandling för det iallafall. Är ju ganska harmlös behandling. Hon har efter behandling inte klagat eller vaknat på detta vis. Sen behöver det ju inte vara det, flickor blir lätt irriterade i underlivet, svårt. Hoppas du finner svar. Annars ta henne till en läkare.

  • Äldre 10 Mar 13:03
    #7

    Ok, ja vi kanske borde köra en kur mot mask, finns det receptfritt?

  • Äldre 10 Mar 13:04
    #8

    Är helt säker på att vi inte tvättar för mycket, plus att om det vore svamp, borde inte symptomen kvarstå då, att det även kliar på dagen efter tex? Eller har jag fel? Har aldrig själv haft svamp så jag vet inte hur det "normala" är.

  • Äldre 10 Mar 13:09
    #9
    Solsken78 skrev 2014-03-10 13:03:11 följande:

    Ok, ja vi kanske borde köra en kur mot mask, finns det receptfritt?


    Ja det finns receptfritt om hon kan ta tabletter. Annars får man ringa läkare och be om recept på mixtur. Det fick vi göra. Tänk på att behandla hela familjen.
  • Äldre 10 Mar 13:15
    #10
    Lovisa09 skrev 2014-03-10 13:09:35 följande:
    Ja det finns receptfritt om hon kan ta tabletter. Annars får man ringa läkare och be om recept på mixtur. Det fick vi göra. Tänk på att behandla hela familjen.
    Vanquin heter tabletterna och de är receptfria. Mina barn kan inte svälja men tuggar. Det är ingen nackdel att tugga förutom att man blir helt röd i munnen ett tag men det går ju över.

    Tänk på att med fördel ge medicinen naken om hon tuggar, råkar hon dreggla eller spotta ut så blir kläderna förstörda. Det färgar som satan rent ut sagt :)
Svar på tråden Drar sig i Snippan och gallskriker