• cosinus

    Drar sig i Snippan och gallskriker

    Lovisa09 skrev 2014-03-10 13:09:35 följande:
    Ja det finns receptfritt om hon kan ta tabletter. Annars får man ringa läkare och be om recept på mixtur. Det fick vi göra. Tänk på att behandla hela familjen.
    Vanquin heter tabletterna och de är receptfria. Mina barn kan inte svälja men tuggar. Det är ingen nackdel att tugga förutom att man blir helt röd i munnen ett tag men det går ju över.

    Tänk på att med fördel ge medicinen naken om hon tuggar, råkar hon dreggla eller spotta ut så blir kläderna förstörda. Det färgar som satan rent ut sagt :)
  • cosinus
    Modernmom skrev 2014-03-10 13:16:55 följande:
    Man ska inte tugga tabletter som ska lösas upp i magen!!!!
    Spelar ingen roll på just dessa, har frågat flera ggr och att de står att de ska sväljas är för att de färgar inget annat.

    maskarna försvinner alldeles utmärkt ändå, men tungan är illröd och tänderna lite rosa ett tag.
  • cosinus

    Från fass:


    Hela dosen tas på en gång. Högre dos än 8 tabletter respektive 40 ml suspension skall ej tas eftersom effekten inte ändras om dosen ökas ytterligare. Tabletterna bör ej tuggas eftersom de kan missfärga tänder och munhåla.


    För att förhindra fortsatt smittspridning bör alla i familjen behandlas samtidigt. Behandlingen skall upprepas efter 2-3 veckor.

    Det står bör ej, inte något annat. Och ja de färgar men det går över. Har fått ok på att ge min (då) ettåring mortlade tabletter utblandat i yoghurt och det gick hur bra som helst. Väldigt röd yoghurt men inga maskar efter det :)

Svar på tråden Drar sig i Snippan och gallskriker